PRINCE2®-sertifisering som klasseromskurs eller e-læring?

Sertifiseringer og standarder

3 min. lesning

PRINCE2 er verdens største prosess-baserte rammeverk for prosjektledelse, og flere hundretusener er sertifisert i metoden verden over. Etter at vi introduserte den i Norge i 2010 har tusener av prosjektledere, prosjekteiere og andre som er involvert i prosjektarbeid sertifisert seg.

Metoden setter prosjektledelsesprinsipper, prosesser, temaer og roller i system. Gjennom struktur for kommunikasjon, ansvar, delegering og myndighet er metodikken et verktøy som både gjør deg bedre i jobben du har og gjør deg til en mer attraktiv arbeidstager.

PRINCE2 lærer deg å lede og styre alle typer prosjekter - store og små, enkle og kompliserte - på en enhetlig og god måte.

Hvis du jobber i prosjekter, og ikke allerede har PRINCE2-sertifisering, er det to veier til mål. Veien du velger avhenger av hva som passer deg best.


Gå til PRINCE2 kursoversikt for å finne kurset som passer best for deg.


E-læringskurs

E-læringskurs er den mest fleksible veien til en PRINCE2-sertifisering og den kursformen de fleste av våre kursdeltakere velger ved siden av jobb.

Fordeler ved å ta PRINCE2 som e-læring:

 • Ta kurset i det tempoet du selv ønsker
 • Lar seg enkelt kombinere med jobb
 • Du får anledning til å fordøye innholdet over tid
 • Det er enkelt å gå tilbake for å repetere
 • Du kan bruke e-læringskurset som støtte i jobbsammenheng
 • Du kan teste egen kunnskap gjennom interaktive oppgaver og ta eksamen når du føler deg klar for det
 • Du kan stille spørsmål til kursholdere underveis og få svar på e-post
 • Alt materialet er tilgjengelig på norsk
 • Du har enkel tilgang til alt du trenger for å bli sertifisert

Klasseromskurs

Klasseromskursene er intensive sertifiseringskurs som gjennomføres på kort tid. Det passer bra for dem som har anledning til å sette av hele dager og ønsker å få en PRINCE2-sertifisering så raskt som mulig.

Fordeler ved å ta PRINCE2 som klasseromskurs:

 • Du kan ta PRINCE2-sertifiseringene på kort tid
 • Vi bruker kun norske kursholdere og alt materialet er på norsk
 • Våre kursholdere har praktisk erfaring fra PRINCE2-prosjekter
 • Intensive kurs gir deg sertifiseringen på 3 dager i klasserom for Foundation og 2 dager for Practitioner
 • Du har anledning til å diskutere og dele erfaringer med andre
 • Du kan stille konkrete spørsmål til kursholder og få svar med det samme

Hva passer best for deg?

Det er ikke noe fasitsvar på hva som er den beste måten å lære på. Hva du bør velge kommer an på dine preferanser når det gjelder læring. Er det viktigste for deg å ha fleksibilitet eller ønsker du å jobbe intensivt å bli sertifisert på kortest mulig tid?

Uansett hvilken læringsform du velger så vil du tilegne deg ny kunnskap som gjør at du kan gjennomføre og lede prosjekter på en bedre måte.

Get free brochure about the Executive MBA


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er AXELOS ProPath?

AXELOS, som står bak anerkjente sertifiseringer som PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, MSP® og MoP ®, lanserte tidligere i vår et nytt sertifiseringsregime som heter ProPath. AXELOS ProPath samler verdens ledende sertifiseringer for prosjekt-, program- og porteføljestyring for å gjøre det enklere for deg å velge riktig retning blant alle sertifiseringene de tilbyr.

Hva er forskjellen på PRINCE2 Agile® og AgileSHIFT®?

Det finnes mange sertifiseringer innenfor smidig tankesett og smidige metoder. Axelos, som står bak PRINCE2, lanserte i 2015 en løsning på hvordan man bør kombinere PRINCE2 og smidige metoder i prosjektsammenheng. Rammeverket fikk navnet PRINCE2 Agile og sertifiseringen har blitt svært populær og er blant de prosjektsertifiseringene som vokser raskest i Norge.

Slik får du mer bærekraftige byggeprosjekter

Har du tenkt på at husene og byggene våre faktisk er en klimaversting? Bygg står for omtrent 40% av verdens CO2-utslipp og 50% av alt strømforbruk. Men hva er det man konkret må tenke på i byggeprosjekter for å bidra til å redusere disse tallene, og hvilke verktøy er tilgjengelig for deg innen bærekraftområdet? Vi har samlet råd og betraktninger som er nyttige for mer bærekraftige byggeprosjekter.