Slik gjør du skreddersøm og tilpasning av PRINCE2®

Prosjektgjennomføring

2 min. lesning

Prosjekter er engangstilfeller av en jobb – i den forstand at det hver gang skal skapes et unikt produkt ved hjelp av en midlertidig sammensetning av relevante fagpersoner. Siden alle prosjekter representerer unike initiativ, vil bruk av en fast detaljert praksis for prosjektgjennomføring aldri passe alle virksomhetens prosjekter – med mindre et tilstrekkelig element av skreddersøm inkluderes i hvert tilfelle.

Når vi snakker om skreddersøm av PRINCE2 skiller vi som regel på implementering og tilpasning. Implementering gjøres av organisasjonen for å innføre bruk av PRINCE2 i sin beste praksis for prosjektledelse.

LES OGSÅ: Forskjellen mellom PRINCE2 Foundation og PRINCE2 Practitioner

Ved implementering av PRINCE2 er fokuset på:

Mens implementering av PRINCE2 gjøres av organisasjonen er det prosjektledelsen som står for tilpasningen. Hensikten er da å tilpasse metoden til miljøet rundt et spesifikt prosjekt.

Ved tilpasning av PRINCE2 er fokuset på:

  • Tildeling av roller og ansvar
  • Tilpasse teamene (gjennom strategier og kontroll)
  • Bruk av ulike ledelsesprodukter
  • Inkorporere spesifikke begrep/språkbruk
  • Justere bruk av prosessene for å stemme med ovenstående

Skalering av PRINCE2:

skalering av PRINCE2

Interessert i å lære mer om PRINCE2?
Ta en titt på vårt kurstilbud i PRINCE2.

Last ned gratis e-bok: Dette er PRINCE2


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Best Value Procurement (BVP) – effektiv anskaffelse og gjennomføringsmetode for fremtiden

Det er et for høyt konfliktnivå i prosjekter. Det er derfor et stort behov for bedre samspill, effektiv anskaffelse og -gjennomføring. Her kan Best Value Procurement (BVP), en anskaffelses- og  gjennomføringsmetode for fremtiden, være en god løsning.  Vi gir deg en kort bakgrunn om hvorfor du bør velge BVP og kort om metodikken.

Avviksledelse og toleranser i PRINCE2 Agile

Et av prinsippene i PRINCE2 er at prosjekter skal benytte seg av avviksledelse. I praksis betyr det at dersom man går utenfor toleransegrensene som er definert for tid, kostnad, kvalitet, omfang, usikkerhet eller gevinst skal avviket eskalere til neste ledelsesnivå. 

Staten sløser årlig bort flere titalls milliarder på dårlig prosjektstyring

Kostnadsoverskridelser i norske byggeprosjekter får stadig større oppmerksomhet. Vi kan nærmest daglig lese om profilerte prosjekter som sprenger kostnadsrammene. Dette skaper store overskrifter, og årsaksbildet diskuteres flittig av bygg- og anleggsbransjens aktører og ansvarlige departementer.