De 5 mest leste blogginnleggene i 2019

2 min. lesning

Med over 10 000 lesere i måneden har prosjektbloggen blitt en av landets mest leste blogger om prosjektledelse. Hver uke har vi som mål å dele kunnskap gjennom nyttig og engasjerende innhold om faget. Vi håper bloggen er med på å inspirere og bistå deg som jobber i prosjekter.

Under finner du en oversikt over hvilke blogginnlegg som har blitt mest lest i 2019:

1. Slik lager du en enkel prosjektplan

Alle prosjekter må etablere en plan for hvordan det skal gjennomføres. I dette blogginnlegget forklarer vi hva en prosjektplan er og hva den bør inneholde, og gir deg fire tips som sikrer at planen blir et effektivt verktøy gjennom hele prosjektet.

2. Hva er forskjellen på resultatmål og effektmål

Mål er viktige for at alle involverte skal ha den samme forståelsen av prosjektet. I dette blogginnlegget kan du lese hva som kjennetegner effektmål og resultatmål og forskjellen mellom disse.


Hold deg oppdatert på hva som skjer i prosjektverden - abonner på  prosjektbloggen.


3. Hva er forskjellen på en styringsgruppe og en referansegruppe?

Det er viktig å være klar over forskjellen mellom en styringsgruppe og en referansegruppe når du jobber i prosjekter. I dette blogginnlegget gir vi deg en rask innføring i hva som kjennetegner en styringsgruppe og en referansegruppe samt forklarer deg forskjellen mellom disse.

4. Slik bør prosjekter organiseres

Prosjektets organisasjonsstruktur beskriver styringsgruppens ulike roller i prosjektet på vegne av ledelsen og andre som er inkludert i prosjektet. Det er viktig at det til hver rolle finnes en beskrivelse av ansvar. I dette blogginnlegget gir vi deg et eksempel på en organisasjonsstruktur og en oversikt over roller og ansvar for nøkkelressursene i et prosjekt.

5. Slik etablerer du gode prosjektmål

Når du jobber i prosjekter er det viktig å etablere gode prosjektmål. Veldefinerte mål er viktig for å gi alle som er involverte i prosjektet en god forståelse hva som skal oppnås og leveres. I dette blogginnlegget gir vi deg en oppskrift på hvordan du kan definere gode mål samt eksempler på gode og dårlige målformuleringer.

Enda mer og bedre innhold i 2020

Vi ser frem til å skrive enda flere og bedre innlegg relatert til prosjektledelse for å inspirere deg i året som kommer. Vi tar gjerne imot innspill til problemstillinger og temaer som du ønsker å lese mer om.

Tusen takk til deg som har fulgt bloggen, lastet ned innhold eller sendt oss spørsmål. Vi håper du vil fortsette å følge oss i 2020 for å få nyttige tips som kan gjøre din prosjekthverdag enklere.

New Call-to-action


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.