Aldri før har så mange tatt kurs i prosjektledelse

Aldri før har så mange tatt kurs i prosjektledelse

Skrevet av Christine Køster - 25. januar 2018

Siden vi begynte med prosjektopplæring på slutten av 90-tallet, har vi hatt en jevn vekst av deltakere på kurs, studier og sertifiseringer i prosjektledelse. Interessen rundt faget er stor, og flere ser verdien av å lære og formalisere prosjektkompetanse.

Under gir vi deg en oversikt over tall for 2017 for Metier Academy.

2017 i tall

Antall deltakere og timer brukt på studier

I 2017 hadde vi 15 180 deltakere på prosjektledelseskurs. Vi underviste i 518 dager i klasserom og til sammen ble det brukt over 156 000 timer på nettstudier i læringsportalen vår.

Hvor kommer de fra?

Vi hadde 193 000 besøk på vår læringsportal myMetier fra 98 land. Disse utgjør en blanding av personer fra internasjonale kunder og kursdeltakere på e-læring som bruker ledig tid på reise til å studere prosjektledelse.

Attraktive sertifiseringer

Av sertifiseringer i prosjektledelse er PRINCE2® den mest populære. Siden vi lanserte PRINCE2 i Norge i 2010 har vi sertifisert 16 300 personer i rammeverket. Først ut var IKT-konsulenter. I dag brer PRINCE2 om seg i alle bransjer og særlig innen offentlig sektor og bygg og anlegg.

Flere ser verdien av å formalisere sin prosjektkompetanse

Kompetansenivået innen prosjektledelse er generelt høyt i Norge, men fremdeles ser vi altfor mange prosjektoverskridelser og mislykkede prosjekter – som kunne vært unngått. Etterspørselen og behovet for prosjektkompetanse er stor og flere ser verdien av å formalisere sin kompetanse.

Et kurs, studie eller en sertifisering i prosjektledelse vil gi deg:

  • Et konkurransefortrinn i dagens arbeidsmarked.
  • Kompetanse som kan hjelpe din virksomhet til å levere mer verdi til sine kunder.
  • Trygghet i rollen som prosjektleder
  • En mulighet til å klatre på karrierestigen
  • Kompetanse som er relevant - uansett.

Mer informasjon om våre kurs og studier i prosjektledelse finnes på www.prosjektledelse.no, www.prince2.no, www.prince2.se, www.metieracademy.com og www.smidigeprosjekter.no.

Sjekkliste: Dette må du kunne om prosjektledelse.

Temaer: Prosjektledelse


Christine Køster

Skrevet av Christine Køster

Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.

Mest leste artikler