Hvorfor sertifisere seg i Managing Successful Programmes (MSP®)?

Programstyring

1 min. lesning

Verden er dynamisk, og det eneste vi kan si med sikkerhet, er at forandring vil skje. Nye markedsforhold, utfordringer og muligheter krever endrede strategier og nye løsninger.MSP® (Managing Successful Programmes) er en internasjonalt anerkjent metode, beste praksis og sertifisering for styring og ledelse av programmer.

Programmer samler relaterte endringsprosjekter under en paraply. Slik kan din virksomhet navigere stødig gjennom endringer. Programledelse staker ut retning for, koordinerer organiseringen av, og implementerer relaterte prosjekter. Dette bidrar til å oppnå resultater og realisere gevinstene av strategisk viktighet for virksomheten.

Prosjekter vs Programmer

Prosjekter fokuserer på å gjøre de riktige tingene, og levere et produkt som er i henhold til spesifikasjon på tid, kvalitet og kostnad. Der prosjektene stopper, fortsetter programmene. Programmer fokuserer på implementering av endringen, virksomhetens overgang til nye måter å jobbe på og gevinstene som realiseres av dette. Slik bidrar MSP® til at virksomhetens strategi realiseres.

Hovedfordelene med MSP® er:

  • Støtter bedriftsresultater
  • Muliggjør bedriftsendring
  • Styrer usikkerhet i tråd med bedriftens behov
  • Optimaliserer kundeopplevelser
  • Gir økt valuta for pengene
  • Skaper kontinuerlig forbedring

Har du allerede erfaring fra programmer, eller ønsker å få mer innblikk i hva programmer er og hvordan de styres er en MSP® sertifisering noe for deg.

Metier OEC tilbyr sertifisering i MSP®, både på Foundation og Practitioner nivå.

New Call-to-action


Katrine er Senior Manager hos Metier OEC og har mer enn 10 års erfaring med prosjekt-, program- og porteføljemetodikk, og endringsledelse. Hun har utdannelse innen entreprenørskap og finans og er sertifisert innen PROSCI, MSP og SAFe. På fritiden tilbringes tiden ved sjøen eller på fjellet med de to setterne.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Dette er forskjellen på prosjekter, programmer og porteføljer

Verden er dynamisk, og det eneste vi kan si med sikkerhet, er at forandring vil skje. Nye markedsforhold, utfordringer og muligheter krever endrede strategier og nye løsninger.