Slik tilpasser du PRINCE2s prosesser til smidige prosjekter [video]

Smidige metoder

2 min. lesning

PRINCE2 består av 7 prosesser som skal gjennomføres en eller flere ganger i løpet av prosjektet. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på bruk av PRINCE2s prosesser i smidige prosjekter.

Dette er prosessene i PRINCE2

Dette er de 7 prosessene man bruker i PRINCE2-prosjekter.

  • Oppstart av prosjekt
  • Eierstyring av prosjekt
  • Initiere prosjekt
  • Kontrollere i fase
  • Styre produktleveranser
  • Lede faseovergang
  • Avslutte prosjekt

LES MER OMProsessene i PRINCE2 og hva de innebærer

Tilpasning av PRINCE2s prosesser til smidige prosjekter

Et prinsipp i PRINCE2 er at rammeverket må tilpasses det enkelte prosjekt. Dette gjelder også prosessene. I denne videoen forklarer Jonas Högstrand, lead PRINCE2 trainer og smidigekspert i Metier Danmark, hvordan du bør tenke når du tilpasser PRINCE2s prosesser til smidige prosjekter.

Vil du lære mer om smidig prosjektledelse? Få vår gratis e-bok om PRINCE2 Agile eller les om e-læringskurs i PRINCE2 Agile her.

Les mer om PRINCE2 Agile


Henning er direktør i Metier OEC og har i mange år arbeidet med forbedring og kompetanseutvikling hos virksomheter der prosjekt er viktig, med fokus på bl.a. kompetanseutvikling som suksessfaktor. Henning er utdannet ingeniør fra Universitetet i Sør-Trøndelag, er sertifisert innen PRINCE2®, MSP®, MoP® og MoV® og brenner for prosjekt som arbeids- og organisasjonsform. Utenfor jobb kan du møte han på sykkel langs landeveien eller med hund til skogs.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva kjennetegner en god agile coach, og hva må den passe seg for?

En Agile Coach skal bidra til at en organisasjon lykkes med kontinuerlig forbedring og en smidig tilnærming. Dette krever riktignok mye av mennesket bak rollen. I dette innlegget går vi gjennom hva som kjennetegner en god Agile Coach, og hvilke fallgruver en må passe seg for å virkelig lykkes.

Smidig – fra softwareutvikling til fotballag

Et smidig tankesett hadde sitt utspring innen IT, men kan være nyttig innenfor alle fag. Nylig hadde det smidige manifestet 20-års jubileum. I forbindelse med markeringen er det skrevet flere artikler. Dette blogginnlegget er første i en serie på temaet, og tar for seg smidig i et historiske perspektiv, fordeler og praktiske anvendelse.

Agil styring - om fugl, fisk og forvaltning

Vi vet av erfaring at de aller fleste tilfeller hvor initiativer (prosjekter, investeringer, tiltak, utvikling) feiler, handler om hvordan vi styrer, eller ikke styrer. Agil som tilnærming ble unnfanget tidlig på 2000-tallet som et «oppgjør» med de tradisjonelle prosjektene som så ofte feilet, som tok så lang tid at de endte opp med å realisere noe som kanskje ikke lenger var behov for, eller hvor oppgaven var misoppfattet. Paradokset er at det som feilet  ofte var på grunn av manglende styring. Hvordan blir det da med agil tilnærming?