5 ting du kan gjøre for å sikre at høstens prosjekter går på skinner

Organisering og roller Kompetanseutvikling

4 min. lesning

Sommer er for de fleste av oss synonymt med avslapping og late dager. Om du klarer å kombinere dette med litt planlegging, kan du allerede nå sikre at høstens prosjekter får et så godt utgangspunkt som mulig.

Det er nemlig mange grep du kan ta, som kan være med på å sikre at høstens prosjekter går på skinner. Her får du våre fem beste tips.

1. Test dine kunnskaper innen prosjektledelse

Vet du det som er å vite om prosjektledelse? Eller er du, som mange andre, litt rusten? Metier har laget en prosjektquiz, bestående av 10 spørsmål om prosjektledelse. Ta testen, og finn ut om du er godt nok rustet til høsten. Ikke fortvil om du synes det er vanskelig – da vi gikk gjennom funnene et par måneder etter at vi lanserte quizen, var fasiten at kun 27 personer (1,8 prosent) klarte å svare riktig på alle spørsmålene. Lykke til! 

Hvor mye kan du om prosjektledelse? Test deg selv med vår prosjektledelsesquiz!

2. Finn inspirerende mennesker og blogger du kan følge

Et kjapt søk på Google viser at det finnes et hav å velge blant, og taster du inn «project management blog», får du opp ikke mindre enn 1 560 000 000 treff. Er du usikker på hvor du skal starte? nTask har laget en liste med 10 blogger de synes har det beste prosjektledelsesstoffet. Og så anbefaler vi deg jo selvsagt å følge vår egen blogg – Prosjektbloggen.

Er du mer glad i å lytte til dine faglige oppdateringer, kan du lese om våre podcast-tips for prosjektledere her. 

3. Meld deg inn i prosjekt-grupper på LinkedIn

Ta en titt på vår liste over 9 LinkedIn-grupper enhver prosjektleder bør være medlem av, og finn de gruppene som passer deg best.

Metier sin egen gruppe, PRINCE2 User Group Norway har allerede 718 andre medlemmer og har som formål å fremme nytteverdi og praktisk anvendelse av PRINCE2.

4. Finn ut hvordan du kan bli enda bedre i prosjektledelse

Sjekk deg selv opp mot denne lista. Her har vi samlet noen egenskaper som går igjen hos prosjektleder-eliten, og som skiller de beste prosjektlederne fra resten – et godt utgangspunkt for å finne ut hva du bør jobbe mer med. Gode prosjektledere vokser som kjent ikke på trær, og mens noen inntar lederrollen helt naturlig, trenger andre litt lenger tid før de er blant de beste.

6. Meld deg opp til sertifisering til høsten

Metier hadde hele 16 000 deltakere på prosjektledelseskurs i fjor, og aldri før har så mange tatt kurs i prosjektledelse hos oss. 

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse. Her finner du en oversikt over våre kurs og sertifiseringer – om du melder deg opp allerede nå, kan det ha mye å si for høstens prosjekter.

Det er ikke gjort på 1–2–3 å bli en god prosjektleder, men følger du noen av disse tipsene, har du et godt utgangspunkt for en god, ny start til høsten. God sommer!

Quiz: hva kan du om prosjektledelse. Gratis prosjekt-quiz


Jon Arve jobber som divisjonsdirektør for Academy & Project Systems i Metier. Han brenner for å hjelpe virksomheter med å utvikle seg faglig. Jon Arve er siviløkonom med en Bachelor i internasjonal markedsføring og en Master i Økonomi og administrasjon. Fritiden tilbringes som oftest ute i skog og natur.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

3 måter å organisere prosjekter på

En prosjektorganisasjon kan i hovedsak organiseres på tre forskjellige måter, etter hva som er mest hensiktsmessig. Her gir vi deg et overblikk over disse måtene å organisere prosjektorganisasjoner på, samt fordeler og ulemper ved hver og en av de.

Hva er forskjellen på en prosjektleder og en prosjekteier?

For at et prosjekt skal lykkes må man minimum ha to definerte roller. Prosjekteier og prosjektleder. Men hva er forskjellen på de to, og hva går egentlig rollene ut på? Det får du svar på her.

Dette kjennetegner en god prosjektleder

Gode prosjektledere vokser ikke på trær. Noen inntar lederrollen helt naturlig, mens andre trenger litt lenger tid før de er blant de beste. Hva må være på plass for at du som prosjektleder skal lykkes gang på gang, selv i de mest krevende prosjektene?