5 grunner til at du bør ha en Executive MBA

Kompetanseutvikling

4 min. lesning

Gretchen Shaw deler sin erfaring om masterstudiet i prosjektledelse og gir deg 5 grunner til hvorfor du bør ta en Executive MBA i prosjektledelse.Før jeg begynte på min EMBA ved HEC Lausanne i Sveits, var jeg usikker på om dette var noe jeg virkelig skulle begi meg ut på.

Hadde jeg tid til dette i min travle hverdag? Ville det være verdt det i det lange løp? Det så ut til å være flere spørsmål enn svar, men jeg fikk alltid den samme responsen når jeg spurte de som allerede hadde vært på denne reisen: «En EMBA er en investering i deg selv».

En MBA kan bane vei mot nye muligheter og personlig vekst

«Investering i deg selv» er en kraftfull uttalelse, og mange vil si at det en den beste investeringen du noen gang vil gjøre. Fortjenesten man sitter igjen med vil kunne bli enorm; du frigjør ubegrenset potensiale til personlig vekst, og et helt nytt perspektiv på forretninger. Utdanningen gir deg i tillegg muligheten til å oppnå den fremtiden du ønsker. Alt du trenger å gjøre er å fortsette det harde arbeidet med å vise hva du er god for, og å anvende det du har lært gjennom studiet.

Det var virkelig en investering, og den personlige veksten fra valget jeg tok pågår fortsatt, nesten syv år senere.

LES OGSÅ: Visste du at du kan ta en internasjonal Executive MBA i prosjektledelse?


Last ned gratis brosjyre om Executive MBA.Det er fem grunner til hvorfor du bør ta en EMBA:

1. Kick-starten karrieren din trenger

Før jeg begynte på dette programmet, følte jeg at livet mitt hadde stagnert. Jeg hadde en god jobb, men jeg hadde mistet gnisten. Ilden jeg hadde i magen da jeg var 21 år hadde begynt å slukke. Jeg begynte å slå meg til ro i livet, men jeg opplevde hverdagslivet lite givende.

En EMBA gir deg ny drivkraft, samt nye og spennende mål å jobbe mot. Du vil ikke lenger være satt i den monotone hverdagen der det eneste som kan gi et avbrekk er en to ukers ferie. I stedet er du tilbake på campus der du kan møte ulike mennesker, lære nye ting, ta eksamener, og videreutvikle egne kunnskaper. Å gå på skolen har aldri før gitt mer energi.

2. Nettverket

En EMBA gir deg muligheter til å utvide nettverket ditt på et nivå som ingen andre utdanningsprogram tidligere har greid. Du kommer i nær kontakt med dagens og morgendagens elite innen forretningsbransjen, samt mennesker som jobber innen private banking, offentlig sektor og IT-bransjen. Du får jobbe med inspirerende entreprenører, foretakseiere og investorer.

Du møter en fantastisk sammensetning av fremtidsrettede mennesker som vil være drivere i næringslivet i årene som kommer. Å skape relasjoner til disse menneskene er desidert en av de største fordelene med programmet.

3. Se nye muligheter

Før EMBA greide jeg ikke å se forbi det teknologiske aspektet ved et prosjekt. Jeg hadde visse ferdigheter, men omfanget var begrenset. I tillegg hadde jeg ikke de helt store visjonene. Jeg manglet et fremtidsrettet blikk og kreativitet, og klarte heller ikke å «tenke utenfor boksen».

Programmet lærte meg å se utover boksens fire vegger, og åpnet øynene mine til å se muligheter ved ethvert hjørne. Da jeg kom tilbake på jobb begynte jeg for eksempel å se prosjekter i et helt nytt og spennende perspektiv. Jeg evnet å se de økonomiske implikasjonene, og hadde en mer analytisk tilnærming til arbeidet. Jeg var nå åpen til å se det helhetlige bildet, og produktets betydning for hele organisasjonen, ikke bare for den enkelte avdeling.

4. Forbedre ditt personlige omdømme

Vi har alle et personlig omdømme (eller vi bør i hvert fall ha et). Det jeg ikke hadde skjønt før jeg tok en EMBA, var hvor mye dette ville bidra til mitt eget omdømme. Utdanningen ga meg det lille ekstra. Nå kan jeg bære det som en utmerkelse, en investering som har gitt meg så utrolig mye.

5. Gleden ved å lære

Liker du å lære? Eller anser du læring som noe man bare må igjennom for å oppnå med man ønsker?

Det å gå tilbake til skolebenken, etter en formell pause i utdanningen, minner meg om at læring er en givende reise i seg selv. Det er ikke til å unngå at du vil mislykkes i noen av utfordringene du møter på veien, men akkurat som i næringslivet vil nederlag være en del av prosessen. Du vil gjøre feil, lære av feilene, forbedre deg, og så gå videre.

«Lær å lære» er nøkkelen til suksess. Gir man opp ved første motbakke vil man ikke komme noen vei, hverken i jobbsammenheng eller på andre områder i livet. For å oppnå suksess, må man innse at det er mye å lære når ting ikke går så bra som man hadde sett for seg, og man må akseptere at ingen er perfekte.

Gratis brosjyre om Executive MBA

Ønsker du å vite mer om Executive MBA i prosjektledelse? Last ned gratis brosjyre.

Last ned brosjyre for Executive MBA i prosjektledelse

 


Sumbal er Certification Manager i Metier OEC Academy og er ekspert på de ledende internasjonale sertifiseringene i prosjektledelse. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon, har tidligere jobbet som implementeringsansvarlig og fagkonsulent i Storebrand og elsker å reise.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Slik kombinerer du fulltidsjobb med studier i prosjektledelse

Det å balansere fulltidsjobb og studier er absolutt ingen enkel oppgave, men med litt god planlegging er det heller ikke umulig. Vi har tatt en prat med prosjektleder i NEP Norway, Ole-Christian Johansen, om hvordan han klarte å sjonglere full jobb og småbarnsliv, samtidig som han tok et Diploma in Project Management som gir 15 studiepoeng i prosjektledelse.

De 10 mest populære blogginnleggene første halvår

De mest leste innleggene for første halvår i 2021 handler om alt fra eierstyring i smidige prosjekter, god porteføljestyring til tips for effektive prosjekteringssesjoner og hvilke podcaster du som leder bør følge med på. Felles for dem alle er at de omhandler teamer som er interessante for deg som jobber i prosjekter. Vi har tatt et lite tilbakeblikk på første halvår og gir deg en oversikt over de blogginnleggene som har blitt mest lest i denne perioden. God lesing!

Hva er AXELOS ProPath?

AXELOS, som står bak anerkjente sertifiseringer som PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, MSP® og MoP ®, lanserte tidligere i vår et nytt sertifiseringsregime som heter ProPath. AXELOS ProPath samler verdens ledende sertifiseringer for prosjekt-, program- og porteføljestyring for å gjøre det enklere for deg å velge riktig retning blant alle sertifiseringene de tilbyr.