Hva har engasjert våre lesere mest denne høsten og vinteren? Vi har tatt et tilbakeblikk over blogginnleggene som har blitt mest lest denne perioden.
Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at bærekraft og kompetanseheving er temaer folk er interessert i å lære mer om, og det reflekteres også i lista. Andre populære temaer kan knyttes til hvordan man lykkes med startups, prosjektstyringssystemet myProjects, og tips til hvordan du lykkes med anskaffelser i offentlige og private prosjekter.
Godt nytt år og god lesning!
1. Onboarding: ikke bare for nyansatte
Prosjekter utføres ofte på tvers av en virksomhets funksjonelle struktur, og gjerne med spesialkompetanse fra andre virksomheter. Det å sikre at alle involverte kommer seg raskt inn i prosjektet er viktig. En god onboardingprosess er til god hjelp i dette arbeidet.
2. 10 tips for å lykkes miljø og bærekraft i prosjektene
Det å implementere bærekraft i prosjekter, er noe mange opplever å stå i. Ofte har man ikke kunnskapen som skal til for å få dette til på en god måte.

3. 6 råd for opplæring og utvikling av ansatte
Det å investere i kompetanseutvikling av egne ansatte er viktig – både for å beholde de man har, tiltrekke nye og for å løse nye utfordringer i et stadig mer krevende marked. Når organisasjonen lever av prosjekter eller er avhengig av prosjekter for å skape verdi, må vi jobbe systematisk og strategisk med kompetanseutvikling.
4. Veien til god prosjektkompetanse
Hva vil det egentlig si å jobbe med prosjektledelse? Prosjektledelse og styring av prosjekter er et eget fagområde som kan læres, i likhet med alle andre fagområder.
I dette blogginnlegget gir Tove Bertelsen deg tips til hvordan du kan oppnå god prosjektkompetanse ved hjelp av enkle grep.
5.Hvordan overbeviser du kunden om å prioritere bærekraft i prosjektene?
Hvordan skal du få alle med på laget når det gjelder å prioritere bærekraftsaspektet i prosjektene?
Selv om prosjektmedarbeidere og leverandører både ønsker og kan levere bærekraftige løsninger, kan det være utfordrende å få med seg kunder og beslutningstakere.
6. Er de grønne prosjektene lønnsomme?
En av de oppfatningene vi ser i kommentarfelter når vi skriver om bærekraft, er at grønne prosjekter ikke kan være lønnsomme. Men er det slik at det er et motsetningsforhold mellom lønnsomme og miljømessig bærekraftige prosjekter?
7. Gjør som Elon Musk og bli en suksessrik gründer
Hva skal til for å lykkes med startup-prosjekter? I dette blogginnlegget tar Thomas Haneborg deg gjennom suksessfaktorene som gjorde at Tesla lykkes med sitt prosjekt. Et lite hint: det gjelder å finne de rette folka på veien.
8. Prosjektportalen myProjects – nå i versjon 5
Det å benytte seg konsekvent av definert praksis, og å benytte seg av prosjektmodell og -metodikk i alle virksomhetens prosjekter, er en forutsetning for å levere gjentagende gode prosjekter.
9. Hva betyr egentlig bærekraft i prosjekt?
Hvordan kan vi gjennomføre bærekraftige prosjekter? Og hva vil det egentlig si å bygge bærekraftig? Bygg- og anleggssektoren er den tredje største forurenseren. Sektoren står for hele 40% av verdens CO2-utslipp. Om vi skal snu dette, er det viktig at vi som jobber i prosjekter tar vårt miljøansvar på alvor.
Her får du innsikt i hva bærekraft egentlig betyr i byggeprosjekter.
10. Hvordan kan du lykkes med gode innkjøp?
Hvordan kan vi som innkjøpere sikre gode anskaffelser til prosjektene våre? Hvert år kjøper offentlig sektor inn varer, tjenester, bygg- og anleggsarbeider for en sum tilsvarende hva det ville kostet å bygge 140 operahus. Da er det viktig at innkjøpere er bevisst på hvordan vi benytter midler på mest mulig effektiv og fornuftig måte.