Webinar - en god måte å holde seg oppdatert på

Kompetanseutvikling

6 min. lesning

En god måte å holde seg oppdatert på i disse tider er å delta på forskjellige webinarer. Et webinar er et kort seminar som du kan følge direkte fra din egen PC uavhengig av hvor du befinner deg og er effektiv måte å drive kompetanseheving på.

Vi arrangerer en rekke gratis webinarer innenfor ulike temaer i prosjektledelse for å gi deg litt faglig påfyll hjemmefra. Vi har sett en stor økning i interesse for disse og kommer til å sette opp enda flere i tiden som kommer.

De fleste av våre webinarer varer en snau time og er gratis å delta på. Du vil også kunne stille spørsmål til kursholder underveis.

Under finner du en oversikt over webinarer som vi holder på regelmessig basis:

Webinar: Dette må du kunne for å lykkes med prosjekter

Antall oppgaver som organiseres som prosjekter øker, og flere ønsker å bruke suksessoppskriften, men for at et prosjekt skal være hensiktsmessig er det avgjørende at de som jobber i prosjekt forstår prosjektarbeidsformens virkemåter.

På dette webinaret tar vi deg gjennom noen grunnleggende prinsipper for å lykkes med prosjekt som arbeidsform.

Mer informasjon om gratis webinar om hva du må kunne for å lykkes med prosjekter.


Akkurat nå deler vi ut stipend for Diploma in Project Management. Søk her.


Webinar: Slik gjør du virksomheten i stand til å sikre verdi i prosjektene

Hvilke verktøy har virksomhetsledelsen i kampen for å sikre verdi gjennom prosjekter?

På dette webinaret vil du høre mer om ledelsens rolle inn mot prosjekter, store versus små prosjekter og hva som kjennetegner de som lykkes gang etter gang.

Mer informasjon om gratis webinar om hvordan du gjør virksomheten i stand til å sikre verdi i prosjektene.

Webinar: Samtidig prosjektering

For å lykkes med de store prosjektene innenfor bygg- og anlegg og samferdsel er man avhengig av riktige beslutninger, til riktig tid, på riktig underlag. Samtidig prosjektering er en norsk metodikk med beste praksis fra VDC, ICE og Lean Prosjektering som legger til rette for dette.

På dette webinaret vil du få en god introduksjon til metoden, gjennomgang av de fire temaene som sikrer godt gjennomførte prosjekter samt mulige gevinster med Samtidig prosjektering.

Mer informasjon om gratis webinar om Samtidig prosjektering.

Webinar: Innføring i Verdistyrt prosjektutvikling

Svært mange prosjekter opplever store kostnadsøkninger og manglende oppfyllelse av effektmål. Så hvordan sikre at prosjekter gir så mye verdi for investeringen som mulig, og hvordan unngå kostnadssprekk?

Finn ut hva som er suksessfaktorene og hvordan disse styres gjennom metoden Verdistyrt Prosjektutvikling.

Mer informasjon om gratis webinar om Verdistyrt prosjektutvikling.

Webinar: Hva er PRINCE2 Agile®?

PRINCE2 Agile er en smidig sertifisering fra Axelos som bygger på prosjektmetodikken PRINCE2 og kjente smidige metoder som Scrum, Kanban, Lean Startup og Cynefin. På dette webinaret kan lære mer om rammeverket som kombinerer det beste fra to verdener - smidig og PRINCE2.

Mer informasjon om gratis webinar om PRINCE2 Agile

Webinar: Hva er PRINCE2®?

PRINCE2 er en metode for å styre prosjekter på en forretningsorientert måte fra start til slutt. På dette webinaret vil du lære mer om hva som er unikt med PRINCE2 og hvilken nytte PRINCE2 kan gi deg, selskapet du jobber i og prosjektene dine.

Mer informasjon om gratis webinar om PRINCE2

Webinar: Hva er AgileSHIFT®?

AgileSHIFT er en veiledning som muliggjør hurtige og gjennomgripende endringer i virksomheten og kan ses på som en beste praksis for utvikling av et smidig tankesett og en smidig bedriftskultur. På dette webinaret vil du lære mer om hvordan AgileSHIFT kan hjelpe deg med beste praksis for utvikling av smidig tankesett og bedriftskultur. 

Mer informasjon om gratis webinar om AgileSHIFT

Webinar: Hva er MSP og MoP?

For å lykkes med endringsprosesser kan det ofte være et behov å gjennomføre flere prosjekter over tid for å sikre at man oppnår et felles strategisk mål og realiserer ønskende gevinster. MoP® (Management of Portfolios) og MSP® (Managing Successful Programmes) er to metoder som er anerkjent internasjonalt, og er sett på som beste praksis for styring og ledelse av porteføljer og programmer. Delta på vårt gratis introduksjonswebinar og lær mer om MSP og MoP.

Mer informasjon om gratis webinar om MSP og MoP.

Søk stipend for Diploma in Project Management

 


Charlotte er ansvarlig for det administrative rundt kursgjennomføringer og daglig oppfølging av våre deltakere som bestiller kurs og sertifiseringer på nett. Har du spørsmål om Metier OEC sine kurs eller sertifiseringer, er Charlotte riktig person å spørre.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Vet du egentlig hvordan du påvirker de du leder?

Som leder kommuniserer du sannsynligvis mye, med mange ulike mennesker, i løpet av en vanlig dag. Er du bevisst på hvordan du påvirker andre gjennom måtene du kommuniserer på? Visste du at det finnes forskjellige kommunikasjonsstiler som du kan bruke, eller la være å bruke, når du skal lede teamet ditt i en bestemt retning?

De 10 mest leste blogginnleggene i 2021

Da var nok et annerledes år over. Vi har tatt et tilbakeblikk på året som har gått og sett på hvilke blogginnlegg som dere likte best og som engasjerte dere mest. Her finner du mye godt fagstoff om ledelse, prosjektledelse, smidig metodikk - og mye mer. Vi håper du finner det nyttig. God lesing!

Repetisjon: Nøkkelen til å bevare ny kunnskap

Innenfor pedagogikken og psykologien har man forsket på hvilken effekt repetisjon har for læring. Det viser seg, ikke så overraskende, at repetisjon fremmer læring. Men det er stor forskjell på læring for å bestå en eksamen eller en sertifisering, og læring for å bevare ny kunnskap og faktisk endre måten man jobber på. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på den siste formen for læring hvor man har et ønske om å sette ny kunnskap ut i praksis. Hva skal til for å lykkes med å ta i bruk ny kunnskap, og hvordan lærer vi best?