Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

Sertifiseringer og standarder Kompetanseutvikling

3 min. lesning

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Vi lanserer derfor et nytt e-læringskurs, PRINCE2 i små prosjekter, som lærer deg hvordan du kan tilpasse metoden til små prosjekter uten å ta bort viktige elementer.

PRINCE2 i et minimumsperspektiv

Når man bruker PRINCE2 i mindre prosjekter er det en hårfin balanse mellom å bruke metodikken på en god måte og det å kutte ut deler som har en funksjon. Det er stor forskjell på hvordan man benytter metoden i store og små prosjekter, og vi må ikke komme dit hvor vi bruker mer tid på selve metodikken enn på selve arbeidet.

Vi har tidligere skrevet et innlegg om hvordan bruke PRINCE2 i små prosjekter. Der ga vi deg en oversikt over hvordan du kan tilpasse ledelsesproduktene, prinsippene,temaene og prosessene i PRINCE2 og hva som er viktig å tenke på når du skal kjøre et lite prosjekt etter denne metoden.


Lær å bruke PRINCE2 i små prosjekter. Les mer om kurset her.


Kurset "PRINCE2 i små prosjekter" går enda mer i dybden og vil lære deg hvordan du kan forenkle og kombinere de integrerte elementene i PRINCE2 slik at de passer bedre for de mindre prosjektene. Du vil også få konkrete eksempler på hvordan du implementerer PRINCE2 i organisasjoner og hvordan du tilpasser metoden til et lite prosjekt.

Dette vil kurset lære deg

  • En kort introduksjon og repetisjon til PRINCE2
  • Hva er et prosjekt, og hvilke egenskaper skiller prosjekt fra oppgave?
  • Hvordan du skal tilpasse PRINCE2 for små prosjekter
  • Eksempler på implementering og tilpasning av PRINCE2 til små prosjekter

PRINCE2-maler for små prosjekter

Inkludert i kurset får du også tilgang til malpakken PRINCE2-maler for små prosjekter slik at du er godt rustet til å gjennomføre et mindre prosjekt etter rammeverket. Malpakken inneholder det du trenger for å styre et prosjekt etter PRINCE2 og består blant annet av prosjektdefinisjon, businesscase, prosjektteam, prosjektnedbrytningsstruktur, fremdriftsplan, prosjektlogger og sluttrapport.

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som allerede er sertifisert i PRINCE2 Foundation og ønsker konkrete eksempler på hvordan man implementerer og tilpasser PRINCE2 til små prosjekter.

Gjennomføring

Kurset gjennomføres som egenstudie i eget tempo ved hjelp av e-læring. Gjennomføringstiden avhenger av din tidligere kompetanse, men vi antar at du bruker mellom 2 og 3 timer. Du har tilgang til kurset i 12 måneder og kan logge på hvor som helst og når som helst. Det gjør at du kan legge opp løpet akkurat slik du ønsker, og at du kan benytte deg av kurset som et oppslagsverk i dine prosjekter.

Lær å bruke PRINCE2 i små prosjekter


Christine jobber som Product Marketing og Growth Manager i Metier og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse, smidig og digitalisering. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og ScrumMaster og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er forskjellen mellom PRINCE2® Foundation og Practitioner?

Snuser du på å ta en sertifisering i PRINCE2? Foundation og Practitioner er sertifiseringsnivåene i PRINCE2. Vi får ofte spørsmål om hva som egentlig er forskjellen mellom disse, og hvilket nivå som passer for ulike personer og stillinger. Her gir vi deg de viktigste forskjellene slik at det blir enklere for deg å velge den rette PRINCE2-sertifiseringen til ditt behov.

Hva er MSP® og MoP® og hvilken sertifisering skal du velge?

Blir du overveldet over utvalget av sertifiseringer og kurs som er tilgjengelig? Det dukker stadig opp flere muligheter for å ta sertifiseringer i prosjektledelse som kan være både nyttige og nødvendige, knyttet opp mot det du jobber med. Du kan også oppleve å møte krav om å ha en spesifikk sertifisering. Men hva inneholder de ulike sertifiseringene og hvordan vet du hva du skal velge?

Så mye tid bruker du på å ta en PRINCE2-sertifisering

Det finnes alltids grunner til å utsette å ta en PRINCE2-sertifisering. At du er usikker på hvor mye tid du må sette av, trenger ikke å være en av dem. Her gir vi deg svaret på hvor mye tid du må regne med å bruke på å bli sertifisert i PRINCE2 – både Foundation og Practitioner.