Hvordan holder du deg oppdatert på endringsledelse?

Endringsledelse og transformasjon

5 min. lesning

Det finnes mye god teori, verktøy og teknikker for endringsledelse. Her har vi samlet LinkedIn-grupper, blogger og podcaster på temaet, slik at du kan finne frem til de kildene som passer best for deg.

LinkedIn-grupper

LinkedIn-grupper kan være nyttige for å holde seg oppdatert og dele erfaringer med andre. Vi har tidligere skrevet om 9 LinkedIn grupper enhver prosjektleder bør være medlem av. Denne gangen har vi fokusert på grupper som er laget for deg som har ansvar for å lede endringsprosjekter eller som er ansvarlig for gjennomføring av endringer som følge av prosjekter.

Strategisk endringsledelse

Strategisk endringsledelse er en gruppe på LinkedIn med 932 medlemmer. I denne gruppen vil du finne informasjon om fallgruver og suksessfaktorer ved endringer og få noen gode tips til hvordan du kan møte motstand mot endring på en god måte.

Change Consulting - Digital transformation, Change Management Strategy, Innovation, Disruption, New Normal

Med sine 123.000 medlemmer fra over 120 land er dette den største gruppen innen endringsledelse på LinkedIn. Gruppen har et teknologifokus. Er du interessert i digital transformasjon, agile metoder, Scrum eller livet etter Covid? Ja, da kan dette være gruppen for deg.


Hold deg oppdatert på hva som skjer i prosjektverden - abonner på  prosjektbloggen.


Blogger om endringsledelse

Prosci - Change Management Blog

Når vi skal nevne blogger om endringsledelse kommer vi ikke utenom Prosci. Prosci er organisasjonen bak den anerkjente ADKAR-modellen Gjennom en 5-trinnsprosess bestående av Awareness, Desire, Knowledge, Ability og Reinforcement er ADKAR et godt verktøy for å planlegge organisatorisk implementering av løsninger. Det er en modell som bidrar til gode diskusjoner rundt problemstilling, og som kan omsettes til konkrete planer for kommunikasjon, opplæring osv.

Dersom du ikke kjenner til Prosci allerede anbefaler vi å starte med bloggen deres – Change Management Blog.

Prosjektbloggen

Prosjektledelse og endringsledelse går i hånd i hånd. Derfor har vi også et eget tema dedikert til endringsledelse på prosjektbloggen vår. Her kan du lese blogginnlegg som:

Klikk her for å gå til teamet om endringsledelse på prosjektbloggen. 

Podcaster

Å lytte til forskjellige podcaster når du er på farten er en god måte og holde seg oppdatert på. Vi har tidligere skrevet om 10 gode podcaster om prosjektledelse og 10 gode podcaster om smidige metoder. Denne gangen har vi tatt for oss endringsledelse.

Under har vi samlet noen av våre favoritter innenfor temaet endringsledelse.

Digitaliseringsbloggen

Ikke bli lurt av navnet. Digitaliseringsbloggen het tidligere Endringspodden, og er Digitaliseringsdirektoratets podkast om endringsledelse og digitalisering. Formålet er å dele kunnskap, perspektiver og råd basert på erfaringer og teori. I en serie på fem episoder tar de for seg følgende temaer.

  • Hva er endringsledelse?
  • Menneske, maskin og endring
  • Hva må du kunne for å lykkes med endring?
  • Effektivisering gjennom felles innkjøp – betydningen av endringsledelse
  • Hvordan få omstilling til å skje?
  • Menneske, maskin og endring

Hver episode er på en snau halvtime og diskuterer temaene på en uformell måte. Menneskene bak podcasten er Mona Stormo Andersen, Asbjørn Gjerde Lund, Valgjerd Bakka Skauge og Ingrid Mørk.

Change on the Run

Change on the Run er en podcast av Phil Buckley – leder av endringsledelsesselskapet Change with Confidence og forfatter av flere bøker om endringsledelse. I podcasten deler han tips og råd knyttet til vanlige utfordringer innen endringsledelse fra erfarne ledere og eksperter på hvordan man lykkes med endringsinitiativer.

InnovativeTeams

InnovativeTeams er en podcast som tar for seg faglige perspektiver, forskning og praktiske vinklinger på temaer som team, ledelse og endring. Hvis du vil høre mer om hva som er god endringsledelse, endringskynisme, digitalisering og effektive team så er dette podcasten for deg.

Change Management Review Podcast

Denne podcasten gir deg et sugerør inn i global beste praksis på feltet endringsledelse. Podcasten har to deler; intervjuer med eksperter innen endringsledelse og en praktisk anvendelig del hvor du får casestudier, sjekklister og andre verktøy for endringsledelse. Finnes der du hører podcast.

Abonner på prosjektbloggen


Jon Arve er divisjonsleder for Academy & Project Systems i Metier. Han er utdannet siviløkonom med spesialisering i markedsføring og strategi. I jobben sin brenner han for å hjelpe virksomheter med å bygge kompetanse og ta i bruk riktige systemer for å lykkes med prosjekter og initiativer. På fritiden kobler han best av når han får bruke tid på Haugen gård i Femundsmarka eller når han får spille trommer i bandet sitt.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Vet du egentlig hvordan du påvirker de du leder?

Som leder kommuniserer du sannsynligvis mye, med mange ulike mennesker, i løpet av en vanlig dag. Er du bevisst på hvordan du påvirker andre gjennom måtene du kommuniserer på? Visste du at det finnes forskjellige kommunikasjonsstiler som du kan bruke, eller la være å bruke, når du skal lede teamet ditt i en bestemt retning?

Hvordan blir du som leder en god endringsleder?

Behovet for et kontinuerlig fokus på menneskene som blir berørt av endringer har eksistert lenge før endringsledelse ble en ettertraktet teori, med tilhørende metoder og rammeverk. Prosjekter har gjennom tidene lyktes som følge av god endringsledelse, og feilet på grunn av mangel på det. Fra våre kunder vet vi at endringsledelse ofte forbindes med store og omfattende digitaliseringsprosjekter. Det betyr likevel ikke at behovet for de samme prinsippene ikke eksisterer i mindre prosjekter, eller i den daglige driften av virksomheter. I dette innlegget skal vi se på betydningen av ledere som endringsledere, når endringer inntreffer utenfor prosjektsammenheng.

Coop Norge satser på bedriftsintern opplæring

Kurser ansatte i endringsledelse. Verden er i endring, noe stadig flere norske bedrifter kjenner virkningen av. En av disse er Coop Norge, som nå tar ansvar for at organisasjonens ansatte kan det de bør om endringsledelse.