Sommerens beste blogginnlegg og podcaster om prosjektledelse

Kompetanseutvikling

4 min. lesning

Strandlivet er ikke komplett uten en god podcast å lytte til, eller litt digg fagstoff å lese – mener i hvert fall vi. Prosjektledelsesfaget er også et fag i stadig endring, og det finnes ikke mangel på fagstoff der ute om du ønsker å holde deg oppdatert gjennom sommeren.

Gjennom snart åtte år med blogging har vi samlet en god del skriftlig og auditiv snacks som passer godt i sommersola. Her har du noe av det beste som du kan ta med deg på ferie.


Gode og nyttige podcaster

Podcaster er gull å ha med seg på en lang tur med fly, båt, tog, bil – you name it! Få tiden til å gå samtidig som du holder deg faglig oppdatert.

Prosjekteffekt - podcast om god prosjektledelse

Prosjekteffekt er en podcast som deler inspirasjon og lærdom fra folk med verdifulle erfaringer fra prosjektbransjen. Podcasten har over 20 episoder med varierte temaer og interessante profiler. Blant gjestene finner du adm.dir. i Statsbygg, Harald V. Nikolaisen, Snøhettas Astrid Renata Van Veen, samt adm.dir. i Metier OEC Halvard S. Kilde, og Metier Legal sin egen Espen Moe. Absolutt en av våre favoritter!

Lytt til Prosjekteffekt-podden her.

Flere podcaster om prosjektledelse, ledelse og bærekraft

Når du er ferdig med alle episodene til Prosjekteffekt (det går fortere enn du tror!), trenger du ikke å frykte. Vi har samlet kremen av kremen når det gjelder podcaster, og organisert dem etter tema:


Hold deg oppdatert på hva som skjer i prosjektverden - abonner på  prosjektbloggen.


Blogger og blogginnlegg

Har du lyst til å lese noe i stedet? Da er du på riktig sted. Her på prosjektbloggen har vi over 300 blogginnlegg med relevant fagstoff. Vi har allerede sortert mange av dem etter temaer som kan være aktuelle – enten du er helt fersk prosjektleder, eller du er dreven i faget. Her er noen samlinger og tips.

11 blogginnlegg om prosjektledelse fra start til slutt

Kanskje starter du snart i ny stilling med prosjektlederansvar? Eller føler du for å friske opp kunnskapen din noe nå mens du har tid og energi? Her gir vi deg en fullstendig guide over hva du bør tenke over som prosjektleder – enten du er ny eller ringrev i bransjen.

Hvordan holder du deg oppdatert på endringsledelse?

Det finnes masse godt fagstoff om endringsledelse der ute – både i form av blogginnlegg, podcaster og LinkedIn-grupper. Her har du masse gode tips til lesestoff.

11 blogginnlegg om Verdistyrt Prosjektutvikling du bør få med deg

Verdistyrt prosjektutvikling (VPU) er en metode som hjelper deg og din virksomhet å gjennomføre prosjekter slik at dere får mest mulig verdi ut av investeringene. VPU kan være aktuelt for både store og små prosjekter. Blogginnleggene listet her gir deg en god oversikt over hva VPU er, og hvordan du kan benytte deg av metoden i dine prosjekter. På den måten kan du møte høsten fylt med nyttig kunnskap knyttet til verdioptimalisering.

 

New Call-to-action


Ronja jobber som tekstforfatter og innholdsprodusent i Metier OEC, og sørger for å få frem de gode historiene om verdiene som skapes hos oss. Hun er en dreven skribent med bred erfaring innen innholdsproduksjon, redaksjonelt arbeid, oversettelse og markedsføring. Ronja har en master i litteraturvitenskap, og er spesielt interessert i populærlitteratur, digital kultur og engelskspråklig litteratur. På fritiden finner du henne ofte på en god konsert, eller på tur i Østmarka.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

6 råd for opplæring og utvikling av ansatte

Kompetanseheving og utvikling av egne ansatte har aldri vært så viktig som nå. I et marked hvor kostnadene øker og utfordringene vi som virksomheter må løse gjennom prosjekter blir større og mer komplekse, er det avgjørende å ha rett kompetanse. Vi jobber med virksomheter hvor prosjektporteføljen nå krever større kapabiliteter enn tidligere. Organisasjoner som lever av prosjekter, eller er avhengig av prosjekter for å skape verdi, må jobbe systematisk og strategisk med kompetanseutvikling innen prosjektledelse. I dette blogginnlegget gir vi seks råd som kan være nyttige dersom du skal i gang med opplæring og utvikling av ansatte. I blogginnlegget bruker vi utvikling av prosjektkompetanse som eksempel, men rådene er universelle for all kompetanseutvikling.

Veien til god prosjektkompetanse

Det er mye snakk om prosjekter i dagens samfunn, både i arbeidslivet, i privatlivet og i media. De fleste har derfor et forhold til ordet «prosjekt». Samtidig er det sjelden vi hører en tydelig definisjon av hva et prosjekt er, eller hva det innebærer å styre noe som et prosjekt. Å si at du jobber som prosjektleder kan oppfattes som diffust av mange. Alle jobber jo med «prosjekter».

De 10 mest leste blogginnleggene første halvår 2022

Hva har våre lesere vært mest interessert i å lese om dette halvåret? En titt inn i statistikken viser hvilke temaer som har engasjert mest, og hva dere der ute har hatt lyst til å lære mer om. Blant annet har fagstoff om kommunikasjon, prosjekteierstyring, bærekraft og modenhetsmåling trumfet høyt i år. Her har du innlegg om dette og mye mer, som kan komme til god nytte nå når ferien nærmer seg slutten. Vi ønsker deg en fortsatt fin sommer, og god lesning!