Rustet for fremtiden med en Executive MBA i prosjektledelse

Kompetanseutvikling

6 min. lesning

En Executive MBA i prosjektledelse åpner ikke bare opp for nye karrieremuligheter og personlig utvikling, det forbereder også studenten på å skulle møte det globale businessmarkedet. For CEO Thorsten Heller i Greenbird Integration Technology AS var det en «no brainer» – en enkel avgjørelse – da en av hans ansatte spurte om å få ta det unike studiet.

Metier OEC samarbeider med franske SKEMA Business School om å være eneste norske leverandør av Executive MBA i prosjektledelse. Studiet, som fokuserer på ledelse i prosjektorienterte virksomheter, er internasjonalt, og tiltrekker seg deltakere fra hele verden. En av de over 40 nordmennene som har fullført så langt, er seniorkonsulent og rådgiver Stein Skogseth i Greenbird Integration Technology AS.

– Jeg har lenge ønsket å løfte blikket – og med det få en bedre oversikt over hvilke utfordringer moderne bedrifter har. Gjennom å ta en Executive MBA har jeg fått større forståelse for hva bedriftslederne jeg ønsker å rådgi står overfor - Stein Skogseth, Greenbird Integration Technology AS

Skogseth, som er utdannet systemutvikler og har en teknisk bakgrunn, har jobbet innen ledelse siden 2007. For to år siden begynte han på Executive MBA-studiet, og nylig leverte han sluttoppgaven sin, som han også har vært i Frankrike og forsvart.

Økende kompetansebehov

Studentene på Executive MBA i prosjektledelse lærer blant annet å forstå prosessene for å implementere effektiv prosjektledelse. De øker også kompetansen innen ledelse og strategi for hele selskapet og får en bedre forståelse for utfordringene i den globale økonomien. I tillegg utvikler de analytiske evner og lederegenskaper.

For CEO i Oslo-baserte Greenbird, Thorsten Heller, var nettopp dette med det globale aspektet spesielt attraktivt, og han er ikke i tvil om at han valgte riktig ved å sende en av sine ansatte på Executive MBA-studiet:

– Da Stein kom til oss og spurte om å få delta på studiet, var det veldig interessant for oss. Stein har vært i Greenbird siden 2013 og vi ønsker jo selvsagt at våre folk forblir i selskapet, sier Heller, som fremhever et økende kompetansebehov og verdien av å ha en fremoverlent stab som viktige aspekter for hvorfor studiet var relevant for Greenbird.

– Det er alltid interessant når folk ønsker å lære noe nytt. Stein har levert mye og bra, og da er det bare riktig at vi gir noe tilbake. Og så er det jo et globalt perspektiv – hadde Stein spurt om å få ta et studie på BI, hadde vi mest sannsynlig sagt nei. For oss er det viktig at våre ansatte blir vant til å drive business også på tvers av kulturer.

En rekke gevinster

Greenbird, som ble stiftet i 2010, spesialiserer seg på IT-tjenester tilknyttet internett, big data, integrasjon og dataanalyse. Nå er selskapet midt inne i en overgangsfase, hvor målet er å gå fra å være et norsk konsulentselskap til å bli et globalt IntegrationPlatform-as-a-Service (IPaaS)-selskap.

På spørsmål om hva han håper Greenbird får ut av det å sende en av sine ansatte på Executive MBA-studiet, har Heller flere svar:

– Det er todelt: På den ene siden vokser Stein, både faglig og ved å møte andre kulturer, noe som selvsagt vil påvirke resten av organisasjonen. I tillegg er sluttoppgaven hans viktig for oss som selskap.

Om samtlige av Greenbirds rundt 40 ansatte hadde ønsket å ta Executive MBA-studiet, hadde det ikke gått, forklarer Heller. Men da Stein spurte, var det en enkel avgjørelse.

– Til sammenlikning, om vi mister en ansatt, vil det koste oss opp mot 500.000 kr å finne riktig erstatter. Da er alternativet, å bistå en ansatt som ønsker å lære noe nytt, en «no brainer» – et enkelt valg.

