Nye krav for PRINCE2 Agile

Nye krav for PRINCE2 Agile®

Skrevet av Christine Køster - 11. oktober 2016

Basert på resultatene av en vellykket pilot, har Axelos senket kravene til forkunnskaper for PRINCE2 Agile slik at sertifiseringen nå er lettere tilgjengelig.

Mens man tidligere måtte være sertifisert PRINCE2 Practitioner holder det nå at man har PRINCE2 Foundation eller en annen anerkjent sertifisering i prosjektledelse. Dette betyr at langt flere nå er kvalifisert til å ta en PRINCE2 Agile sertifisering.

PRINCE2 Agile kombinerer fleksibiliteten fra smidige metoder med det etablerte og velprøvde rammeverket til prosjektstyringsmetoden - PRINCE2.

LES OGSÅ: Dette er PRINCE2 Agile

Tidligere har PRINCE2 Agile kun vært tilgjengelig for prosjektledere med en gjeldende PRINCE2 Practitioner sertifisering. Etter en vellykket pilot i Tyskland, Sveits og Østerrike, ønsker Axelos å utvide globalt, noe som betyr at PRINCE2 Agile sertifiseringen nå er åpen for alle med PRINCE2 Foundation sertifisering. Denne utvidelsen er gjeldende fra 1. oktober 2016. Prøvetiden er satt til å vare til slutten av 2017.

Også tilgjengelig for deg med andre sertifiseringer


Axelos har også åpnet PRINCE2 Agile opp for andre prosjektledelse-fagfolk som har sertifiseringer fra Project Management Institute (PMI) og International Project Management Association (IPMA).

En kandidat må ha en av følgende sertifiseringer for å være kvalifisert:

PRINCE2 Foundation
Project Management Professional (PMP)
• Sertifisert «Associate i Project Management» (CAPM)
• IPMA nivå A® (Certified Project Director)
• IPMA nivå B® (Certified Senior Project Manager)
• IPMA nivå C® (Certified Project Manager)
• IPMA nivå D® (Certified Project Management Associate).

Leder for produktutvikling fra Axelos, Nikos Paxos, uttaler at: "De utfordringer fagfolk i dag blir utsatt for er mer variert enn tidligere, og smidige metoder er en perfekt måte for å tilpasse seg til disse nye kravene. Folk setter pris på den fleksibiliteten som smidige metoder gir, og det øker potensialet til å levere gode resultater. Det er derfor vi har sett et økende antall PRINCE2-sertifiserte som kombinerer smidige metoder i prosjektgjennomføringen."

Vi tror at justeringen på krav vil føre til at flere organisasjoner og forretningsfolk ønsker å dra nytte av å ta i bruk en mer smidig tilnærming til sine prosjekter.

Ta en titt på vårt kurstilbud innenfor PRINCE2-Agile sertifiseringen.

Last ned gratis e-bok om PRINCE2 Agile

Temaer: Prosjektsertifisering


Christine Køster

Skrevet av Christine Køster

Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.

Mest leste artikler