Slik styrer du prosjektet profesjonelt

Slik styrer du prosjektet profesjonelt

Skrevet av Erik Aursnes Dammen - 16. september 2015

Lurer du på om prosjektet ditt styres profesjonelt? Lag en sjekkliste, og unngå kostbare og tidkrevende avvik.

Om du planlegger for gjennomføring, og samtidig sørger for at alle involverte har forstått planen, har du et godt utgangspunkt for prosjektarbeidet.

Slik styrer du prosjekter profesjonelt from Metier on Vimeo.

Mål, planlegging og forståelse

Det er noen punkter som er viktigere enn andre når du ønsker å finne ut om prosjektet styres profesjonelt:

Prosjekter i endring

Videre må du sikre at teamet ditt jobber i henhold til planen, og sørge for at det jobbes riktig. En sjekk opp mot fremdriftsplanen er gunstig å ta underveis. Du må også huske på å måle resultater underveis i prosjektet. Hvordan ligger dere an? Er det noen endringer? Så godt som alle prosjekter opplever endringer, og disse må håndteres. Om endringene tas tak i på et tidlig stadie kan du unngå ekstra kostnader og arbeidstid.

Umulig å lykkes uten plan

Felles for de fleste prosjekter er at de har et stort potensiale. Se fremover, og identifiser risikoen og mulighetene som ligger i prosjektet. Gjør korrektive og preventive tiltak – det er nemlig så godt som umulig å lykkes med prosjektet om du ikke styrer det profesjonelt og har en klar plan.

Hos Metier har vi prosjektlederkurs som lærer deg teknikker for best mulig styring av prosjekt. Ta en titt på kurssiden vår for full oversikt.

Sjekkliste: Dette må du kunne om prosjektledelse.

Temaer: Prosjektstyring


Erik Aursnes Dammen

Skrevet av Erik Aursnes Dammen

Erik er en erfaren rådgiver, ekspert og motivator innenfor prosjektledelse, -eierstyring og prosjektrettet ledelse. Han eier og driver selskapet prOptimum i tillegg til å være Associated Director i Metier OEC. Erik sitter med omfattende erfaring og stort engasjement for forbedring av prosjektvirksomheter. Han har siden 2001 undervist og veiledet omkring 15 000 ledere, prosjektledere og prosjektmedarbeidere som del av kundetilpassede forbedringsprogrammer. På fritiden tilbringer han mye tid ombord i seilbåt med familien.

Mest leste artikler