Slik er eksamen i PRINCE2 Agile Practitioner [video]

Sertifiseringer og standarder

1 min. lesning

Vurderer du å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile Practitioner og lurer på hvordan eksamen foregår? I dette blogginnlegget gir Jonas Högstrand, lead trainer og smidigekspert i Metier Danmark, en gjennomgang av eksamen i PRINCE2 Agile Practitioner.

Eksamen for PRINCE2 Agile Practitioner er casebasert med feltvalgsspørsmål (multiple choice). Det vil si at du skal svare på spørsmål knyttet til et case. For hvert spørsmål er det fire alternativer hvor ett er riktig.

Nøkkelinformasjon om eksamen

  • Case: 5-10 sider
  • Eksamen: 50 multiple choice-spørsmål
  • Maks antall poeng: 50
  • Antall poeng for å bestå: 30 (60%)
  • Tid: 2,5 timer (3 timer og 5 minutter hvis du har engelsk som fremmedspråk)
  • Hjelpemiddel: PRINCE2 Agile-manualen

Ønsker du å sertifisere deg i PRINCE2 Agile Practitioner?

Les mer om PRINCE2 Agile


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Så mye tid bruker du på å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile®

PRINCE2 er et utbredt og anerkjent rammeverk for prosjektledelse som passer til alle typer prosjekter - også smidige prosjekter. PRINCE2 Agile er en  sertifisering som bygger videre på PRINCE2 og ser på hvordan man bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med smidige metoder. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva som kreves for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.

Hva er forskjellen på PRINCE2 og ISO21500?

Det som først og fremst skiller PRINCE2 og ISO21500 er at førstnevnte er en metode mens sistnevnte er en standard.