9 LinkedIn-grupper enhver prosjektleder bør være medlem av

Organisering og roller

6 min. lesning

Man blir aldri helt utlært i prosjektledelse, men en måte å holde seg oppdatert på er å være aktiv på LinkedIn. Ettersom mange i dag jobber i prosjekter på et eller annet nivå, har det dukket opp mangfoldige grupper på LinkedIn som du kan delta i – enten bare for å observere og bli inspirert av det andre legger ut av artikler og innlegg, eller for å debattere selv, dele ditt innhold og hjelpe andre.

Vi har laget en samling av noen prosjektrelaterte grupper som enhver prosjektleder bør bli medlem av. Noen er veldig spisset, mens andre er bredere grupper. Finn de gruppene som passer deg, og be om å bli medlem - så får du påfyll hver gang du er på LinkedIn. 

Norske prosjektgrupper

1) Prosjektledelse i Norge

Medlemmer: 5 983

Prosjektledelse i Norge er den største LinkedIn-gruppen på norsk om prosjektledelse. Hensikten til gruppen er å være et forum der metoder, fremgangsmåter, gjennomføringsproblematikk, muligheter og utfordringer kan diskuteres blant likesinnede.

2) PRINCE2 User Group Norway

Medlemmer: 645

Er du en av de som har tatt en PRINCE2-sertifisering, eller kanskje vurderer å ta en? I så fall er dette gruppen for deg. Gruppens formål er å fremme nytteverdi og praktisk anvendelse av PRINCE2, og alt foregår på norsk.

Metier OEC står bak denne gruppen, og målet er at du her vil bli inspirert til hvordan å utnytte deg av kunnskapen du sitter inne med etter fullført sertifisering, i tillegg til å friske opp gammel prosjektkunnskap. Her deles det artikler, invitasjoner til webinar og andre PRINCE2-relaterte nyheter.


Hvor mye kan du om prosjektledelse? Test deg selv med vår prosjektledelsesquiz!


Store prosjektgrupper

3) #1 Project Manager (PM) Network I Business & Software I BlockChain & Crypto Consulting | FinTech

Medlemmer: 849 097

Denne gruppen er administrert av Recruiter.com som er en karriereside og spesialisert rekrutteringstjeneste. Dette er altså en gruppe for deg som er på utkikk etter ny jobb eller nye ansatte, men også for deg som vurderer å bli sertifisert innen prosjektledelse.

Gruppen er nummer 1 på Techrepublic sin liste over LinkedIn-grupper prosjektledere burde være medlem av, og de sier at gruppen er spesielt godt egnet for deg som undersøker prosjektsertifiseringer i Europa, USA, Canada, og India.

Den er også nummer 1 på listen til Epicflow, og de nevner spesielt at fordi gruppen blant annet består av PMO-ledere, prosjektkonsulenter, selgere, forfattere og analytikere, så er dette stedet for deg som ønsker å utvide nettverket ditt, få hjelp til å analysere din prosjektstrategi og generelt få gode råd.

I tillegg er denne gruppen nummer 2 på listen til Wrike, og de trekker spesielt frem at dette er en av prosjektgruppene på LinkedIn hvor du vil få flest svar dersom du stiller spørsmål i gruppen.

4) Project Manager Community - Best Group for Project Management

Medlemmer: 441 292

Her kan du finne jobber, delta i debatter og knytte kontakt med nye mennesker innen prosjektfaget. ProjectManager.com driver gruppen, og de sier at du kan lære om ulike prosjektsertifiseringer, utvikling innen software og prosjektmetodikker.

Dette er gruppen for deg som vil få oppdateringer om jobber innen prosjektledelse, se videoer og lese artikler om hvordan bedre drive prosjekter.

5) PMI Project, Program and Portfolio Management: #1 group for career advancement

Medlemmer: 264 040

Dette er Project Management Institute's (PMI) sin offisielle LinkedIn-gruppe. Her er du velkommen både om du er ny til prosjektfaget eller erfaren. I denne gruppen kan du bli kjent med andre innen prosjektfaget, samarbeide med andre gruppemeldemmer om å løse prosjektutfordringer og dele tips om å finne jobber innen prosjektfaget.

6) Project Management Professionals PMP

Medlemmer: 94 307 

Dette er en gruppe for både de som er sertifiserte i prosjektledelse og de som ikke er det. Her kan deltagere dele ideer, publisere sitt eget innhold og delta i diskusjoner.

Dersom du ikke er sertifisert, oppfordrer de deg til å skrive hvorfor du vil delta og hva du vil bidra med til gruppen.

7) Project Management Link - PMLink

Medlemmer: 86 617

Denne gruppen er drevet av PM Link, som ønsker at gruppen skal brukes til å diskutere metoder, verktøy, jobber og beste praksis inn prosjektledelse. De har sin egen nettside, Facebook og Twitter, og anbefaler 6 andre LinkedIn-grupper deres medlemmer kan bli en del av.

Her er du velkommen dersom du er en prosjektleder eller bare interessert i å lære mer om prosjektledelse.

8) The Association for Project Management Discussion Forum (official group)

Medlemmer: 58 843 

Denne gruppen er opprettet av britiske Association for Project Management (APM). De oppfordrer både medlemmer av APM og ikke-medlemmer til å delta i debatt og benytte i gruppen. De har flere undergrupper som man også kan bli medlem av, blant annet APM.

9) Construction Project Management

Medlemmer: 39 422

Dette er en spisset gruppe for prosjektledere innen bygg og anlegg. Jobber du i denne bransjen kan du få god utbytte av å delta i denne gruppen hvor du vil få inspirasjon, svar på dine spørsmål og delta i gode debatter om prosjektledelse i bygg og anlegg.

 

Quiz: hva kan du om prosjektledelse. Gratis prosjekt-quiz


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hvor ble det av brukerbehovene?

For at et prosjekt skal kunne krones som en suksess skal så mye klaffe. Rett prosjekt, leveranse til tiden, innenfor budsjettet og til rett kvalitet. Men om sluttproduktet ikke oppfyller de behovene prosjektet ble planlagt for, kan man uansett ikke sprette champagnen. Her kan du lese om hva som skjedde da brukerbehovene og involvering forsvant et sted på veien, og hvordan du kan unngå å gjøre det samme.

Slik har man dratt fordeler av å samkjøre to prosjekter for Entra

Da Entra skulle rehabilitere to kontorbygg sentralt i Oslo, fikk de fordeler av å samkjøre deler av prosjektene. Her får du lese om prosjektledernes erfaringer fra parallellgjennomføring av blant annet kontraktstrategi og tilbudsdokumenter, og tips til hvordan du kan lykkes med samarbeid på tvers.

Hvordan organiserer du egentlig prosjektene i virksomheten?

I tidligere blogginnlegg har vi beskrevet noen prinsipielle forskjeller mellom funksjonell, selvstendig og matriseorganisering av en virksomhet.