Vil du vite mer om MSP og MoP?

Sertifiseringer og standarder

1 min. lesning

Vi arrangerer jevnlig gratis introduksjonswebinar til MSP og MoP. Her vil du få en innføring i MoP® (Management of Portfolios) og MSP® (Managing Successful Programmes), to internasjonalt anerkjente metoder, beste praksiser og sertifiseringer for styring og ledelse av porteføljer og programmer.

Dette går vi gjennom i løpet av webinaret

 1. Hva er portefølje og program?
  Å levere komplekse endringsprosesser kan kreve flere prosjekter og eventuelt programmer med sammenkoblinger og avhengigheter. Disse må koordineres og styres på en effektiv måte. Når er det hensiktsmessig å innføre MoP og MSP ledelsesnivåene i endringsprosesser?
 2. Introduksjon til MSP
  - prinsipper, prosesser og styringstemaer
 3. Introduksjon til MoP
  - prinsipper, sykluser og porteføljestyringspraksiser
 4. Veien til en MSP og MoP-sertifisering
  Hvordan blir du sertifisert og hvem passer det for?
 5. Spørsmål og svar
  På slutten av webinaret er det åpent for spørsmål. En av våre erfarne prosjektledere og kursholdere i MSP og MoP svarer på faglige og praktiske spørsmål.

LES OGSÅ: Hva er MSP og MoP og hvilken sertifisering skal du velge?

Hvordan delta?

Webinaret er et kort seminar som du kan følge direkte fra din egen PC. Dagen før webinaret mottar du en e-post med påloggingsinformasjon.

New Call-to-action


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Så mye tid bruker du på å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile®

PRINCE2 er et utbredt og anerkjent rammeverk for prosjektledelse som passer til alle typer prosjekter - også smidige prosjekter. PRINCE2 Agile er en  sertifisering som bygger videre på PRINCE2 og ser på hvordan man bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med smidige metoder. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva som kreves for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.

Hva er forskjellen på PRINCE2 og ISO21500?

Det som først og fremst skiller PRINCE2 og ISO21500 er at førstnevnte er en metode mens sistnevnte er en standard.