Hvordan holder du deg oppdatert på prosjektledelse?

Kompetanseutvikling

7 min. lesning

Det skjer mye innen prosjektledelse og faget er i kontinuerlig utvikling. Så hvordan sørger du for at du henger med i tiden og holder deg oppdatert på siste nytt?

I dette blogginnlegget tipser vi deg om blogger, LinkedIn-grupper, podcaster og jobbstøtteverktøy som du ikke bør gå glipp av.


LinkedIn-grupper

Vi har tidligere skrevet et blogginnlegg om 9 LinkedIn grupper enhver prosjektleder bør være medlem av. Å være medlem av en LinkedIn-gruppe hvor man deler erfaringer og tips om beste praksis kan være verdifullt.

Tidligere har LinkedIn-grupper vært preget av mye reklame og tilført lite verdi, men nå er mange av disse gruppene blitt til en nyttig ressurs for alle som jobber med prosjekter. LinkedIn-grupper er gode verktøy for å utforske faget og få nyttig input fra andre gjennom tips, erfaring, lenker, anbefalt lesing osv.

Under har vi listet opp tre grupper som vi mener du bør prioritere å bli medlem av.

Prosjektledelse i Norge


Dette er den største gruppen på LinkedIn i Norge som omhandler prosjektledelse. Den har 6,983 medlemmer i skrivende stund, og her får du siste nytt om metoder, fremgangsmåter, gjennomføringsproblematikk, muligheter og utfordringer. Den har eksistert siden 2009.


Les mer om myMetier+ - et jobbstøtteverktøy som gjør prosjekthverdagen din  enklere


Project Management 2.0

Project Management 2.0 er en engelsk gruppe der medlemmer deler ideer om hvordan man kan effektivisere den tradisjonelle prosjektledelsesmetodikken. Her oppfordres man til å dele av sin erfaring og få tilbakemeldinger fra likesinnede som brenner for innovasjon innenfor prosjektledelse. Gruppen har 22 576 medlemmer.

The Project Manager Network - #1 Group for Project Managers

Denne gruppen ledes av recruiter.com så hvis du er på utkikk etter nye oppdrag så bør du definitivt følge med i denne gruppen. Typiske diskusjoner som tas opp her handler om sertifiseringer, programvareanbefalinger, prosjektledelsesmetoder, team- og ledelsesdynamikk og mye mer. Gruppen har 949 337 medlemmer.

For inspirasjon til flere store internasjonale LinkedIn grupper du kan følge, så bør du ta en titt på topplisten til Wrike eller EpicFlow.

Blogger om prosjektledelse

Enten du har mange års erfaring som prosjektleder eller er ny i rollen, så vil blogger ofte kunne gi deg tips og råd om konkrete utfordringer du kan møte på. Mange firmaer som har blogg er flinke til å gi deg siste nytt fra nasjonal og internasjonal forskning og ofte kan man komme over intervjuer av fageksperter og ledere som kan gi deg en interessant vinkling på et tema.

nTask har laget en oversikt over topp 31 blogger å følge i 2021 som det kan være verdt å ta en titt på. Er du interessert i smidige blogger så bør du ta en titt på listen til Ignite Digital – de har listet opp sine topp 5 agile blogger.

Under har vi trukket ut våre favoritter.


Prosjektbloggen

I Norge finnes det ikke så mange blogger som er rendyrket faget, så vi anbefaler jo selvfølgelig at du følger vår egen blogg – prosjektbloggen. Metier OEC begynte å blogge i 2014, og vi har siden starten ligget på et nytt blogginnlegg i uka. Nå har vi over 25 000 lesere i måneden og 3300 abonnenter. Vårt mål er å dele det siste innen faget slik at du kan få inspirasjon og tips som du kan ta med deg i dine prosjekter.

ProjectManagement.com

Denne bloggen gir deg mer enn bare gode artikler. Her vil du også finne ulike maler og sjekklister, nyttig informasjon om ulike sertifiseringer, webinarer, diskusjonstråder og mye mer.


DZone Agile


Dzone Agile er et sted som kombinerer det siste fra smidig-verden sammen med det nyeste innen teknologiske trender. Her finner du nyheter, nyttig verktøy, korte opplæringsleksjoner og mye mer. Her får du kontakt med over 1 million andre fagpersoner som er interessert i akkurat det samme. DZone Agile er ofte å finne blant rangeringer av de beste smidige bloggene.


Podcaster

Foretrekker du heller å få siste nytt om prosjektledelse rett på øret så har vi tidligere skrevet om 10 gode podcaster om prosjektledelse slik at det blir lettere for deg å navigere i det store tilbudet. Der har vi samlet våre beste tips, og vi har også inkludert en liten oversikt over podcaster som går på ledelse og endringsledelse.

