Støtter studentenes PRINCE2®-sertifisering

Sertifiseringer og standarder

3 min. lesning

Studentene på masterstudiet i Digital samhandling ved NTNU har prosjektledelse som emne. Nå har utdanningsinstitusjonen valgt å bidra med deler av utgiftene knyttet til sertifisering i PRINCE2® for studentene som ønsker det.

 Knut Arne Strand– Jobbmarkedet etterspør i større og større grad sertifiseringer, og vi ser derfor at en sertifisering i PRINCE2® er attraktivt for våre studenter. Studentene på denne masteren har allerede prosjektledelse som emne, og i faget lærer de blant annet PRINCE2®.

Det sier førsteamanuensis Knut Arne Strand ved NTNU, som er programansvarlig for masteren Digital samhandling.

– Får dokumentert kunnskapen sin

Masterstudiet i Digital samhandling er bygd opp slik at studentene får kunnskap om digitale brukeropplevelser – samt hvordan digitale systemer kan bidra til mer effektiv samhandling på tvers av ulike fagområder. Med fokus på blant annet digitaliseringsprosesser, samspillet mellom teknologi og organisasjoners utnyttelse av denne, og digitale samhandlingsverktøy, skal studiet gi studentene god innsikt i digitale brukeropplevelser. Her kommer prosjektledelse inn i bildet, og det er i dette emnet studentene lærer seg å bruke prosjektledelsesmetoden PRINCE2®. 

– Det studentene får gjennom emnene på NTNU – med studiepoeng – er like mye verdt som et kursopplegg, så sånn sett lærer de kanskje ikke så mye nytt gjennom å sertifisere seg. De får imidlertid dokumentert kunnskapen sin på en annen måte. Og, som sagt, arbeidslivet etterspør svært ofte denne type sertifiseringer, så da ble dette noe vi ønsket å prøve, forteller Strand.


Gå til PRINCE2 kursoversikt for å finne kurset som passer best for deg.


Godt grunnlag for å lykkes

PRINCE2® (Projects in Controlled Environments) er en sertifisering for effektiv prosjektledelse. Den internasjonalt anerkjente metoden kan skreddersys og tilpasses de fleste organisasjoner, bransjer og prosjekter, og består av en rekke prosesser, temaer og prinsipper.

– En slik sertifisering er relativt dyr, noe som førte til at studentene i årets kull spurte om NTNU kunne tenke seg å sponse deler av utgiftene, om de også betalte en egenandel. Det valgte vi å si ja til, sier Strand, og fortsetter:

– Studentene har godt grunnlag for å lykkes med en PRINCE2®-sertifisering, i og med at de har tatt prosjektledelse som emne. Dette emnet inneholder mye av det samme som et kursopplegg.

LES OGSÅSå mye tid bruker du på å ta en PRINCE2-sertifisering

Skal evalueres i etterkant

Samtlige av studentene i 1. klasse på masterstudiet valgte å benytte seg av tilbudet, og skal etter planen ta en PRINCE2®-sertifisering gjennom Metier OEC. Men hvorfor går en utdanningsinstitusjon med på å dekke deler av kostnadene?

– Vi kan argumentere med at dette er en forholdsvis ny og ukjent master, og da ønsker vi å hjelpe studentene ut i arbeidslivet. Når det er sagt, de fleste tidligere studenter har jobber hvor mastergraden er relevant.

Modellen med sertifiseringsstøtte er en prøveordning, og det er ikke avgjort om det blir gjentatt.

– Det gjenstår å se hvordan det går. Vi må evaluere i ettertid, og hvem vet, kanskje får vi også innspill til endringer vi kan gjøre her, spesielt når det kommer til prosjektledelse, avslutter Strand.

Get free brochure about the Executive MBA


Christine jobber som Product Marketing og Growth Manager i Metier og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse, smidig og digitalisering. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og ScrumMaster og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er forskjellen mellom PRINCE2® Foundation og Practitioner?

Snuser du på å ta en sertifisering i PRINCE2? Foundation og Practitioner er sertifiseringsnivåene i PRINCE2. Vi får ofte spørsmål om hva som egentlig er forskjellen mellom disse, og hvilket nivå som passer for ulike personer og stillinger. Her gir vi deg de viktigste forskjellene slik at det blir enklere for deg å velge den rette PRINCE2-sertifiseringen til ditt behov.

Hva er MSP® og MoP® og hvilken sertifisering skal du velge?

Blir du overveldet over utvalget av sertifiseringer og kurs som er tilgjengelig? Det dukker stadig opp flere muligheter for å ta sertifiseringer i prosjektledelse som kan være både nyttige og nødvendige, knyttet opp mot det du jobber med. Du kan også oppleve å møte krav om å ha en spesifikk sertifisering. Men hva inneholder de ulike sertifiseringene og hvordan vet du hva du skal velge?

Så mye tid bruker du på å ta en PRINCE2-sertifisering

Det finnes alltids grunner til å utsette å ta en PRINCE2-sertifisering. At du er usikker på hvor mye tid du må sette av, trenger ikke å være en av dem. Her gir vi deg svaret på hvor mye tid du må regne med å bruke på å bli sertifisert i PRINCE2 – både Foundation og Practitioner.