5 ting du kan gjøre for å sikre at høstens prosjekter går på skinner

Kompetanseutvikling

3 min. lesning

Sommer er for de fleste synonymt med avslapping og late dager. Om du klarer å kombinere dette med litt planlegging, kan du allerede nå sikre at høstens prosjekter får et så godt utgangspunkt som mulig.

Det er nemlig mange grep du kan ta som kan være med på å sikre at høstens prosjekter går på skinner. Her får du våre fem beste tips.

1. Test dine kunnskaper innen prosjektledelse

Vet du det som er å vite om prosjektledelse? Eller er du, som mange andre, litt rusten? Metier har laget en prosjektquiz, bestående av 10 spørsmål om prosjektledelse. Ta testen, og finn ut om du er godt nok rustet til høsten. Ikke fortvil om du synes det er vanskelig – da vi gikk gjennom funnene et par måneder etter at vi lanserte quizen, var fasiten at kun 27 personer (1,8 prosent) klarte å svare riktig på alle spørsmålene. Lykke til! 


Hvor mye kan du om prosjektledelse? Test deg selv med vår prosjektledelsesquiz!


2. Finn inspirerende mennesker og blogger du kan følge

Et kjapt søk på Google viser at det finnes et hav å velge blant, og taster du inn «project management blog», får du opp ikke mindre enn 1 560 000 000 treff. Er du usikker på hvor du skal starte? nTask har laget en liste med 10 blogger de synes har det beste prosjektledelsesstoffet. Og så anbefaler vi deg jo selvsagt å følge vår egen blogg – Prosjektbloggen.

Er du mer glad i å lytte til dine faglige oppdateringer, kan du lese om våre podcast-tips for prosjektledere her. 

3. Meld deg inn i prosjekt-grupper på LinkedIn

Ta en titt på vår liste over 9 LinkedIn-grupper enhver prosjektleder bør være medlem av, og finn de gruppene som passer deg best.

Metier sin egen gruppe, PRINCE2 User Group Norway har allerede 718 andre medlemmer og har som formål å fremme nytteverdi og praktisk anvendelse av PRINCE2.

4. Finn ut hvordan du kan bli enda bedre i prosjektledelse

Sjekk deg selv opp mot denne lista. Her har vi samlet noen egenskaper som går igjen hos prosjektleder-eliten, og som skiller de beste prosjektlederne fra resten – et godt utgangspunkt for å finne ut hva du bør jobbe mer med. Gode prosjektledere vokser som kjent ikke på trær, og mens noen inntar lederrollen helt naturlig, trenger andre litt lenger tid før de er blant de beste.

6. Meld deg opp til sertifisering til høsten

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse. Her finner du en oversikt over våre kurs og sertifiseringer – om du melder deg opp allerede nå, kan det ha mye å si for høstens prosjekter.

Det er ikke gjort på 1–2–3 å bli en god prosjektleder, men følger du noen av disse tipsene, har du et godt utgangspunkt for en god, ny start til høsten. God sommer!

New Call-to-action


Jon Arve er divisjonsleder for Academy & Project Systems i Metier. Han er utdannet siviløkonom med spesialisering i markedsføring og strategi. I jobben sin brenner han for å hjelpe virksomheter med å bygge kompetanse og ta i bruk riktige systemer for å lykkes med prosjekter og initiativer. På fritiden kobler han best av når han får bruke tid på Haugen gård i Femundsmarka eller når han får spille trommer i bandet sitt.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Helheten som må være på plass for å lykkes med dine prosjekter

For virksomheter som lever av prosjekter, er det i tillegg til å velge de riktige prosjektene, helt avgjørende med suksess i prosjektledelse og prosjekteierstyring for å oppnå ønskede gevinster. De fleste har mange prosjekter som går på skinner, men også noen som går mindre bra. Hvorfor er det slik at noen lykkes ofte med sine prosjekter, mens andre sliter?

Slik lager du gode presentasjoner

Å gi en vellykket presentasjon kan være en kunst i seg selv. Det å kunne skape engasjerende og minneverdige budskap ved hjelp av en presentasjon, er en verdifull ferdighet i livet. Men hva er hemmeligheten bak de beste presentasjonene? Hva er det som gjør at enkelte presentasjoner engasjerer mer enn andre, og hvordan kan du emulere de beste foredragsholderne? I dette blogginnlegget skal vi utforske noen nøkkelfaktorer som kan hjelpe deg med å ta presentasjonene dine til et helt nytt nivå.

De 10 mest leste innleggene første halvår 2023

Hvert halvår tar vi en titt i statistikken for å se hva som har engasjert våre lesere. Det gir interessant informasjon om trender i markedet, og hvilke temaer som går igjen – hva er det folk engasjerer seg i, og hva har de lyst til å lære mer om? Dette halvåret er det en stor variasjon i temaer, men det er klart at ny AI-teknologi, bærekraft, prosjektledelse i helsehusbygg har vært i vinden, i tillegg til klassikeren prosjektledelse og kompetanseheving. Her finner du de mest leste blogginnleggene. Vi ønsker deg en fortsatt fin sommer!