Aldri før har så mange tatt kurs i prosjektledelse

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse. Interessen rundt faget er stor, og flere ser verdien av å lære og formalisere prosjektkompetanse.

Under gir vi deg en oversikt over tall for 2018 for Metier OEC Academy.

2018 i tall

Antall deltakere og timer brukt på studier

I 2018 hadde vi 16 407 deltakere på prosjektledelseskurs. Vi underviste i 448 dager i klasserom og til sammen ble det brukt over 156 000 timer på nettstudier i læringsportalen vår.


Hold deg oppdatert på hva som skjer i prosjektverden - abonner på  prosjektbloggen.


Hvor kommer de fra?

Vi hadde 156 000 besøk på vår læringsportal myMetier fra 98 land. Disse utgjør en blanding av personer fra internasjonale kunder og kursdeltakere på e-læring som bruker ledig tid på reise til å studere prosjektledelse.

Attraktive sertifiseringer

Av sertifiseringer i prosjektledelse er PRINCE2® den mest populære. Siden vi lanserte PRINCE2 i Norge i 2010 har vi sertifisert 19 700 personer i rammeverket. Først ut var IKT-konsulenter. I dag brer PRINCE2 om seg i alle bransjer og særlig innen offentlig sektor og bygg og anlegg.

Nå har også PRINCE2 Agile blitt en stadig mer populær sertifisering. PRINCE2 Agile er et rammeverk som kombinerer det beste fra to verdener - smidig og PRINCE2®. Den bygger på prosjektmetodikken til PRINCE2® og kjente smidige metoder som Scrum, Kanban, Lean Startup og Cynefin.

Flere ser verdien av å formalisere sin prosjektkompetanse

Kompetansenivået innen prosjektledelse er generelt høyt i Norge, men fremdeles ser vi altfor mange prosjektoverskridelser og mislykkede prosjekter – som kunne vært unngått. Etterspørselen og behovet for prosjektkompetanse er stor og flere ser verdien av å formalisere sin kompetanse.

Et kurs, studie eller en sertifisering i prosjektledelse vil gi deg:

  • Et konkurransefortrinn i dagens arbeidsmarked.
  • Kompetanse som kan hjelpe din virksomhet til å levere mer verdi til sine kunder.
  • Trygghet i rollen som prosjektleder
  • En mulighet til å klatre på karrierestigen
  • Kompetanse som er relevant - uansett.

Mer informasjon om våre kurs og studier i prosjektledelse finnes på www.prosjektledelse.no, www.prince2.no, www.prince2.se, www.metieroecacademy.com.

New Call-to-action


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er forskjellen på PRINCE2 Foundation og Diploma in Project Management?

Det finnes et hav av kurs og sertifiseringer i prosjektledelse. En utfordring for deg som ønsker å utvikle din karriere er beslutningen om hvilken du bør satse på. Diploma in Project Management og PRINCE2 Foundation er våre mest populære kompetansetilbud. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på likheter og ulikheter og hva du bør velge.

Fem grunner til å ta en IT Project Professional 2.0 sertifisering

IT Project Professional er en beste praksis for gjennomføring av IT-utviklingsprosjekter som ble utviklet av Metier OEC og Promis i 2012. Bakgrunnen for utviklingen var at mange norske virksomheter tok i bruk smidige metoder og at man basert på erfaringer fra en rekke vellykkede prosjekter så et behov for å definere en beste praksis.

10 gode podcaster om prosjektledelse

Prosjektledelse er et fag som stadig utvikler seg, og det er derfor vanskelig å bli helt utlært. Om du ønsker å holde deg oppdatert, er podcast et nyttig medium. Da kan du lytte til fagstoff hvor og når det passer for deg. Vi har funnet frem 10 gode podder for deg som er prosjektleder eller interessert i prosjektfaget, så du lettere kan navigere i det store tilbudet.  Nederst har vi samlet noen tips for deg som er spesielt interessert i oppdateringer på ledelse og endringsledelse.