Hvis vi skulle velge ut et par podcaster som du absolutt bør lytte til så bør du ta en titt på disse;

Prosjektkontoret

Prosjektkontoret er Norconsult sin podcast som fokuserer på samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Her vil du høre historier om både små og store prosjekter. De tar opp spennende temaer som smarte byer, bærekraft og ny teknologi.

The Project Management Podcast™

I denne podcasten intervjuer de prosjektledere verden over så denne kan være nyttig å lytte til for å høre litt om andres erfaring.

Er du mer oppdatt av podcaster om smidig gjennomføring så har vi laget en liste til deg med linker til 10 gode podcaster om smidige metoder som det er verdt å sjekke ut.

Jobbstøtteverktøy

De fleste av oss kjenner seg kanskje igjen i å ty til Google eller Youtube for å få svar på det man lurer på når man er midt oppi et prosjekt eller en arbeidsoppgave. Ofte finner man det man lurer på via et enkelt søk, men det er vanskelig å vite om dette er kvalitetssikret innhold som er i tråd med beste praksis og standarder -spesielt innenfor prosjektfaget som hele tiden er i utvikling. Dessuten kan jakten på godt innhold være som å finne en nål i en høystakk.

Dette har vi i Metier OEC gjort noe med, og vi anbefaler alle som jobber med prosjekter å ta en titt på vår lærings- og kunnskapsportal – myMetier+. Der vil du hele tiden få faglig påfyll med det nyeste innen faget og få verktøyene du trenger for å gjøre en bedre jobb med dine prosjekter. myMetier+ er organisert i ulike fagtemaer og innenfor disse vil du finne artikler, videoer, e-leksjoner, sjekklister, maler, praktiske eksempler, e-bøker og arrangementer som du vil dra stor nytte av i prosjektarbeidet.

Andre nyttige sider kan være verktøykassen hos Prosjekt Norge. Her har Prosjekt Norge samlet en rekke lenker til andre sider med gode tips og råd, veiledere, maler, benchmarking/prestasjonsmålinger og mer.

Lykke til med prosjektene.

Les mer om jobbstøtteverktøyet myMetier+ som gjør prosjekthverdagen din enklere


Christine jobber som Product Marketing og Growth Manager i Metier og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse, smidig og digitalisering. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og ScrumMaster og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

AI for prosjektledere – en nybegynners perspektiv

Jeg tilhører generasjon X. Vi skal visstnok være selvstendige, pragmatiske og skeptiske. Teknologi er noe vi måtte lære oss, og var ikke en integrert del av oppveksten som den har vært for generasjonene etter. Et emne jeg leser om omtrent daglig er den raske utviklingen av AI løsninger og hvordan de kommer til å påvirke våre liv, både jobb og privat. Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at yngre generasjoner som har vokst opp med teknologi som en naturlig del av hverdagen, behersker dette intuitivt og med en imponerende selvsikkerhet. De er digitalt innfødte, vant til å navigere sømløst mellom forskjellige teknologiplattformer og verktøy. For dem er AI og avanserte digitale løsninger bare en forlengelse av deres naturlige teknologiske dyktighet. Teknologiutviklingen setter alle generasjoner på prøve – ikke minst når det gjelder hvem som faktisk er best til å dra nytte av AI.

En enkel guide til en effektiv kommunikasjonsplan for ditt prosjekt

En god kommunikasjonsplan sikrer at alle involverte i prosjektet er på samme side, og at informasjonen flyter sømløst gjennom hele prosjektorganisasjonen. Selv om det kan virke overveldende å lage en kommunikasjonsplan, er det faktisk ganske enkelt når du vet hvordan. Vi gir deg oppskriften her.

Veien til god prosjektkompetanse

Det er mye snakk om prosjekter - både i arbeidslivet, i privatlivet og i media. De fleste har derfor et forhold til ordet «prosjekt». Samtidig kan det å si at du jobber som prosjektleder oppfattes som diffust av mange. Alle jobber jo med «prosjekter», likevel er det ofte vanskelig å finne en tydelig definisjon på hva et prosjekt egentlig er. Prosjektledelse og styring av prosjekter er et eget fagområde. Det handler om hvordan vi bør organisere, planlegge, lede og styre unike oppgaver fram til suksess. Det er et fag som har vokst frem gjennom prøving og feiling, og består, som tradisjonell ledelse, av mange ulike, men overlappende rammeverk, metoder og retninger. I dette innlegget vil vi hjelpe deg på veien til å oppnå den fagkompetansen du trenger, for å levere godt i de små og store prosjektene du er involvert i, eller leder.