Sommerens beste blogginnlegg og podcaster om prosjektledelse

Kompetanseutvikling

4 min. lesning

Strandlivet er ikke komplett uten en god podcast å lytte til, eller litt digg fagstoff å lese – mener i hvert fall vi. Prosjektledelsesfaget er også et fag i stadig endring, og det finnes ikke mangel på fagstoff der ute om du ønsker å holde deg oppdatert gjennom sommeren.

Gjennom snart åtte år med blogging har vi samlet en god del skriftlig og auditiv snacks som passer godt i sommersola. Her har du noe av det beste som du kan ta med deg på ferie.


Gode og nyttige podcaster

Podcaster er gull å ha med seg på en lang tur med fly, båt, tog, bil – you name it! Få tiden til å gå samtidig som du holder deg faglig oppdatert.

Prosjekteffekt - podcast om god prosjektledelse

Prosjekteffekt er en podcast som deler inspirasjon og lærdom fra folk med verdifulle erfaringer fra prosjektbransjen. Podcasten har over 20 episoder med varierte temaer og interessante profiler. Blant gjestene finner du adm.dir. i Statsbygg, Harald V. Nikolaisen, Snøhettas Astrid Renata Van Veen, samt adm.dir. i Metier OEC Halvard S. Kilde, og Metier Legal sin egen Espen Moe. Absolutt en av våre favoritter!

Lytt til Prosjekteffekt-podden her.

Flere podcaster om prosjektledelse, ledelse og bærekraft

Når du er ferdig med alle episodene til Prosjekteffekt (det går fortere enn du tror!), trenger du ikke å frykte. Vi har samlet kremen av kremen når det gjelder podcaster, og organisert dem etter tema:


Hold deg oppdatert på hva som skjer i prosjektverden - abonner på  prosjektbloggen.


Blogger og blogginnlegg

Har du lyst til å lese noe i stedet? Da er du på riktig sted. Her på prosjektbloggen har vi over 300 blogginnlegg med relevant fagstoff. Vi har allerede sortert mange av dem etter temaer som kan være aktuelle – enten du er helt fersk prosjektleder, eller du er dreven i faget. Her er noen samlinger og tips.

11 blogginnlegg om prosjektledelse fra start til slutt

Kanskje starter du snart i ny stilling med prosjektlederansvar? Eller føler du for å friske opp kunnskapen din noe nå mens du har tid og energi? Her gir vi deg en fullstendig guide over hva du bør tenke over som prosjektleder – enten du er ny eller ringrev i bransjen.

Hvordan holder du deg oppdatert på endringsledelse?

Det finnes masse godt fagstoff om endringsledelse der ute – både i form av blogginnlegg, podcaster og LinkedIn-grupper. Her har du masse gode tips til lesestoff.

11 blogginnlegg om Verdistyrt Prosjektutvikling du bør få med deg

Verdistyrt prosjektutvikling (VPU) er en metode som hjelper deg og din virksomhet å gjennomføre prosjekter slik at dere får mest mulig verdi ut av investeringene. VPU kan være aktuelt for både store og små prosjekter. Blogginnleggene listet her gir deg en god oversikt over hva VPU er, og hvordan du kan benytte deg av metoden i dine prosjekter. På den måten kan du møte høsten fylt med nyttig kunnskap knyttet til verdioptimalisering.

 

Abonner på prosjektbloggen


Ronja jobber som tekstforfatter og innholdsprodusent i Metier, og sørger for å få frem de gode historiene om verdiene som skapes hos oss. Hun er en dreven skribent med bred erfaring innen innholdsproduksjon, redaksjonelt arbeid, oversettelse og markedsføring. Ronja har en master i litteraturvitenskap, og er spesielt interessert i populærlitteratur, digital kultur og engelskspråklig litteratur. På fritiden finner du henne ofte på en god konsert, eller på tur i Østmarka.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Power skills: 4 ferdigheter du trenger for å lykkes med prosjekter

Fagkunnskap er, og kommer alltid til å være, viktig i prosjektledelse. Men om du skal lykkes er det mer som skal på plass. PMI®s årlige undersøkelse, Pulse of the Profession, har lenge påpekt at kunnskap om prosjektledelse er viktig for enhver virksomhets suksess. Undersøkelsen er basert på svar fra over 3000 prosjektledere, ledere og analytikere fra ulike bransjer og regioner. Det undersøkelsen fokuserer på i år, er det de kaller «power skills», og hvordan disse er koblet til suksess i prosjektene. Dette er ferdigheter som er en viktig del av prosjektledelse, og som alle prosjektledere bør ha fremst i pannebrasken gjennom sine prosjekter.

Hvordan velge samarbeidspartner til prosjektopplæring? 8 tips

Har du behov for å bygge kompetanse i prosjektledelse og prosjektarbeid for bedriften du jobber i? Å velge riktig samarbeidspartner på prosjektopplæring er viktig, og et valg du bør tenke nøye gjennom hvis det er et mål at opplæringen kommer i faktisk bruk ute i prosjektene – noe det bør være.

10 blogginnlegg om prosjektledelse fra start til slutt

Prosjektledelse er et stort fagfelt med mye å sette seg inn i. Mange blir også tildelt rollen i en eller annen sammenheng, uten å ha noen form for formell utdannelse i faget. Kunnskap om fagfeltet gir rom for personlig utvikling og karrieremuligheter - og det vil selvfølgelig bidra til at du lykkes i prosjektene du leder. På prosjektbloggen har vi skrevet hundrevis av innlegg om prosjektledelsesfaget. Her har vi samlet noen av de som vi tenker kan være til nytte for deg som er enten ny eller erfaren prosjektleder.