10 gode podcaster om prosjektledelse

Kompetanseutvikling Endringsledelse og transformasjon

5 min. lesning

Prosjektledelse er et fag som stadig utvikler seg, og det er derfor vanskelig å bli helt utlært. Om du ønsker å holde deg oppdatert, er podcast et nyttig medium. Da kan du lytte til fagstoff hvor og når det passer for deg. Vi har funnet frem 10 gode podder for deg som er prosjektleder eller interessert i prosjektfaget, så du lettere kan navigere i det store tilbudet. 

Nederst har vi samlet noen tips for deg som er spesielt interessert i oppdateringer på ledelse og endringsledelse. 

The Project Management Podcast™

Denne podcasten favner bredt, og tar for seg temaer som er nyttige både for novisen og eksperten innen prosjektledelse. De som står bak podcasten intervjuer prosjektledere verden rundt, så du kan lære av deres erfaringer. Her kan vi love at du ikke vil gå tom for episoder. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

Projectified™ Podcast

Projectified™ Podcast er utgitt av anerkjente Project Management Institute. Denne fremtidsrettede tilnærmingen til prosjektledelse tar deg gjennom dagsaktuelle temaer og trender i faget. Episodene dekker alt fra kunstig intelligens og likestilling i prosjektledelse, til ledelse og livet etter Kovid-19. Alle eposidene har med innsikt og perspektiver fra senior prosjektledere, ledere i Fortune 500, start-ups, forfattere og forskere. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast


Les mer om myMetier+ - et jobbstøtteverktøy som gjør prosjekthverdagen din  enklere


Project Management Happy Hour

Kim Essendrup og Kate Anderson gir deg en ærlig og rett frem tilnærming til livet som prosjektleder, og alt man kan møte på i rollen. De tar opp et nytt problem i hver episode, og byr på praktiske råd, eksempler og et og annet skrekkeksempel fra eget (prosjekt)liv. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

The Digital Project Management Podcast

For den digitale prosjektlederen har vi funnet denne. Intervjuer med relevante prosjektledere gjør at du får en sandwich med erfaring, teori og beste praksis. De går også gjennom nyvinninger på området. 

Lytt til podcasten her, eller finn den (de fleste steder) du lytter til podcast

5 Minutes Podcast with Ricardo Vargas

Ricardo Vargas har siden 2007 publisert korte 5-minuttere om prosjekt-, portefølje- og risikostyring. Dersom du har dårlig tid eller leter etter en rask innføring om noe spesifikt er dette podden for deg. 

Lytt til podcasten her, eller finn den (de fleste steder) du lytter til podcast

Project Management Debate Podcast

Denne ukentlige podcasten av Philip og Mary Diab diskuterer seg gjennom temaer som prosjektledelse, transformasjon, strategi og ledelse. De har en fast spalte med spørsmål og svar, og kanskje spørsmålene er relaterbare for mange. 

Lytt til podcasten her, eller finn den (de fleste steder) du lytter til podcast

Prosjektkontoret

Denne podcasten fra Norconsult fokuserer på samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. De har lagt opp innholdet til at det også skal passe for de som er opptatt av temaer som smarte byer, bærekraft og ny teknologi. Hør på denne for å få historier fra både store og små prosjekter. 

Lytt til podcasten her, eller finn den (de fleste steder) du lytter til podcast

God prosjektledelse krever også god ledelse og endringsledelse. Derfor har vi inkludert noen podcaster på tampen, som kan passe for deg som ønsker å holde deg oppdatert på disse områdene. 


 


iProsess - Podcast om ledelse

iProsess diskuterer spennende temaer med administrerende direktører og konsernsjefer. Blant annet får du høre fra Equinor-sjefen. Gjennom episodene er de innom temaer som endringsledelse, lederkommunikasjon, Innovasjon, bedriftskultur og måling og analyse. 

Lytt til podcasten her, eller finn den du lytter til podcast

Ledertaffel - NHHs podcast om ledelse 

Prorektor Therese Sverdrup og stipendiat Marius Jones presenterer innsikt fra forskning på en lettfordøyelig måte. Med seg i studio har de gjester som Victor D. Norman og William Brochs Haukedal, for å diskutere blant annet strategi i offentlig sektor og insentiver. 

Lytt til podcasten her

Endringspodden: Difis podkast om endringsledelse

Bak Endringspodden finnes Mona Stormo Andersen, Asbjørn Gjerde Lund, Valgjerd Bakka Skauge og Ingrid Mørk. De jobber med styring og ledelse av anskaffelser, innføring av IKT-prosjekter, lederutvikling og rådgivning og informasjon knyttet til den statlige arbeidsgiverfunksjonen. I podcasten diskuterer de temaet endringsledelse på en uformell måte, og deler av sin kunnskap og erfaring. 

Lytt til podcasten her

God lytting!

 

Ønsker du å få flere nyttige tips som dette?

Da bør du ta en titt på vår kunnskaps- og læringsportal myMetier+. Der har vi samlet kvalitetssikret innhold som du vil dra stor nytte av i prosjektarbeidet.

Les mer om jobbstøtteverktøyet myMetier+ som gjør prosjekthverdagen din enklere


Charlotte jobber som Inbound markedsfører. Hun sørger for å produsere informasjon om de spennende prosjektene som gjennomføres i Metier OEC. Hun er siviløkonom med master i strategi og ledelse, og har siden studietiden jobbet med event og markedsføring. Trives best i urbane strøk med en stor kopp kaffe, helst i godt selskap.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Vet du egentlig hvordan du påvirker de du leder?

Som leder kommuniserer du sannsynligvis mye, med mange ulike mennesker, i løpet av en vanlig dag. Er du bevisst på hvordan du påvirker andre gjennom måtene du kommuniserer på? Visste du at det finnes forskjellige kommunikasjonsstiler som du kan bruke, eller la være å bruke, når du skal lede teamet ditt i en bestemt retning?

De 10 mest leste blogginnleggene i 2021

Da var nok et annerledes år over. Vi har tatt et tilbakeblikk på året som har gått og sett på hvilke blogginnlegg som dere likte best og som engasjerte dere mest. Her finner du mye godt fagstoff om ledelse, prosjektledelse, smidig metodikk - og mye mer. Vi håper du finner det nyttig. God lesing!

Repetisjon: Nøkkelen til å bevare ny kunnskap

Innenfor pedagogikken og psykologien har man forsket på hvilken effekt repetisjon har for læring. Det viser seg, ikke så overraskende, at repetisjon fremmer læring. Men det er stor forskjell på læring for å bestå en eksamen eller en sertifisering, og læring for å bevare ny kunnskap og faktisk endre måten man jobber på. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på den siste formen for læring hvor man har et ønske om å sette ny kunnskap ut i praksis. Hva skal til for å lykkes med å ta i bruk ny kunnskap, og hvordan lærer vi best?