Sommerens beste blogginnlegg og podcaster om prosjektledelse

Kompetanseutvikling

5 min. lesning

Strandlivet er ikke komplett uten en god podcast å lytte til, eller litt digg fagstoff å lese – mener i hvert fall vi. Prosjektledelsesfaget er også et fag i stadig endring, og det finnes ikke mangel på fagstoff der ute om du ønsker å holde deg oppdatert gjennom sommeren.

Gjennom snart åtte år med blogging har vi samlet en god del skriftlig og auditiv snacks som passer godt i sommersola. Her har du noe av det beste som du kan ta med deg på ferie.


Gode og nyttige podcaster

Podcaster er gull å ha med seg på en lang tur med fly, båt, tog, bil – you name it! Få tiden til å gå samtidig som du holder deg faglig oppdatert.

Prosjekteffekt - podcast om god prosjektledelse

Prosjekteffekt er en podcast som deler inspirasjon og lærdom fra folk med verdifulle erfaringer fra prosjektbransjen. Podcasten har over 20 episoder med varierte temaer og interessante profiler. Blant gjestene finner du adm.dir. i Statsbygg, Harald V. Nikolaisen, Snøhettas Astrid Renata Van Veen, samt adm.dir. i Metier OEC Halvard S. Kilde, og Metier Legal sin egen Espen Moe. Absolutt en av våre favoritter!

Lytt til Prosjekteffekt-podden her.

Flere podcaster om prosjektledelse, ledelse og bærekraft

Når du er ferdig med alle episodene til Prosjekteffekt (det går fortere enn du tror!), trenger du ikke å frykte. Vi har samlet kremen av kremen når det gjelder podcaster, og organisert dem etter tema:


Hold deg oppdatert på hva som skjer i prosjektverden - abonner på  prosjektbloggen.


Blogger og blogginnlegg

Har du lyst til å lese noe i stedet? Da er du på riktig sted. Her på prosjektbloggen har vi over 300 blogginnlegg med relevant fagstoff. Vi har allerede sortert mange av dem etter temaer som kan være aktuelle – enten du er helt fersk prosjektleder, eller du er dreven i faget. Her er noen samlinger og tips.

11 blogginnlegg om prosjektledelse fra start til slutt

Kanskje starter du snart i ny stilling med prosjektlederansvar? Eller føler du for å friske opp kunnskapen din noe nå mens du har tid og energi? Her gir vi deg en fullstendig guide over hva du bør tenke over som prosjektleder – enten du er ny eller ringrev i bransjen.

Hvordan holder du deg oppdatert på endringsledelse?

Det finnes masse godt fagstoff om endringsledelse der ute – både i form av blogginnlegg, podcaster og LinkedIn-grupper. Her har du masse gode tips til lesestoff.

11 blogginnlegg om Verdistyrt Prosjektutvikling du bør få med deg

Verdistyrt prosjektutvikling (VPU) er en metode som hjelper deg og din virksomhet å gjennomføre prosjekter slik at dere får mest mulig verdi ut av investeringene. VPU kan være aktuelt for både store og små prosjekter. Blogginnleggene listet her gir deg en god oversikt over hva VPU er, og hvordan du kan benytte deg av metoden i dine prosjekter. På den måten kan du møte høsten fylt med nyttig kunnskap knyttet til verdioptimalisering.

 

Abonner på prosjektbloggen


Ronja jobber som tekstforfatter og innholdsprodusent i Metier. Her sørger hun for å få frem de gode historiene om verdiene som skapes hos oss. Hun er en dreven skribent med bred erfaring innen innholdsproduksjon, redaksjonelt arbeid, oversettelse og markedsføring. Ronja har en master i litteraturvitenskap, og er spesielt interessert i populærlitteratur, digital kultur og engelskspråklig litteratur. På fritiden finner du henne ofte på en god konsert, eller på tur med hunden i Østmarka.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hvordan bygger vi tilbakemeldingskultur?

Kan du gi og ta kritikk? Kunsten å gi både positive og korrigerende tilbakemeldinger er en undervurdert, men kritisk ferdighet. Undersøkelser viser at 72% av ansatte mener de ville prestere bedre hvis de fikk konstruktive tilbakemeldinger fra sine ledere, men overraskende nok viser det seg at svært få ledere faktisk føler seg komfortable med å gi denne typen tilbakemelding. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hvordan du kan mestre kunsten å gi effektive tilbakemeldinger for å bygge en sterkere, tryggere, mer engasjert, tillitsbasert og produktiv arbeidskultur.

Hvorfor bruke klarspråk i prosjekter?

Har du opplevd misforståelser i prosjekter knyttet til uklar kommunikasjon? I prosjektfaget er nettopp god kommunikasjon en viktig suksessfaktor. Det å skrive (og snakke) på en måte som alle involverte i prosjektet forstår, er viktig. Da unngår vi misforståelser, ekstra runder med oppklaring, og i verste fall feil i prosjektene. I dette innlegget viser vi deg hvordan du kan oppnå god og effektiv kommunikasjon i dine prosjekter ved hjelp av prinsipper for klarspråk.

De 10 mest leste innleggene høsten 2023

Dette halvåret har 65 000 lesere vært innom Prosjektbloggen. Så hva er det folk har vært interessert i å lese om? Vi har gått gjennom tallene for året og samlet sammen de 10 mest leste innleggene dette halvåret. De to temaene som helt klart har seilet opp denne høsten er kompetanseheving knyttet til prosjekter, -ledelse, -eierskap, og det grønne skiftet. God lesning og godt nytt år!