PRINCE2 vokser raskere i Norge enn noe annet land

Sertifiseringer og standarder

2 min. lesning

PRINCE2 er en internasjonalt anerkjent metode i prosjektledelse og ble oversatt og adoptert i Norge i 2010. Siden den gang har antall sertifiserte vokst jevnt de siste 7 årene.

Axelos, som eier PRINCE2, gir ut en kvartalsrapport med statistikk over antall nysertifiserte i de største PRINCE2-landene i verden. Den siste rapporten for første kvartal 2017 viser at Norge nå har størst PRINCE2-vekst i verden.

Figuren under gir deg en oversikt over veksten i antall PRINCE2-sertifiserte i Norge siden 2010.

prince2-1


Prosjekt-Norge omfavner PRINCE2

Tove Bertelsen.pngPRINCE2 har blitt tatt godt imot i det norske markedet etter at Metier oversatte og introduserte metodikken på norsk i 2010. Tove Bertelsen, direktør for Metier Academy, forteller at det har vært en eksponentiell vekst frem til 2013.

- Veksten avtok noe i forbindelse med at oljeprisen falt i 2014, men vi har allikvel opplevd en stabilt økende etterspørsel. Tallene for første kvartal i år viser en vekst på 37% sammenlignet med fjoråret.

Det betyr at Norge opplever en større PRINCE2-vekst enn i noe annet land i verden.

- I Norge regner vi med at så mange som 4000 prosjektledere og prosjektmedarbeidere velger å sertifisere i PRINCE2 i løpet av 2017.

Det er nok flere årsaker til dette ifølge Bertelsen.

- Fram til 2016 var det i hovedsak ansatte og konsulenter i offentlig sektor, bank, finans og IKT som sertifiserte seg. Det siste året har vi opplevd at metodikken også tas i bruk innen bygg & anlegg og olje & gass.

Metoden som i utgangspunktet ble utviklet for IKT-bransjen, har i dag blitt en allsidig metode som benyttes i alle typer prosjekter og bransjer.

LES OGSÅ: PRINCE2-kurs var nøkkelen til drømmejobben

Get free brochure about the Executive MBA


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Fem grunner til å ta en IT Project Professional 2.0 sertifisering

IT Project Professional er en beste praksis for gjennomføring av IT-utviklingsprosjekter som ble utviklet av Metier OEC og Promis i 2012. Bakgrunnen for utviklingen var at mange norske virksomheter tok i bruk smidige metoder og at man basert på erfaringer fra en rekke vellykkede prosjekter så et behov for å definere en beste praksis.

Hva er P30® og hva kan det brukes til?

P3O® står for Portfolio, Programme and Project Offices og er et rammeverk og en metode. Den hjelper organisasjoner med å organisere og forvalte arbeidet til det vi i Norge ofte kaller et prosjektkontor, som gjerne forkortes til PMO (Project Management Office).

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.