Derfor er høsten den beste tiden for å ta en prosjektsertifisering

Sertifiseringer og standarder

3 min. lesning

Sommeren er snart over, og vi står på mange måter overfor en ny start. Jo, da, dagene blir etter hvert kortere, bladene faller fra trærne, og temperaturen faller: Det er snart høst – den perfekte tiden for å ta en prosjektsertifisering.

Lite passer vel bedre, når ferien er over og vi returnerer til hverdagen, enn å lære seg noe nytt. Hvorfor? Her er tre grunner: 

1. Du får mer tid

Det er en kjensgjerning at det ikke er mulig å presse inn flere timer i døgnet, men likevel har høstkveldene en tendens til å virke noe lengre enn lyse vår- og sommerkvelder. Vi er mindre ute, har kanskje færre aktiviteter vi skal nå og generelt færre avtaler. Med andre ord – mer tid til å ta fatt på et nytt kapittel. Og hva er vel bedre, enn å synke ned i sofaen, mens regnet pisker mot vindusruta, med en kopp kakao og vissheten om at du skal lære noe nytt? Ingenting, spør du oss.


Delta på vårt gratis introduksjonswebinar om PRINCE2 og hør hvorfor  sertifiseringen er verdens største innen prosjektledelse.


2. Du har fleksibilitet til å velge selv

Våre sertifiseringer er skreddersydd til å kunne tas ved siden av jobb og studier, noe som bør være en god grunn til ikke å bruke ferien på å sertifisere seg. Tar du for eksempel en PRINCE2®-sertifisering, kan du selv velge den læremetoden som passer deg og din livsstil best. Du kan enten ta et av våre klasseromskurs, som arrangeres jevnlig, eller selv legge opp løpet for når og hvor du studerer – da velger du vår fleksible e-læringsløsning.

Usikker på hvor mye tid du må sette av? Det kommer an på, men her får du en oversikt over hvor mye tid du bør regne med å bruke på å ta en PRINCE2®-sertifisering. Er det en PMP-sertifisering du vurderer? Så lang tid bør du regne med å sette av til denne.

3. Du føyer deg inn i rekken av gode prosjektledere

I 2019 hadde Metier OEC hele 17 800 deltakere på prosjektledelseskurs, og aldri før har så mange tatt kurs i prosjektledelse hos oss. Kompetansenivået innen prosjektledelse er generelt høyt i Norge, men fremdeles ser vi altfor mange prosjektoverskridelser og mislykkede prosjekter – som kunne vært unngått. Melder du deg opp til sertifisering til høsten, kan du allerede etter kort tid høste fruktene av arbeidet.

Klar for en ny høst og ny lærdom? Her finner du mer informasjon om våre kurs og sertifiseringer.

Gratis introduksjonswebinar om PRINCE2


Jon Arve er divisjonsleder for Academy & Project Systems i Metier. Han er utdannet siviløkonom med spesialisering i markedsføring og strategi. I jobben sin brenner han for å hjelpe virksomheter med å bygge kompetanse og ta i bruk riktige systemer for å lykkes med prosjekter og initiativer. På fritiden kobler han best av når han får bruke tid på Haugen gård i Femundsmarka eller når han får spille trommer i bandet sitt.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Så mye tid bruker du på å ta en PRINCE2-sertifisering

Det finnes alltids grunner til å utsette å ta en PRINCE2-sertifisering. At du er usikker på hvor mye tid du må sette av, trenger ikke å være en av dem. Her gir vi deg svaret på hvor mye tid du må regne med å bruke på å bli sertifisert i PRINCE2 – både Foundation og Practitioner.

PRINCE2 Foundation og Agile Foundation – hva er forskjellen?

PRINCE2 er et utbredt rammeverk for prosjektledelse – både i Norge og internasjonalt. De siste årene har også PRINCE2 Agile vokst raskt. En sertifisering som ser på PRINCE2 i et smidig perspektiv. I dette innlegget ser vi nærmere på forskjellene på PRINCE2 Foundation og PRINCE2 Agile Foundation.

Hvordan går du frem for å BREEAM-sertifisere prosjektet ditt?

Miljøaspektet er, og vil fortsette å være, et svært aktuelt tema i byggebransjen. Kanskje også mer og mer aktuelt med tiden som kommer. Bygg står for omtrent 40% av verdens CO2-forbruk, og 50 % av alt strømforbruk. Når vi fremover skal sørge for at vi bygger riktig prosjekt vil byggets utslipp – både i byggefasen, og når bygget er i bruk –ha mye å si for prioriteringene i prosjektet. Vi forholder oss stadig til mer ambisiøse byggherrer og strengere krav og forventinger knyttet til nettopp bærekraft.