De 5 mest populære blogginnleggene i sommer

2 min. lesning

For de fleste av oss har tempoet gått noen hakk ned i sommer, og det har blitt tid til å lese bøker, blogger og lytte på podcaster som man kanskje vanligvis ikke rekker i en hektisk hverdag. Vi ser at mange har benyttet rolige sommerdager til å lese seg opp på fagstoff innen prosjektledelse.

Under finner du en oversikt over hvilke blogginnlegg som har blitt mest lest i sommer:

1. Slik lager du en enkel prosjektplan

I dette blogginnlegget forklarer vi hva en prosjektplan er og hva den bør inneholde. Ved hjelp av enkle tips sikrer du at planen blir et effektivt verktøy gjennom hele prosessen.

2. Hva er forskjellen på resultatmål og effektmål?

I prosjekter definerer vi effektmål og resultatmål for å tydeliggjøre hvilke gevinster prosjektet skal gi og hva prosjektet skal levere. I denne artikkelen forklarer vi forskjellen på resultatmål og effektmål.


Hold deg oppdatert på hva som skjer i prosjektverden - abonner på  prosjektbloggen.


3. 10 tips for å lykkes med kostandsestimering i byggeprosjekter

Faglig godt ledet estimering av kostnader er avgjørende for god styring av et prosjekt. I dette blogginnlegget får du 10 tips som er viktig å tenke på i forbindelse med kostnadsestimering.

4. Hva er Kanban?

Kanban er kjent for de karakteristiske tavlene vi ser hos mange smidige team, men metoden omfatter mer enn det. Her kan du lese mer om de 6 byggeblokkene og hva som kjennetegner en god kanban-prosess.

5. Slik bør prosjekter organiseres

Prosjektets organisasjonsstruktur beskriver styringsgruppens ulike roller i prosjektet på vegne av ledelsen og andre som er inkludert i prosjektet. Det er viktig at det til hver rolle finnes en beskrivelse av ansvar. I dette blogginnlegget går vi igjennom roller og ansvar for nøkkelressursene i et prosjekt.

Enda bedre innhold i høst

Vi ser frem til å skrive enda flere innlegg med nyheter og fagstoff relatert til prosjektledelse for å inspirere deg i halvåret som kommer. Ikke minst ønsker vi å dele nyttige tips og triks som kan gjøre din prosjekthverdag enklere. Vi tar gjerne imot idéer og innspill til problemstillinger og temaer som dere ønsker å lese mer om.

En stor takk til deg som har fulgt bloggen, sendt spørsmål eller lastet ned innhold. Vi håper du vil fortsette å følge oss i neste halvår og ønsker deg lykke til videre med prosjektene i høst.

New Call-to-action


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.