Aldri før har så mange tatt kurs i prosjektledelse

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse. Interessen rundt faget er stor, og flere ser verdien av å lære og formalisere prosjektkompetanse.

Under gir vi deg en oversikt over tall for 2018 for Metier OEC Academy.

2018 i tall

Antall deltakere og timer brukt på studier

I 2018 hadde vi 16 407 deltakere på prosjektledelseskurs. Vi underviste i 448 dager i klasserom og til sammen ble det brukt over 156 000 timer på nettstudier i læringsportalen vår.


Hold deg oppdatert på hva som skjer i prosjektverden - abonner på  prosjektbloggen.


Hvor kommer de fra?

Vi hadde 156 000 besøk på vår læringsportal myMetier fra 98 land. Disse utgjør en blanding av personer fra internasjonale kunder og kursdeltakere på e-læring som bruker ledig tid på reise til å studere prosjektledelse.

Attraktive sertifiseringer

Av sertifiseringer i prosjektledelse er PRINCE2® den mest populære. Siden vi lanserte PRINCE2 i Norge i 2010 har vi sertifisert 19 700 personer i rammeverket. Først ut var IKT-konsulenter. I dag brer PRINCE2 om seg i alle bransjer og særlig innen offentlig sektor og bygg og anlegg.

Nå har også PRINCE2 Agile blitt en stadig mer populær sertifisering. PRINCE2 Agile er et rammeverk som kombinerer det beste fra to verdener - smidig og PRINCE2®. Den bygger på prosjektmetodikken til PRINCE2® og kjente smidige metoder som Scrum, Kanban, Lean Startup og Cynefin.

Flere ser verdien av å formalisere sin prosjektkompetanse

Kompetansenivået innen prosjektledelse er generelt høyt i Norge, men fremdeles ser vi altfor mange prosjektoverskridelser og mislykkede prosjekter – som kunne vært unngått. Etterspørselen og behovet for prosjektkompetanse er stor og flere ser verdien av å formalisere sin kompetanse.

Et kurs, studie eller en sertifisering i prosjektledelse vil gi deg:

  • Et konkurransefortrinn i dagens arbeidsmarked.
  • Kompetanse som kan hjelpe din virksomhet til å levere mer verdi til sine kunder.
  • Trygghet i rollen som prosjektleder
  • En mulighet til å klatre på karrierestigen
  • Kompetanse som er relevant - uansett.

Mer informasjon om våre kurs og studier i prosjektledelse finnes på www.prosjektledelse.no, www.prince2.no, www.prince2.se, www.metieroecacademy.com.

New Call-to-action


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hvordan holder du deg oppdatert på prosjektledelse?

Det skjer mye innen prosjektledelse og faget er i kontinuerlig utvikling. Så hvordan sørger du for at du henger med i tiden og holder deg oppdatert på siste nytt? I dette blogginnlegget tipser vi deg om blogger, LinkedIn-grupper, podcaster og jobbstøtteverktøy som du ikke bør gå glipp av.

Helheten som må være på plass for å lykkes med dine prosjekter

For virksomheter som lever av prosjekter er det helt avgjørende å velge de riktige prosjektene og å gjennomføre disse på en god måte slik at man oppnår ønsket gevinst. De fleste virksomheter har mange prosjekter som går på skinner, men også noen som går mindre bra. Hvorfor er det slik at noen lykkes oftere enn andre med å levere et prosjekt til riktig tid, innenfor budsjett, til avtalt kvalitet og som understøtter effektmålene?

Prosjektkompetanse - fra teori til praksis

Stadig mer av arbeidet vi utfører foregår i prosjekter og flere ser nytten av å bygge kompetanse på dette området. Men hvor ofte endrer du måten du jobber på etter å ha deltatt på et kurs? Mange kjenner seg kanskje igjen i at det er vanskelig å omsette ny teori til praksis i en hektisk hverdag.