10 gode podcaster om smidige metoder

Smidige/agile metoder

4 min. lesning

Det skjer mye i det smidige miljøet og podcaster er mitt hemmelige våpen for å holde meg oppdatert. Det er utrolig hvor mye man kan tilegne seg uten den store innsatsen. Her kommer min 10 på topp liste over podcaster som jeg kan anbefale på det varmeste. Ikke i prioritert rekkefølge, men enkelt og greit 10 gode podcaster som det er verdt å sjekke ut.

Leading Agile

Her finner du mye god og praktisk informasjon om stort og smått i det agile universet. Fra praktiske Scrum-Master tips, til hvordan du som Product Owner holder oversikt over din backlog, og hvordan du kjører store, smidige transformasjoner.
https://www.leadingagile.com/podcast/

Boss Level

Boss level har en fantastisk serie intervjuer med spennende mennesker, blant andre Christopher Avery, Henrik Kniberg og Stanley McChrystal. Her får du dype samtaler om relevante, men kanskje litt smale temaer. Noe for den litt mer avanserte agilisten.
https://www.bosslevelpodcast.com/


Gratis e-bok: Få en oversikt over de meste brukte smidige metodene


Agile Uprising

Her blir det snakk om alle mulige emner. Blant annet har de intervjuet nesten samtlige som har skrevet under på det smidige manifestet. Bare dette bidrar til at den rykker inn på en topp 10 liste for meg. Her har de nylig hatt temaet "Game of Frameworks”, hvor de har gått igjennom smidige metoder som SAFe, Scrum@Scale, Nexus, Large Scale Scrum og Disciplined Agile.
https://agileuprising.libsyn.com/

This Agile Life

Denne podcasten oppfyller sikkert mange fordommer om smidig. Forskjellige deltakere møtes og har ustrukturerte, lidenskapelige samtaler om det som faller dem inn der og da. Når det er sagt, så er det en meget underholdende podcast-serie som gir god innsikt i hva som foregår i hodene på de som jobber i smidige team.
https://www.thisagilelife.com/

Agile FM

Gerald M. Weinberg, Woody Zuill, Dave West, Ron Jefferies, Jeff Patton, Lyssa Adkins, Ken Schwaber, … for å nevne noen. Det er virkelig en imponerende gjesteliste man finner i arkivene til AgileFM. Her kan du til enhver tid velge å bruke en halvtime sammen med en av de store i den smidige verden.
https://agile.fm/agilefm

Agile for Humans

Ryan Ripley er en Scrum Trainer som har laget over 100 podcasts. Han har lykkes med å få tak i noen veldig spennende gjester. For å nevne noen, kan jeg anbefale #107, hvor Kent Beck snakker om XP.
https://ryanripley.com/agile-for-humans/

The Agile Revolution

Tony, Craig og Renee holder til i Australia, men for å være helt ærlig så virker det som om de bruker det meste av tiden sin på forskjellige konferanser. Heldigvis husker de alltid å ta med en mikrofon og de klarer å få snakket med mange spennende personer.
https://theagilerevolution.com/

Scrum Master Toolbox

Her har vi en enormt produktiv mann ved navn Vasco Duarte, som produserer en podcast hver dag - mandag til fredag. Vasco Duarte er en av drivkreftene bak #noestimates og har også skrevet boken ”NoEstimates: How To Measure Project Progress Without Estimating”.
https://scrum-master-toolbox.org/

Scrum mm.

Dette er en ny dansk podcast hvor jeg allerede har hørt på samtlige episoder. Det er en god podcast som dekker det mest grunnleggende innenfor smidig og anbefales til de som ikke har så god kjennskap til agile metoder fra før.
https://podtail.com/da/podcast/scrum-med-mere/

Den Agile Podcast

Bare navnet bidrar til at denne havner på topp 10-listen. Dette er en ny dansk agil podcast. Første episode starter med å se nærmere på det smidige manifestet før den går videre inn på temaer som blant annet Scrum, SAFe og teams.
http://denagilepodcast.dk/

God lytting!

Vil du vite mer om smidige metoder? Last ned vår gratis e-bok: Det smidige landskapet. I denne e-boken får du oversikt over de mest brukte smidige metodene og hvilke målgrupper og oppgaver hver og en av dem egner seg best til.

Last ned gratis e-bok som gir deg en oversikt over de mest brukte smidige metodene


Jonas har mer enn 16 års praktisk erfaring som prosjektleder, konsulent og rådgiver i private og offentlige virksomheter i Danmark, Sverige, England og Tyskland. Blant kundene hans er Leo Pharma, PostNord, Rambøll Informatik, ISS, Novozymes m.fl. Hans spesielle fokusområder er smidigcoaching og utvikling av kundespesifikke prosjektmodeller basert på henholdsvis PRINCE2® og smidige prosjektledelsesmetoder, design av prosjektakademier og gjennomføring av modenhetsvurderinger. Jonas er instruktør, smidigcoach og seniorrådgiver innen prosjektledelse. Han er sertifisert instruktør i PRINCE2®, PRINCE2 Agile® og SAFe® samt sertifisert P3M3® Assessor, og har vært kvalitetskontrollør for den offisielle PRINCE2 Agile®-veiledningen.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hvordan sikrer TOMRA vekst med nytt HR-system?

TOMRA er et norsk, bærekraftig eventyr som i dag opererer i hele 80 markeder verden over. Vekstambisjonene er fremdeles sterke, og nå innføres det et nytt HR-system globalt i selskapet for å understøtte disse ambisjonene. Dette vil være et stort bidrag til TOMRAs satsning på Talent Management og gi høyere effektivitet når det kommer til IT-operasjoner knyttet til HR-oppgaver. Metier OEC er en samarbeidspartner i prosjektet, og bidrar med kompetanse innenfor digitalisering, endrings- og prosjektledelse, samt smidige metoder. I dette blogginnlegget byr vi på noen av prosjektets største fordeler og suksessfaktorer, og prosjektleder Per Inge Krossen forteller om hva han har lært på veien mot implementering i ca. 40 land.

Hva kjennetegner en god agile coach, og hva må den passe seg for?

En Agile Coach skal bidra til at en organisasjon lykkes med kontinuerlig forbedring og en smidig tilnærming. Dette krever riktignok mye av mennesket bak rollen. I dette innlegget går vi gjennom hva som kjennetegner en god Agile Coach, og hvilke fallgruver en må passe seg for å virkelig lykkes.

Hva gjør en Agile Coach?

Selv om mange organisasjoner fullt eller delvis har implementert smidige miljøer er det mange som ikke klarer å utnytte potensialet i det smidige rammeverket. Årsakene til det er mange, men det finnes heldigvis også gode løsninger. En Agile Coach kan bidra til å hente ut gevinster ved hjelp av sin kunnskap og sine metoder. Her vil jeg forklare hva en Agile Coach gjør, hvorfor vi trenger en og vise hvorfor rollen er nødvendig.