Artikkelserie: Den komplette prosjektleder

Organisering og roller

2 min. lesning

- Hvordan prosjektadferd kan utgjøre en forskjell.

Denne artikkelserien tar for seg hvilke elementer som er nødvendige for å sikre at prosjektledere gang på gang lykkes med sine prosjekter. Med utgangspunkt i Metiers erfaring og forskning på området vil denne artikkelserien sette lys på hva som kjennetegner de aller beste prosjektlederne.

I Metier har vi gjennom de siste 40 årene utdannet, coachet og arbeidet med tusenvis av prosjektledere i både små og store virksomheter. Et spørsmål som ofte melder seg i kaffepausene er «hva skiller de beste prosjektlederne fra resten?». Hvilken kunnskap og hvilke egenskaper besitter disse personene? Hvordan lykkes de gang på gang, selv i de mest krevende prosjektene?

I denne artikkelserien ser vi nærmere på X-faktoren i jakten på den komplette prosjektleder.

Få tilgang til gratis mini-kurs: Introduksjon til prosjektledelse


Christine jobber som Product Marketing og Growth Manager i Metier og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse, smidig og digitalisering. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og ScrumMaster og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er forskjellen på en styringsgruppe og en referansegruppe?

Det er ikke alltid lett å holde oversikt over de ulike rollene i et prosjekt. Samtidig er det viktig å forstå og respektere de forskjellige mandatene og ansvarsområdene for å sikre god og effektiv prosjekteierstyring. To grupper som det er enkelt å forveksle, men som har vidt forskjellige ansvarsområder er styringsgruppe og referansegruppe. I dette innlegget går vi gjennom forskjellen på de to.

Slik blir du trygg som prosjektleder

Mange av oss får tittelen "prosjektleder" i en eller annen sammenheng gjennom arbeidslivet. Ofte er det uten at vi har noen form for formell utdannelse i faget, og det finnes nok tusenvis av "ufaglærte" prosjektledere i Norge som har ansvar for å nå krevende mål til estimert tid og kostnad. Er du prosjektleder har du et stort ansvar, og du må hele tiden ta viktige beslutninger. Her gir vi deg 6 tips som kan være nyttige å huske på for at prosjektet skal bli så vellykket som mulig.

3 måter å organisere prosjekter på

En prosjektorganisasjon kan i hovedsak organiseres på tre forskjellige måter, etter hva som er mest hensiktsmessig. Her gir vi deg et overblikk over disse måtene å organisere prosjektorganisasjoner på, samt fordeler og ulemper ved hver og en av de.