Artikkelserie: Den komplette prosjektleder

Organisering og roller

1 min. lesning

- Hvordan prosjektadferd kan utgjøre en forskjell.

Denne artikkelserien tar for seg hvilke elementer som er nødvendige for å sikre at prosjektledere gang på gang lykkes med sine prosjekter. Med utgangspunkt i Metier OECs erfaring og forskning på området vil denne artikkelserien sette lys på hva som kjennetegner de aller beste prosjektlederne.

I Metier OEC har vi gjennom de siste 30 årene utdannet, coachet og arbeidet med tusenvis av prosjektledere i både små og store virksomheter. Et spørsmål som ofte melder seg i kaffepausene er «hva skiller de beste prosjektlederne fra resten?». Hvilken kunnskap og hvilke egenskaper besitter disse personene? Hvordan lykkes de gang på gang, selv i de mest krevende prosjektene?

I denne artikkelserien ser vi nærmere på X-faktoren i jakten på den komplette prosjektleder.

Quiz: hva kan du om prosjektledelse. Gratis prosjekt-quiz


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

5 ting du kan gjøre i sommer, som sikrer at høstens prosjekter går på skinner

Sommer er for de fleste av oss synonymt med avslapping og late dager. Om du klarer å kombinere dette med litt planlegging, kan du allerede nå sikre at høstens prosjekter får et så godt utgangspunkt som mulig.

9 LinkedIn-grupper enhver prosjektleder bør være medlem av

Man blir aldri helt utlært i prosjektledelse, men en måte å holde seg oppdatert på er å være aktiv på LinkedIn. Ettersom mange i dag jobber i prosjekter på et eller annet nivå, har det dukket opp mangfoldige grupper på LinkedIn som du kan delta i – enten bare for å observere og bli inspirert av det andre legger ut av artikler og innlegg, eller for å debattere selv, dele ditt innhold og hjelpe andre.

Hva er prosjekteiers ansvar i prosjekter?

Prosjekteier har ansvaret for at virksomheten får et vellykket prosjekt, og er bindeleddet mellom virksomheten og prosjektledelsen.