5 grunner til at du bør ha en Executive MBA

Kompetanseutvikling

5 min. lesning

Gretchen Shaw deler sin erfaring om masterstudiet i prosjektledelse og gir deg 5 grunner til hvorfor du bør ta en Executive MBA i prosjektledelse.Før jeg begynte på min EMBA ved HEC Lausanne i Sveits, var jeg usikker på om dette var noe jeg virkelig skulle begi meg ut på.

Hadde jeg tid til dette i min travle hverdag? Ville det være verdt det i det lange løp? Det så ut til å være flere spørsmål enn svar, men jeg fikk alltid den samme responsen når jeg spurte de som allerede hadde vært på denne reisen: «En EMBA er en investering i deg selv».

En MBA kan bane vei mot nye muligheter og personlig vekst

«Investering i deg selv» er en kraftfull uttalelse, og mange vil si at det en den beste investeringen du noen gang vil gjøre. Fortjenesten man sitter igjen med vil kunne bli enorm; du frigjør ubegrenset potensiale til personlig vekst, og et helt nytt perspektiv på forretninger. Utdanningen gir deg i tillegg muligheten til å oppnå den fremtiden du ønsker. Alt du trenger å gjøre er å fortsette det harde arbeidet med å vise hva du er god for, og å anvende det du har lært gjennom studiet.

Det var virkelig en investering, og den personlige veksten fra valget jeg tok pågår fortsatt, nesten syv år senere.

LES OGSÅ: Visste du at du kan ta en internasjonal Executive MBA i prosjektledelse?


Last ned gratis brosjyre om Executive MBA.



Det er fem grunner til hvorfor du bør ta en EMBA:

1. Kick-starten karrieren din trenger

Før jeg begynte på dette programmet, følte jeg at livet mitt hadde stagnert. Jeg hadde en god jobb, men jeg hadde mistet gnisten. Ilden jeg hadde i magen da jeg var 21 år hadde begynt å slukke. Jeg begynte å slå meg til ro i livet, men jeg opplevde hverdagslivet lite givende.

En EMBA gir deg ny drivkraft, samt nye og spennende mål å jobbe mot. Du vil ikke lenger være satt i den monotone hverdagen der det eneste som kan gi et avbrekk er en to ukers ferie. I stedet er du tilbake på campus der du kan møte ulike mennesker, lære nye ting, ta eksamener, og videreutvikle egne kunnskaper. Å gå på skolen har aldri før gitt mer energi.

2. Nettverket

En EMBA gir deg muligheter til å utvide nettverket ditt på et nivå som ingen andre utdanningsprogram tidligere har greid. Du kommer i nær kontakt med dagens og morgendagens elite innen forretningsbransjen, samt mennesker som jobber innen private banking, offentlig sektor og IT-bransjen. Du får jobbe med inspirerende entreprenører, foretakseiere og investorer.

Du møter en fantastisk sammensetning av fremtidsrettede mennesker som vil være drivere i næringslivet i årene som kommer. Å skape relasjoner til disse menneskene er desidert en av de største fordelene med programmet.

3. Se nye muligheter

Før EMBA greide jeg ikke å se forbi det teknologiske aspektet ved et prosjekt. Jeg hadde visse ferdigheter, men omfanget var begrenset. I tillegg hadde jeg ikke de helt store visjonene. Jeg manglet et fremtidsrettet blikk og kreativitet, og klarte heller ikke å «tenke utenfor boksen».

Programmet lærte meg å se utover boksens fire vegger, og åpnet øynene mine til å se muligheter ved ethvert hjørne. Da jeg kom tilbake på jobb begynte jeg for eksempel å se prosjekter i et helt nytt og spennende perspektiv. Jeg evnet å se de økonomiske implikasjonene, og hadde en mer analytisk tilnærming til arbeidet. Jeg var nå åpen til å se det helhetlige bildet, og produktets betydning for hele organisasjonen, ikke bare for den enkelte avdeling.

