Når er den beste tiden for å ta PRINCE2-sertifisering?

Sertifiseringer og standarder

3 min. lesning

Dersom du er i gang med å ta en prosjektsertifisering har du kanskje allerede tenkt litt på når du bør ta eksamen? I så fall kan det være lurt å tenke seg om to ganger. Har du valgt riktig tidspunkt?

Noen vil kanskje råde deg til at: "mandag er den beste tiden for å ta eksamen, fordi da får du det unnagjort tidlig i uken". Andre igjen vil kanskje heller si: "ta det i helgen, da har du god tid og færre forstyrrelser". Begge kan være riktig, men det kommer helt an på hvordan du er som person og hva som passer deg best.

Er du A-menneske eller B-menneske? Har du mange forpliktelser som gjør at det er vanskelig å ta en eksamen i en ukedag, så passer kanskje helgen bedre?

"Hos oss kan du som velger å ta hjemmeeksamen i PRINCE2 melde deg opp til eksamen 365 dager i året. Det er slik fordi det skal være enkelt for deg å finne et tidspunkt som passer deg godt – enten det er i løpet av arbeidsuken eller på en fridag."

- Charlotte Wikdal Halle, Online Coordinator hos Metier OEC


Gratis introduksjonswebinar: Hva er PRINCE2?


 Så, hva anbefaler vi?

  • Er du mest produktiv tidlig i uken og helst vil "få det unnagjort", så kan mandag passe fint. Da kan du gjøre den siste innspurten i helgen, eller – hvis du føler deg veldig godt forberedt – slappe av i helgen og la alt du har lært deg synke godt inn før eksamen på mandag.
  • Dersom beskrivelsen over passer deg godt, men du samtidig vil ha muligheten til å rådføre deg med kolleger om de siste spørsmålene du lurer litt på før eksamen, kan tirsdag være det rette for deg.
  • Har du det mest travelt på jobb tidlig i uken, er det kanskje bedre at du setter opp en tid mot slutten av uken.
  • Dersom du har mye å gjøre gjennom arbeidsuken slik at det blir vanskelig å få tatt eksamen en ukedag, er det kanskje bedre at du setter opp et tidspunkt i helgen.
  • Når det kommer til klokkeslett, varierer også det veldig. Fungerer du best om morgenen?  Sett opp eksamen tidlig. Fungerer du derimot best på ettermiddagen, kan heller en kveldseksamen passe for deg.

Som du skjønner er det ingen fasit. Det viktigste er at du finner det tidspunktet som du er mest komfortabel med og tar eksamen når du er klar. Og husk, tar du PRINCE2-eksamen hos Metier OEC har du sertifiseringsgaranti, noe som betyr at dersom du ikke lykkes på første forsøk får du en sjanse til – helt gratis. 

Våre beste eksamenstips for PRINCE2 Foundation og Practitioner

  1. Meld deg opp til eksamen i Oslo eller online – velg det som passer deg best. Presterer du best når du sitter i et klasserom og alle rundt deg fokuserer like mye som deg på oppgavene, eller fungerer du best hjemme i ro og fred?
  2. Ta de to testeksamenene, og gjør det gjerne flere ganger. Da blir du kjent med formatet du skal ta eksamen i.
  3. På selve eksamensdagen er det ofte lurt å ta en pause når du har svart på alle spørsmålene dersom du ser at du har mer tid igjen. Beveg deg litt, og se over svarene dine en siste gang før du leverer inn eksamen.

Lykke til med eksamen!

Gratis introduksjonswebinar om PRINCE2


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Så mye tid bruker du på å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile®

PRINCE2 er et utbredt og anerkjent rammeverk for prosjektledelse som passer til alle typer prosjekter - også smidige prosjekter. PRINCE2 Agile er en  sertifisering som bygger videre på PRINCE2 og ser på hvordan man bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med smidige metoder. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva som kreves for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.

Hva er forskjellen på PRINCE2 og ISO21500?

Det som først og fremst skiller PRINCE2 og ISO21500 er at førstnevnte er en metode mens sistnevnte er en standard.