10 gode podcaster om smidige metoder

Smidige/agile metoder

4 min. lesning

Det skjer mye i det smidige miljøet og podcaster er mitt hemmelige våpen for å holde meg oppdatert. Det er utrolig hvor mye man kan tilegne seg uten den store innsatsen. Her kommer min 10 på topp liste over podcaster som jeg kan anbefale på det varmeste. Ikke i prioritert rekkefølge, men enkelt og greit 10 gode podcaster som det er verdt å sjekke ut.

Leading Agile

Her finner du mye god og praktisk informasjon om stort og smått i det agile universet. Fra praktiske Scrum-Master tips, til hvordan du som Product Owner holder oversikt over din backlog, og hvordan du kjører store, smidige transformasjoner.
https://www.leadingagile.com/podcast/

Boss Level

Boss level har en fantastisk serie intervjuer med spennende mennesker, blant andre Christopher Avery, Henrik Kniberg og Stanley McChrystal. Her får du dype samtaler om relevante, men kanskje litt smale temaer. Noe for den litt mer avanserte agilisten.
https://www.bosslevelpodcast.com/


Gratis e-bok: Få et overblikk over smidige metoder på team-, prosjekt- og  bedriftsnivå.


Agile Uprising

Her blir det snakk om alle mulige emner. Blant annet har de intervjuet nesten samtlige som har skrevet under på det smidige manifestet. Bare dette bidrar til at den rykker inn på en topp 10 liste for meg. Her har de nylig hatt temaet "Game of Frameworks”, hvor de har gått igjennom smidige metoder som SAFe, Scrum@Scale, Nexus, Large Scale Scrum og Disciplined Agile.
https://agileuprising.libsyn.com/

This Agile Life

Denne podcasten oppfyller sikkert mange fordommer om smidig. Forskjellige deltakere møtes og har ustrukturerte, lidenskapelige samtaler om det som faller dem inn der og da. Når det er sagt, så er det en meget underholdende podcast-serie som gir god innsikt i hva som foregår i hodene på de som jobber i smidige team.
https://www.thisagilelife.com/

Agile FM

Gerald M. Weinberg, Woody Zuill, Dave West, Ron Jefferies, Jeff Patton, Lyssa Adkins, Ken Schwaber, … for å nevne noen. Det er virkelig en imponerende gjesteliste man finner i arkivene til AgileFM. Her kan du til enhver tid velge å bruke en halvtime sammen med en av de store i den smidige verden.
https://agile.fm/agilefm

Agile for Humans

Ryan Ripley er en Scrum Trainer som har laget over 100 podcasts. Han har lykkes med å få tak i noen veldig spennende gjester. For å nevne noen, kan jeg anbefale #107, hvor Kent Beck snakker om XP.
https://ryanripley.com/agile-for-humans/

The Agile Revolution

Tony, Craig og Renee holder til i Australia, men for å være helt ærlig så virker det som om de bruker det meste av tiden sin på forskjellige konferanser. Heldigvis husker de alltid å ta med en mikrofon og de klarer å få snakket med mange spennende personer.
https://theagilerevolution.com/

Scrum Master Toolbox

Her har vi en enormt produktiv mann ved navn Vasco Duarte, som produserer en podcast hver dag - mandag til fredag. Vasco Duarte er en av drivkreftene bak #noestimates og har også skrevet boken ”NoEstimates: How To Measure Project Progress Without Estimating”.
https://scrum-master-toolbox.org/

Scrum mm.

Dette er en ny dansk podcast hvor jeg allerede har hørt på samtlige episoder. Det er en god podcast som dekker det mest grunnleggende innenfor smidig og anbefales til de som ikke har så god kjennskap til agile metoder fra før.
https://podtail.com/da/podcast/scrum-med-mere/

Den Agile Podcast

Bare navnet bidrar til at denne havner på topp 10-listen. Dette er en ny dansk agil podcast. Første episode starter med å se nærmere på det smidige manifestet før den går videre inn på temaer som blant annet Scrum, SAFe og teams.
http://denagilepodcast.dk/

God lytting!

Vil du vite mer om smidige metoder? Last ned vår gratis e-bok: Det smidige landskapet. I denne e-boken får du oversikt over de mest brukte smidige metodene og hvilke målgrupper og oppgaver hver og en av dem egner seg best til.

New call-to-action


Jonas har mer enn 16 års praktisk erfaring som prosjektleder, konsulent og rådgiver i private og offentlige virksomheter i Danmark, Sverige, England og Tyskland. Blant kundene hans er Leo Pharma, PostNord, Rambøll Informatik, ISS, Novozymes m.fl. Hans spesielle fokusområder er smidigcoaching og utvikling av kundespesifikke prosjektmodeller basert på henholdsvis PRINCE2® og smidige prosjektledelsesmetoder, design av prosjektakademier og gjennomføring av modenhetsvurderinger. Jonas er instruktør, smidigcoach og seniorrådgiver innen prosjektledelse. Han er sertifisert instruktør i PRINCE2®, PRINCE2 Agile® og SAFe® samt sertifisert P3M3® Assessor, og har vært kvalitetskontrollør for den offisielle PRINCE2 Agile®-veiledningen.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Project Management eller Product Management?

I dette blogginnlegget deler vi noen refleksjoner om prosjektledelse og produktledelse - og  gir noen nyttige innspill på hva som kreves for å lykkes med smidige styringsmodeller.

Hvordan organiserer du en daglig stand-up?

Etter oppfordring fra helsemyndighetene er det mange som nå jobber hjemmefra. Å jobbe hel-digitalt kan by på noen ufordringer. Da er det viktig å tilrettelegge for at dette kan foregå på en best mulig måte og hente inspirasjon fra andre virksomheter og smidige metoder som for eksempel AgileSHIFT.

Slik jobber du iterativt i henhold til AgileSHIFT®

AgileSHIFT er et rammeverk som gjør organisasjoner og mennesker i stand til å tilpasse seg endringer raskere ved å innføre et smidig tankesett. I dette ligger en evne til å forstå at verden endrer seg, og at virksomheter og mennesker må være forberedt på å omfavne endringer. De må være åpne for å innføre nye metoder og tankesett knyttet til hvordan man jobber.