4. Forbedre ditt personlige omdømme

Vi har alle et personlig omdømme (eller vi bør i hvert fall ha et). Det jeg ikke hadde skjønt før jeg tok en EMBA, var hvor mye dette ville bidra til mitt eget omdømme. Utdanningen ga meg det lille ekstra. Nå kan jeg bære det som en utmerkelse, en investering som har gitt meg så utrolig mye.

5. Gleden ved å lære

Liker du å lære? Eller anser du læring som noe man bare må igjennom for å oppnå med man ønsker?

Det å gå tilbake til skolebenken, etter en formell pause i utdanningen, minner meg om at læring er en givende reise i seg selv. Det er ikke til å unngå at du vil mislykkes i noen av utfordringene du møter på veien, men akkurat som i næringslivet vil nederlag være en del av prosessen. Du vil gjøre feil, lære av feilene, forbedre deg, og så gå videre.

«Lær å lære» er nøkkelen til suksess. Gir man opp ved første motbakke vil man ikke komme noen vei, hverken i jobbsammenheng eller på andre områder i livet. For å oppnå suksess, må man innse at det er mye å lære når ting ikke går så bra som man hadde sett for seg, og man må akseptere at ingen er perfekte.

Gratis brosjyre om Executive MBA

Ønsker du å vite mer om Executive MBA i prosjektledelse? Last ned gratis brosjyre.

Last ned brosjyre for Executive MBA i prosjektledelse

 


Sumbal er Training Manager i Metier Academy og er ekspert på de ledende internasjonale sertifiseringene i prosjektledelse. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon, og har tidligere jobbet med pensjon og forsikring i Storebrand og Mercer og elsker å reise.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

AI for prosjektledere – en nybegynners perspektiv

Jeg tilhører generasjon X. Vi skal visstnok være selvstendige, pragmatiske og skeptiske. Teknologi er noe vi måtte lære oss, og var ikke en integrert del av oppveksten som den har vært for generasjonene etter. Et emne jeg leser om omtrent daglig er den raske utviklingen av AI løsninger og hvordan de kommer til å påvirke våre liv, både jobb og privat. Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at yngre generasjoner som har vokst opp med teknologi som en naturlig del av hverdagen, behersker dette intuitivt og med en imponerende selvsikkerhet. De er digitalt innfødte, vant til å navigere sømløst mellom forskjellige teknologiplattformer og verktøy. For dem er AI og avanserte digitale løsninger bare en forlengelse av deres naturlige teknologiske dyktighet. Teknologiutviklingen setter alle generasjoner på prøve – ikke minst når det gjelder hvem som faktisk er best til å dra nytte av AI.

En enkel guide til en effektiv kommunikasjonsplan for ditt prosjekt

En god kommunikasjonsplan sikrer at alle involverte i prosjektet er på samme side, og at informasjonen flyter sømløst gjennom hele prosjektorganisasjonen. Selv om det kan virke overveldende å lage en kommunikasjonsplan, er det faktisk ganske enkelt når du vet hvordan. Vi gir deg oppskriften her.

Veien til god prosjektkompetanse

Det er mye snakk om prosjekter - både i arbeidslivet, i privatlivet og i media. De fleste har derfor et forhold til ordet «prosjekt». Samtidig kan det å si at du jobber som prosjektleder oppfattes som diffust av mange. Alle jobber jo med «prosjekter», likevel er det ofte vanskelig å finne en tydelig definisjon på hva et prosjekt egentlig er. Prosjektledelse og styring av prosjekter er et eget fagområde. Det handler om hvordan vi bør organisere, planlegge, lede og styre unike oppgaver fram til suksess. Det er et fag som har vokst frem gjennom prøving og feiling, og består, som tradisjonell ledelse, av mange ulike, men overlappende rammeverk, metoder og retninger. I dette innlegget vil vi hjelpe deg på veien til å oppnå den fagkompetansen du trenger, for å levere godt i de små og store prosjektene du er involvert i, eller leder.