PRINCE2 vokser raskere i Norge enn noe annet land

PRINCE2 vokser raskere i Norge enn noe annet land

Skrevet av Jon Arve Wålberg - 2. august 2017

PRINCE2 er en internasjonalt anerkjent metode i prosjektledelse og ble oversatt og adoptert i Norge i 2010. Siden den gang har antall sertifiserte vokst jevnt de siste 7 årene.

Axelos, som eier PRINCE2, gir ut en kvartalsrapport med statistikk over antall nysertifiserte i de største PRINCE2-landene i verden. Den siste rapporten for første kvartal 2017 viser at Norge nå har størst PRINCE2-vekst i verden.

Figuren under gir deg en oversikt over veksten i antall PRINCE2-sertifiserte i Norge siden 2010.

prince2-1


Prosjekt-Norge omfavner PRINCE2

Tove Bertelsen.pngPRINCE2 har blitt tatt godt imot i det norske markedet etter at Metier oversatte og introduserte metodikken på norsk i 2010. Tove Bertelsen, direktør for Metier Academy, forteller at det har vært en eksponentiell vekst frem til 2013.

- Veksten avtok noe i forbindelse med at oljeprisen falt i 2014, men vi har allikvel opplevd en stabilt økende etterspørsel. Tallene for første kvartal i år viser en vekst på 37% sammenlignet med fjoråret.

Det betyr at Norge opplever en større PRINCE2-vekst enn i noe annet land i verden.

- I Norge regner vi med at så mange som 4000 prosjektledere og prosjektmedarbeidere velger å sertifisere i PRINCE2 i løpet av 2017.

Det er nok flere årsaker til dette ifølge Bertelsen.

- Fram til 2016 var det i hovedsak ansatte og konsulenter i offentlig sektor, bank, finans og IKT som sertifiserte seg. Det siste året har vi opplevd at metodikken også tas i bruk innen bygg & anlegg og olje & gass.

Metoden som i utgangspunktet ble utviklet for IKT-bransjen, har i dag blitt en allsidig metode som benyttes i alle typer prosjekter og bransjer.

LES OGSÅ: PRINCE2-kurs var nøkkelen til drømmejobben

Get free brochure about the Executive MBA

Temaer: Prosjektsertifisering


Jon Arve Wålberg

Skrevet av Jon Arve Wålberg

Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.

Mest leste artikler