Aldri før har så mange tatt kurs i prosjektledelse

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse. Interessen rundt faget er stor, og flere ser verdien av å lære og formalisere prosjektkompetanse.

Under gir vi deg en oversikt over tall for 2018 for Metier OEC Academy.

2018 i tall

Antall deltakere og timer brukt på studier

I 2018 hadde vi 16 407 deltakere på prosjektledelseskurs. Vi underviste i 448 dager i klasserom og til sammen ble det brukt over 156 000 timer på nettstudier i læringsportalen vår.


Karrierevei i prosjektledelse eller kortere praktisk kurs som gir pluss på  CVen? Prøv vår kursveileder for å finne ut hvilket kurs som er rett for deg!


Hvor kommer de fra?

Vi hadde 156 000 besøk på vår læringsportal myMetier fra 98 land. Disse utgjør en blanding av personer fra internasjonale kunder og kursdeltakere på e-læring som bruker ledig tid på reise til å studere prosjektledelse.

Attraktive sertifiseringer

Av sertifiseringer i prosjektledelse er PRINCE2® den mest populære. Siden vi lanserte PRINCE2 i Norge i 2010 har vi sertifisert 19 700 personer i rammeverket. Først ut var IKT-konsulenter. I dag brer PRINCE2 om seg i alle bransjer og særlig innen offentlig sektor og bygg og anlegg.

Nå har også PRINCE2 Agile blitt en stadig mer populær sertifisering. PRINCE2 Agile er et rammeverk som kombinerer det beste fra to verdener - smidig og PRINCE2®. Den bygger på prosjektmetodikken til PRINCE2® og kjente smidige metoder som Scrum, Kanban, Lean Startup og Cynefin.

Flere ser verdien av å formalisere sin prosjektkompetanse

Kompetansenivået innen prosjektledelse er generelt høyt i Norge, men fremdeles ser vi altfor mange prosjektoverskridelser og mislykkede prosjekter – som kunne vært unngått. Etterspørselen og behovet for prosjektkompetanse er stor og flere ser verdien av å formalisere sin kompetanse.

Et kurs, studie eller en sertifisering i prosjektledelse vil gi deg:

  • Et konkurransefortrinn i dagens arbeidsmarked.
  • Kompetanse som kan hjelpe din virksomhet til å levere mer verdi til sine kunder.
  • Trygghet i rollen som prosjektleder
  • En mulighet til å klatre på karrierestigen
  • Kompetanse som er relevant - uansett.

Mer informasjon om våre kurs og studier i prosjektledelse finnes på www.prosjektledelse.no, www.prince2.no, www.prince2.se, www.metieroecacademy.com og www.smidigeprosjekter.no.

La oss hjelpe deg med å finne riktig kurs. Prøv vår kursveileder!


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hvordan sikrer du deg fremtidens prosjektledere?

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse.

Slik lager du en smidig prosjektplan for sertifisering i PRINCE2 Agile Foundation

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse.

7 tips når du skal velge en samarbeidspartner på prosjektopplæring

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse.