Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

Sertifiseringer og standarder Kompetanseutvikling

2 min. lesning

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Vi lanserer derfor et nytt e-læringskurs, PRINCE2 i små prosjekter, som lærer deg hvordan du kan tilpasse metoden til små prosjekter uten å ta bort viktige elementer.

PRINCE2 i et minimumsperspektiv

Når man bruker PRINCE2 i mindre prosjekter er det en hårfin balanse mellom å bruke metodikken på en god måte og det å kutte ut deler som har en funksjon. Det er stor forskjell på hvordan man benytter metoden i store og små prosjekter, og vi må ikke komme dit hvor vi bruker mer tid på selve metodikken enn på selve arbeidet.

Vi har tidligere skrevet et innlegg om hvordan bruke PRINCE2 i små prosjekter. Der ga vi deg en oversikt over hvordan du kan tilpasse ledelsesproduktene, prinsippene,temaene og prosessene i PRINCE2 og hva som er viktig å tenke på når du skal kjøre et lite prosjekt etter denne metoden.


Lær å bruke PRINCE2 i små prosjekter. Les mer om kurset her.


Kurset "PRINCE2 i små prosjekter" går enda mer i dybden og vil lære deg hvordan du kan forenkle og kombinere de integrerte elementene i PRINCE2 slik at de passer bedre for de mindre prosjektene. Du vil også få konkrete eksempler på hvordan du implementerer PRINCE2 i organisasjoner og hvordan du tilpasser metoden til et lite prosjekt.

Dette vil kurset lære deg

  • En kort introduksjon og repetisjon til PRINCE2
  • Hva er et prosjekt, og hvilke egenskaper skiller prosjekt fra oppgave?
  • Hvordan du skal tilpasse PRINCE2 for små prosjekter
  • Eksempler på implementering og tilpasning av PRINCE2 til små prosjekter

PRINCE2-maler for små prosjekter

Inkludert i kurset får du også tilgang til malpakken PRINCE2-maler for små prosjekter slik at du er godt rustet til å gjennomføre et mindre prosjekt etter rammeverket. Malpakken inneholder det du trenger for å styre et prosjekt etter PRINCE2 og består blant annet av prosjektdefinisjon, businesscase, prosjektteam, prosjektnedbrytningsstruktur, fremdriftsplan, prosjektlogger og sluttrapport.

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som allerede er sertifisert i PRINCE2 Foundation og ønsker konkrete eksempler på hvordan man implementerer og tilpasser PRINCE2 til små prosjekter.

Gjennomføring

Kurset gjennomføres som egenstudie i eget tempo ved hjelp av e-læring. Gjennomføringstiden avhenger av din tidligere kompetanse, men vi antar at du bruker mellom 2 og 3 timer. Du har tilgang til kurset i 12 måneder og kan logge på hvor som helst og når som helst. Det gjør at du kan legge opp løpet akkurat slik du ønsker, og at du kan benytte deg av kurset som et oppslagsverk i dine prosjekter.

Lær å bruke PRINCE2 i små prosjekter


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Fem grunner til å ta en IT Project Professional 2.0 sertifisering

IT Project Professional er en beste praksis for gjennomføring av IT-utviklingsprosjekter som ble utviklet av Metier OEC og Promis i 2012. Bakgrunnen for utviklingen var at mange norske virksomheter tok i bruk smidige metoder og at man basert på erfaringer fra en rekke vellykkede prosjekter så et behov for å definere en beste praksis.

Hva er P30® og hva kan det brukes til?

P3O® står for Portfolio, Programme and Project Offices og er et rammeverk og en metode. Den hjelper organisasjoner med å organisere og forvalte arbeidet til det vi i Norge ofte kaller et prosjektkontor, som gjerne forkortes til PMO (Project Management Office).

Så mye tid bruker du på å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile®

PRINCE2 er et utbredt og anerkjent rammeverk for prosjektledelse som passer til alle typer prosjekter - også smidige prosjekter. PRINCE2 Agile er en  sertifisering som bygger videre på PRINCE2 og ser på hvordan man bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med smidige metoder. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva som kreves for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.