Artikkelserie: Den komplette prosjektleder

Organisering og roller

2 min. lesning

- Hvordan prosjektadferd kan utgjøre en forskjell.

Denne artikkelserien tar for seg hvilke elementer som er nødvendige for å sikre at prosjektledere gang på gang lykkes med sine prosjekter. Med utgangspunkt i Metier OECs erfaring og forskning på området vil denne artikkelserien sette lys på hva som kjennetegner de aller beste prosjektlederne.

I Metier OEC har vi gjennom de siste 30 årene utdannet, coachet og arbeidet med tusenvis av prosjektledere i både små og store virksomheter. Et spørsmål som ofte melder seg i kaffepausene er «hva skiller de beste prosjektlederne fra resten?». Hvilken kunnskap og hvilke egenskaper besitter disse personene? Hvordan lykkes de gang på gang, selv i de mest krevende prosjektene?

I denne artikkelserien ser vi nærmere på X-faktoren i jakten på den komplette prosjektleder.

Quiz: hva kan du om prosjektledelse. Gratis prosjekt-quiz


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

3 måter å organisere prosjekter på

En prosjektorganisasjon kan i hovedsak organiseres på tre forskjellige måter, etter hva som er mest hensiktsmessig. Her gir vi deg et overblikk over disse måtene å organisere prosjektorganisasjoner på, samt fordeler og ulemper ved hver og en av de.

Hva er forskjellen på en prosjektleder og en prosjekteier?

For at et prosjekt skal lykkes må man minimum ha to definerte roller. Prosjekteier og prosjektleder. Men hva er forskjellen på de to, og hva går egentlig rollene ut på? Det får du svar på her.

Dette kjennetegner en god prosjektleder

Gode prosjektledere vokser ikke på trær. Noen inntar lederrollen helt naturlig, mens andre trenger litt lenger tid før de er blant de beste. Hva må være på plass for at du som prosjektleder skal lykkes gang på gang, selv i de mest krevende prosjektene?