De 5 mest populære blogginnleggene i 2018

4 min. lesning

Hver uke har vi som mål å produsere nyttig og engasjerende innhold på prosjektbloggen. Enda et år har gått og vi har hatt en stabil vekst av lesere. 

Dette viser at interessen rundt prosjektfaget er stor, og vi håper bloggen er med på å inspirere og bistå alle som jobber i og med prosjekter.

Under finner du en oversikt over hvilke blogginnlegg som har blitt mest lest i 2018:

1. Slik lager du en enkel prosjektplan

Har du noen gang laget en plan som ikke har vært gjennomførbar? Ved hjelp av enkle tips sikrer du at prosjektplanen blir et effektivt verktøy gjennom hele prosjektet. Her forklarer vi hva en prosjektplan er og hva en bør inneholde.

2. PRINCE2 Foundation og PRINCE2 Agile Foundation – hva er forskjellen?

 PRINCE2 er et utbredt rammeverk for prosjektledelse – både i Norge og internasjonalt. De siste par årene har Axelos utviklet et rammeverk og en sertifisering som ser på PRINCE2 i et smidig perspektiv – PRINCE2 Agile. Høsten 2018 lanserte de sertifiseringen PRINCE2 Agile Foundation. I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellene på PRINCE2 Foundation og PRINCE2 Agile Foundation.

 

3. Slik blir du en engasjerende prosjektleder

Visste du at prosjektlederen kan være avgjørende for om prosjektet lykkes eller ikke?

En prosjektleder er ikke som andre ledere. Istedenfor å bruke lang tid på å bygge opp tilliten og forholdet til sine medarbeidere, må en prosjektleder klare dette i løpet av en kortere periode. Dette krever solide sosiale egenskaper, en evne til å se andres behov og å delegere riktige oppgaver til de rette personene.


 Er det andre temaer du ønsker å lese mer om på bloggen? Tips oss gjerne!


4. Hva er forskjellen på en styringsgruppe og en referansegruppe?

Når man jobber med prosjekter er det viktig å være klar over forskjellen mellom en styringsgruppe og en referansegruppe. En styringsgruppe skal utøve prosjekteierskap og skal dermed være beslutningsorientert. En referansegruppe er koordineringsorientert og har ikke noe ansvar for prosjektets suksess eller måloppnåelse. Vi hjelper deg få en bedre forståelse av forskjellene. 

5. Hva er forskjellen på resultatmål og effektmål

Gode mål er viktig for alle involverte i prosjektet og gir en forståelse for hva prosjektet skal gi og levere. Vi gir deg en oversikt over forskjellen mellom effektmål og resultatmål.

Enda bedre innhold i 2019

Vi skal jobbe hardt for å faginnholdet på prosjektbloggen enda et knepp i året som kommer og tar gjerne imot idéer og innspill til problemstillinger og temaer knyttet til prosjektledelse. 

En stor takk til deg som har fulgt bloggen, sendt spørsmål eller lastet ned innhold. Vi håper du vil fortsette å følge oss i 2019 og ønsker deg lykke til videre med prosjektene.

 New Call-to-action


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.