Den komplette prosjektleder - del 6 den komplette prosjektlederen

Den komplette prosjektleder - Del 6: Den komplette prosjektlederen

Skrevet av Christine Køster - 8. juni 2015

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som tar for seg hvilke elementer som er nødvendige for å sikre at prosjektledere gang på gang lykkes med sine prosjekter. Med utgangspunkt i Metier OECs erfaring og forskning på området vil vi sette lys på hva som kjennetegner de aller beste prosjektlederne.

Hvem er han, den komplette prosjektlederen? Det har vi prøvd å nøste oss frem til gjennom å se på de forskjellige typene prosjektleder/fase. Den komplette prosjektlederen har gradvis klatret høyere opp på karrierestigen, og har lagt ned både tid og krefter samt et genuint ønske om å bli en komplett leder.

Det tar tid å bli en komplett prosjektleder – og det er umulig å komme dit uten å lede prosjekter. Her skiller virksomheter som arbeider målrettet med å utvikle prosjektledere seg fra de øvrige. De målrettede virksomhetene har en veldefinert karrierestige for prosjektledere samt retningslinjer for hvem som skal være prosjektleder på hvilke prosjekter.

Større prosjekt = let høyere på karrierestigen

En god karrierestige bør inneholde flere nivåer, hvor det for hvert nivå er definerte krav til utdannelse og erfaring. Jo større og viktigere et prosjekt er, desto høyere på karrierestigen finner vi den egnede prosjektleder.

En komplett prosjektleder utvikles ikke over en dag, det krever tid og øvelse. Det er imidlertid et skritt i riktig retning å være bevisst de avgjørende aspektene.

Nysgjerrig på hvordan du i praksis kan bli en komplett prosjektleder? Eller trenger din virksomhet å få løftet sin kompetanse innen prosjektledelse? Les mer om Metier OECs kurs her.

La oss hjelpe deg med å finne riktig kurs. Prøv vår kursveileder!

Temaer: Prosjektlederen


Christine Køster

Skrevet av Christine Køster

Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.

Mest leste artikler