9 gode podcaster om prosjektledelse

Kompetanseutvikling Endringsledelse og transformasjon

5 min. lesning

Prosjektledelse er et fag som stadig utvikler seg, og det er derfor vanskelig å bli helt utlært. Om du ønsker å holde deg oppdatert, er podcast et nyttig medium. Da kan du lytte til fagstoff hvor og når det passer for deg. Vi har funnet frem 10 gode podder for deg som er prosjektleder eller interessert i prosjektfaget, så du lettere kan navigere i det store tilbudet. 

Nederst har vi samlet noen tips for deg som er spesielt interessert i oppdateringer på ledelse og endringsledelse. 

Prosjekteffekt

Norsk podcast med erfaringsdeling i sentrum. Prosjekteffekt er en podcast av T-2 Prosjekt, og reflekterer om prosjekt og ledelse, og hva som skal til for å skape en forbedring i bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen. I hver episode inviterer podcasten med folk som har gjort verdifulle erfaringer fra sin karriere innen prosjekt og ledelse. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

The Project Management Podcast™

Denne podcasten favner bredt, og tar for seg temaer som er nyttige både for novisen og eksperten innen prosjektledelse. De som står bak podcasten intervjuer prosjektledere verden rundt, så du kan lære av deres erfaringer. Her kan vi love at du ikke vil gå tom for episoder. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

Projectified™ Podcast

Projectified™ Podcast er utgitt av anerkjente Project Management Institute. Denne fremtidsrettede tilnærmingen til prosjektledelse tar deg gjennom dagsaktuelle temaer og trender i faget. Episodene dekker alt fra kunstig intelligens og likestilling i prosjektledelse, til ledelse og livet etter Kovid-19. Alle eposidene har med innsikt og perspektiver fra senior prosjektledere, ledere i Fortune 500, start-ups, forfattere og forskere. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast


Les mer om myMetier+ - et jobbstøtteverktøy som gjør prosjekthverdagen din  enklere


Project Management Happy Hour

Kim Essendrup og Kate Anderson gir deg en ærlig og rett frem tilnærming til livet som prosjektleder, og alt man kan møte på i rollen. De tar opp et nytt problem i hver episode, og byr på praktiske råd, eksempler og et og annet skrekkeksempel fra eget (prosjekt)liv. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

The Digital Project Management Podcast

For den digitale prosjektlederen har vi funnet denne. Intervjuer med relevante prosjektledere gjør at du får en sandwich med erfaring, teori og beste praksis. De går også gjennom nyvinninger på området. 

Lytt til podcasten her, eller finn den (de fleste steder) du lytter til podcast

5 Minutes Podcast with Ricardo Vargas

Ricardo Vargas har siden 2007 publisert korte 5-minuttere om prosjekt-, portefølje- og risikostyring. Dersom du har dårlig tid eller leter etter en rask innføring om noe spesifikt er dette podden for deg. 

Lytt til podcasten her, eller finn den (de fleste steder) du lytter til podcast

 

God prosjektledelse krever god ledelse og endringsledelse. Derfor har vi inkludert noen podcaster på tampen, som kan passe for deg som ønsker å holde deg oppdatert på disse områdene. 


iProsess - Podcast om ledelse

iProsess diskuterer spennende temaer med administrerende direktører og konsernsjefer. Blant annet får du høre fra Equinor-sjefen. Gjennom episodene er de innom temaer som endringsledelse, lederkommunikasjon, Innovasjon, bedriftskultur og måling og analyse. 

Lytt til podcasten her, eller finn den du lytter til podcast

Ledertaffel - NHHs podcast om ledelse 

Prorektor Therese Sverdrup og stipendiat Marius Jones presenterer innsikt fra forskning på en lettfordøyelig måte. Med seg i studio har de gjester som Victor D. Norman og William Brochs Haukedal, for å diskutere blant annet strategi i offentlig sektor og insentiver. 

Lytt til podcasten her

Endringspodden: Difis podkast om endringsledelse

Bak Endringspodden finnes Mona Stormo Andersen, Asbjørn Gjerde Lund, Valgjerd Bakka Skauge og Ingrid Mørk. De jobber med styring og ledelse av anskaffelser, innføring av IKT-prosjekter, lederutvikling og rådgivning og informasjon knyttet til den statlige arbeidsgiverfunksjonen. I podcasten diskuterer de temaet endringsledelse på en uformell måte, og deler av sin kunnskap og erfaring. 

Lytt til podcasten her

God lytting!

 

Ønsker du å få flere nyttige tips som dette?

Da bør du ta en titt på vår kunnskaps- og læringsportal myMetier+. Der har vi samlet kvalitetssikret innhold som du vil dra stor nytte av i prosjektarbeidet.

Les mer om jobbstøtteverktøyet myMetier+ som gjør prosjekthverdagen din enklere


Charlotte er Marketing Director i Metier. Hun sørger for at verden får vite om de spennende prosjektene som gjennomføres, og verdiene som skapes i organisasjonen. Hun er siviløkonom med master i strategi og ledelse, og har siden studietiden jobbet med event og markedsføring. Trives best i urbane strøk med en stor kopp kaffe, helst i godt selskap.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hvordan bygger vi tilbakemeldingskultur?

Kan du gi og ta kritikk? Kunsten å gi både positive og korrigerende tilbakemeldinger er en undervurdert, men kritisk ferdighet. Undersøkelser viser at 72% av ansatte mener de ville prestere bedre hvis de fikk konstruktive tilbakemeldinger fra sine ledere, men overraskende nok viser det seg at svært få ledere faktisk føler seg komfortable med å gi denne typen tilbakemelding. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hvordan du kan mestre kunsten å gi effektive tilbakemeldinger for å bygge en sterkere, tryggere, mer engasjert, tillitsbasert og produktiv arbeidskultur.

Hvorfor bruke klarspråk i prosjekter?

Har du opplevd misforståelser i prosjekter knyttet til uklar kommunikasjon? I prosjektfaget er nettopp god kommunikasjon en viktig suksessfaktor. Det å skrive (og snakke) på en måte som alle involverte i prosjektet forstår, er viktig. Da unngår vi misforståelser, ekstra runder med oppklaring, og i verste fall feil i prosjektene. I dette innlegget viser vi deg hvordan du kan oppnå god og effektiv kommunikasjon i dine prosjekter ved hjelp av prinsipper for klarspråk.

De 10 mest leste innleggene høsten 2023

Dette halvåret har 65 000 lesere vært innom Prosjektbloggen. Så hva er det folk har vært interessert i å lese om? Vi har gått gjennom tallene for året og samlet sammen de 10 mest leste innleggene dette halvåret. De to temaene som helt klart har seilet opp denne høsten er kompetanseheving knyttet til prosjekter, -ledelse, -eierskap, og det grønne skiftet. God lesning og godt nytt år!