PRINCE2 vokser raskere i Norge enn noe annet land

Sertifiseringer og standarder

2 min. lesning

PRINCE2 er en internasjonalt anerkjent metode i prosjektledelse og ble oversatt og adoptert i Norge i 2010. Siden den gang har antall sertifiserte vokst jevnt de siste 7 årene.

Axelos, som eier PRINCE2, gir ut en kvartalsrapport med statistikk over antall nysertifiserte i de største PRINCE2-landene i verden. Den siste rapporten for første kvartal 2017 viser at Norge nå har størst PRINCE2-vekst i verden.

Figuren under gir deg en oversikt over veksten i antall PRINCE2-sertifiserte i Norge siden 2010.

prince2-1


Prosjekt-Norge omfavner PRINCE2

Tove Bertelsen.pngPRINCE2 har blitt tatt godt imot i det norske markedet etter at Metier oversatte og introduserte metodikken på norsk i 2010. Tove Bertelsen, direktør for Metier Academy, forteller at det har vært en eksponentiell vekst frem til 2013.

- Veksten avtok noe i forbindelse med at oljeprisen falt i 2014, men vi har allikvel opplevd en stabilt økende etterspørsel. Tallene for første kvartal i år viser en vekst på 37% sammenlignet med fjoråret.

Det betyr at Norge opplever en større PRINCE2-vekst enn i noe annet land i verden.

- I Norge regner vi med at så mange som 4000 prosjektledere og prosjektmedarbeidere velger å sertifisere i PRINCE2 i løpet av 2017.

Det er nok flere årsaker til dette ifølge Bertelsen.

- Fram til 2016 var det i hovedsak ansatte og konsulenter i offentlig sektor, bank, finans og IKT som sertifiserte seg. Det siste året har vi opplevd at metodikken også tas i bruk innen bygg & anlegg og olje & gass.

Metoden som i utgangspunktet ble utviklet for IKT-bransjen, har i dag blitt en allsidig metode som benyttes i alle typer prosjekter og bransjer.

LES OGSÅ: PRINCE2-kurs var nøkkelen til drømmejobben

Get free brochure about the Executive MBA


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er PRINCE2®-prinsippene og hvorfor har vi dem?

I PRINCE2 er det definert syv prinsipper som gir et rammeverk av gode fremgangsmåter for de som er involvert i et prosjekt. Det er avgjørende at vi etterlever disse for at prosjektet skal bli styrt etter PRINCE2 og være i tråd med beste praksis. De er basert på analyser av tidligere prosjekter og har vist sin verdi i praksis over mange år. Videre er de universelle, de gjelder for alle prosjekter og må alltid være til stede.

Hva er AXELOS ProPath?

AXELOS, som står bak anerkjente sertifiseringer som PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, MSP® og MoP ®, lanserte tidligere i vår et nytt sertifiseringsregime som heter ProPath. AXELOS ProPath samler verdens ledende sertifiseringer for prosjekt-, program- og porteføljestyring for å gjøre det enklere for deg å velge riktig retning blant alle sertifiseringene de tilbyr.

Hva er forskjellen på PRINCE2 Agile® og AgileSHIFT®?

Det finnes mange sertifiseringer innenfor smidig tankesett og smidige metoder. Axelos, som står bak PRINCE2, lanserte i 2015 en løsning på hvordan man bør kombinere PRINCE2 og smidige metoder i prosjektsammenheng. Rammeverket fikk navnet PRINCE2 Agile og sertifiseringen har blitt svært populær og er blant de prosjektsertifiseringene som vokser raskest i Norge.