Usikker på om studiet er noe for deg? Her er fem grunner til at du bør ta en Executive MBA.

Executive MBA-studiet går over 18 måneder og innebærer obligatorisk deltakelse på seks samlinger á fem dager på ulike campus i verden. I tillegg kommer webinarer, e-læringskurs og innleveringer. De siste seks månedene av det fleksible studiet, som er gjennomførbart ved siden av full jobb, arbeider studentene med en avsluttende prosjektoppgave. For Skogseth har det vært både lærerikt og tidvis krevende å få tiden til å strekke til.

– Det er klart det er krevende. Selv har jeg voksne barn, så det har gått veldig greit. Men det sier seg selv at når 1/3 av studiet er basert på samlinger, så tar det en del tid. Resten av studiet er henholdsvis 1/3 online selvstudie, mens den siste tredjedelen er såkalte nettsamlinger, forteller han.

Allerede mer salgbar

På spørsmål om det var vanskelig å overtale sjefen, har Skogseth svaret klart:

– Det var ikke spesielt vanskelig. Lederen min ble veldig glad for at jeg ville satse på bedriften. Og så forventer han jo selvsagt å få noe igjen for det. Jeg er konsulent, og opplever allerede at jeg er blitt mer salgbar. Jeg var nylig i Frankrike for å forsvare oppgaven min, og har allerede vært i rådgivningsoppdrag med kunder som befinner seg høyere oppe i organisasjoner enn de jeg hadde kontakt med tidligere. Jeg føler meg tryggere etter å ha fått økt breddekompetansen min, sier Skogseth, som også trekker frem det globale aspektet som en viktig årsak til at han er så fornøyd med studiet som han er.

– Rent faglig er Executive MBA i prosjektledelse veldig bra. Spesielt det internasjonale elementet. Studiet har gitt meg akkurat det jeg ønsket. Nå har jeg mye bedre forståelse for alle andre, administrative roller – ikke kun den tekniske. Studiet er jo litt det motsatte av en vanlig mastergrad, hvor du fordyper deg i ett tema. Her har alle deltakerne hver sin spisskompetanse i utgangspunktet, men får en bedre breddeforståelse. Det er kanskje det beste med hele studiet. Jeg vil absolutt anbefale andre å ta en Executive MBA.

Jobber du i en prosjektintensiv organisasjon, har en master- eller bachelorgrad i tillegg til erfaring med prosjektledelse og ledelse? Da er Executive MBA noe for deg! På Financial Times’ prestisjetunge rangering av verdens beste handelshøyskoler er Metier, i samarbeid med SKEMA Business School, rangerte som et av verdens beste. Det betyr at du er sikret kvalitet på beste internasjonale nivå når du tar studier hos oss.

Vil du vite mer? Last ned gratis brosjyre om Executive MBA i prosjektledelse.

Last ned brosjyre for Executive MBA i prosjektledelse


Sumbal er Certification Manager i Metier OEC Academy og er ekspert på de ledende internasjonale sertifiseringene i prosjektledelse. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon, har tidligere jobbet som implementeringsansvarlig og fagkonsulent i Storebrand og elsker å reise.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Forsvarsmateriell lykkes med kompetanseutvikling hjemmefra

Korona-pandemien gjør at bedrifter verden over har fått en helt ny arbeidshverdag på ubestemt tid. De fleste har nå vent seg til situasjonen og flere bedrifter har med noen tilpasninger klart å holde aktiviteten oppe på kompetanseutvikling.

Hvordan drive kompetanseheving fra hjemmekontoret?

For få uker siden ble manges arbeidsdag snudd på hodet, og vi har måttet tilpasse oss en mer digital hverdag enn tidligere. Heldigvis er det gode eksempler på bedrifter som er tilpasningsdyktige og iverksetter nye, digitale løsninger. En av dem er Skanska.