Hvorfor sertifisere seg i Managing Successful Programmes (MSP®)?

Programstyring

1 min. lesning

Verden er dynamisk, og det eneste vi kan si med sikkerhet, er at forandring vil skje. Nye markedsforhold, utfordringer og muligheter krever endrede strategier og nye løsninger.MSP® (Managing Successful Programmes) er en internasjonalt anerkjent metode, beste praksis og sertifisering for styring og ledelse av programmer.

Programmer samler relaterte endringsprosjekter under en paraply. Slik kan din virksomhet navigere stødig gjennom endringer. Programledelse staker ut retning for, koordinerer organiseringen av, og implementerer relaterte prosjekter. Dette bidrar til å oppnå resultater og realisere gevinstene av strategisk viktighet for virksomheten.

Prosjekter vs programmer

Prosjekter fokuserer på å gjøre de riktige tingene, og levere et produkt som er i henhold til spesifikasjon på tid, kvalitet og kostnad. Der prosjektene stopper, fortsetter programmene. Programmer fokuserer på implementering av endringen, virksomhetens overgang til nye måter å jobbe på og gevinstene som realiseres av dette. Slik bidrar MSP® til at virksomhetens strategi realiseres.

Hovedfordelene med MSP® er:

  • Støtter bedriftsresultater
  • Muliggjør bedriftsendring
  • Styrer usikkerhet i tråd med bedriftens behov
  • Optimaliserer kundeopplevelser
  • Gir økt valuta for pengene
  • Skaper kontinuerlig forbedring

Har du allerede erfaring fra programmer, eller ønsker å få mer innblikk i hva programmer er og hvordan de styres er en MSP® sertifisering noe for deg.

Metier OEC tilbyr sertifisering i MSP®, både på Foundation og Practitioner nivå.

New Call-to-action


Ingrid jobber som Manager i Metier OEC og er en erfaren og engasjert rådgiver innen prosjektfaget. Hun har lang erfaring med virksomhetsforbedring og kompetanseheving, og jobber til daglig med endringsledelse, kommunikasjon og gevinstrealisering. Ingrid har en mastergrad i innovasjon og ledelse fra Handelshøyskolen i København, og omfattende kurs og sertifiseringer innen prosjektstyring. Hun er og sertifisert PROSCI Change Manager


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Dette er forskjellen på prosjekter, programmer og porteføljer

PRINCE2 er verdens mest populære prosjektledelsesmetodikk. Rammeverket eies av Axelos, som også har rammeverk og veiledninger for håndtering programmer (MSP - Managing Successful Programmes) og porteføljer (Management of Portfolios).