5 ting du kan gjøre i sommer, som sikrer at høstens prosjekter går på skinner

Organisering og roller

3 min. lesning

Sommer er for de fleste av oss synonymt med avslapping og late dager. Om du klarer å kombinere dette med litt planlegging, kan du allerede nå sikre at høstens prosjekter får et så godt utgangspunkt som mulig.

Det er nemlig mange grep du kan ta, som kan være med på å sikre at høstens prosjekter går på skinner. Her får du våre fem beste tips.

1. Test dine kunnskaper innen prosjektledelse

Vet du det som er å vite om prosjektledelse? Eller er du, som mange andre, litt rusten? I 2017 lanserte Metier OEC en prosjektquiz, bestående av ti spørsmål om prosjektledelse. Ta testen, og finn ut om du er godt nok rustet til høsten. Ikke fortvil om du synes det er vanskelig – da vi gikk gjennom funnene et par måneder etter at vi lanserte quizen, var fasiten at kun 27 personer (1,8 prosent) klarte å svare riktig på alle spørsmålene. Lykke til! 

Hvor mye kan du om prosjektledelse? Test deg selv med vår prosjektledelsesquiz!

2. Finn inspirerende mennesker og blogger du kan følge

Et kjapt søk på Google viser at det finnes et hav å velge blant, og taster du inn «project managing blog», får du opp ikke mindre enn 178 000 000 treff. Usikker på hvor du skal starte? Workzone har laget en liste med 28 blogger de synes har det beste prosjektledelsesstoffet. Og så anbefaler vi deg jo selvsagt å følge vår egen blogg – Prosjektbloggen.

3. Meld deg inn i prosjekt-grupper på LinkedIn

Ta en titt på vår liste over 9 LinkedIn-grupper enhver prosjektleder bør være medlem av, og finn de gruppene som passer deg best.

Metier OEC sin egen gruppe, PRINCE2 User Group Norway har allerede 506 andremedlemmer og har som formål å fremme nytteverdi og praktisk anvendelse av PRINCE2.

4. Finn ut hvordan du kan bli enda bedre i prosjektledelse

Sjekk deg selv opp mot denne lista. Her har vi samlet noen egenskaper som går igjen hos prosjektleder-eliten, og som skiller de beste prosjektlederne fra resten – et godt utgangspunkt for å finne ut hva du bør jobbe mer med. Gode prosjektledere vokser som kjent ikke på trær, og mens noen inntar lederrollen helt naturlig, trenger andre litt lenger tid før de er blant de beste.

5. Meld deg opp til sertifisering til høsten

Metier OEC hadde hele 15 180 deltakere på prosjektledelseskurs i 2017, og aldri før har så mange tatt kurs i prosjektledelse.

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse. Her finner du en oversikt over våre kurs og sertifiseringer – om du melder deg opp allerede nå, kan det ha mye å si for høstens prosjekter.

Det er ikke gjort på 1–2–3 å bli en god prosjektleder, men følger du noen av disse tipsene, har du et godt utgangspunkt for en god, ny start til høsten. God sommer!

 

Quiz: hva kan du om prosjektledelse. Gratis prosjekt-quiz


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hvordan organiserer du egentlig prosjektene i virksomheten?

I tidligere blogginnlegg har vi beskrevet noen prinsipielle forskjeller mellom funksjonell, selvstendig og matriseorganisering av en virksomhet.

9 LinkedIn-grupper enhver prosjektleder bør være medlem av

Man blir aldri helt utlært i prosjektledelse, men en måte å holde seg oppdatert på er å være aktiv på LinkedIn. Ettersom mange i dag jobber i prosjekter på et eller annet nivå, har det dukket opp mangfoldige grupper på LinkedIn som du kan delta i – enten bare for å observere og bli inspirert av det andre legger ut av artikler og innlegg, eller for å debattere selv, dele ditt innhold og hjelpe andre.

Hva er prosjekteiers ansvar i prosjekter?

Prosjekteier har ansvaret for at virksomheten får et vellykket prosjekt, og er bindeleddet mellom virksomheten og prosjektledelsen.