Hvorfor lære prosjektledelse?

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Hvordan fikk du ansvaret for ditt første prosjekt? Hadde du spisskompetanse på et spesielt fagområde? Prosjektledelse gir rom for nye karrieremuligheter og personlig utvikling, uten å ha verdifull utdannelse i bunn.

Det finnes trolig tusenvis av «ufaglærte prosjektledere» i Norge som har ansvaret for å nå krevende mål til estimert tid og kostnad. For deg som ønsker å prestere og utvikle deg videre, er en faglig utdannelse innen prosjektledelse uvurderlig.

Prosjektledelse er nyttig

Dersom du har studert tidligere, vet du hva en formell prosjektlederkompetanse gir deg. Du har sannsynligvis erfart at kompetansen er relevant uavhengig om du leder prosjekter, fagområder eller en linjeorganisasjon med mange ansatte. De aller fleste virksomheter trenger nemlig noen med slike ferdigheter for å overvåke og gjennomføre vellykkede prosjekt.


Karrierevei i prosjektledelse eller kortere praktisk kurs som gir pluss på  CVen? Prøv vår kursveileder for å finne ut hvilket kurs som er rett for deg!


Prosjektlederkompetanse gir deg bedre evne til å:

  • Håndtere akselererende endringshastighet
  • Kontrollere fremdriftsplaner og kostnader
  • Unngå å gli bort fra målsettinger
  • Se røde flagg under planlegging og gjennomføring
  • Minimere eller unngå å måtte gjøre ting om igjen
  • Forbedre kommunikasjon mellom interessenter
  • Forstå og anvende sentrale begreper
  • Realisere gevinster

Prosjektkompetanse gir trygghet

Som prosjektleder kreves det at du er rask til å sette deg inn i aktuelle temaer og problemstillinger, se helhet og sørge for at laget ditt jobber effektivt. Tryggheten en faglig utdanning gir er uvurderlig for deg som vil prestere og utvikle deg videre. Vurderer du å klatre på karrierestigen bør du også vurdere å anskaffe deg en formell prosjektlederkompetanse.

Prosjektledelse er nyttig for all ledelse

Virksomheter som har behov for ansatte med gode prosjektlederferdigheter, øker stadig. Med en utdannelse innen prosjektledelse har du kompetansen som kreves, uansett om du leder prosjekter, fagområder eller en linjeorganisasjon med mange ansatte.

Verdi for kunder

God prosjektledelse hjelper din virksomhet til å levere mer verdi til kundene. Bedre leveranse av virksomhetens produkter eller tjenester, fører til økt sannsynligheten for suksess og et bedre forhold til kundene. Med suksess i markedet vil din troverdighet som prosjektleder øke og selskapets ledelse får mer tillit til deg.

Internt konkurransefortrinn

Prosjektkompetanse gir deg også et konkurransefortrinn i den interne kampen om interessante ansvarsområder. Erfaring fra prosjekter gir deg bedre forståelse for de tekniske, sosiale og forretningsmessige aspektene av bedriften. Dette er dessuten innsikt som gjør deg i stand til å kunne bidra bedre til utviklingen av dem.

Prosjektlederkompetanse gjør deg mer verdifull for virksomheten du jobber i og kan hjelpe deg til å klatre på karrierestigen. Uansett om du skal lede prosjekter, fag eller mennesker – prosjektledelse er relevant kompetanse uansett.

La oss hjelpe deg med å finne riktig kurs. Prøv vår kursveileder!


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Er dørstokkmila lang? Bli med på Bootcamp i prosjektledelse

Vi kjenner alle til den berømte dørstokkmila. Du tenker at du skal sette i gang med trening for å nå målet ditt, men vet ikke hvor du skal begynne og hva du skal gjøre. Slik er det også for deg som ønsker å bli prosjektleder – det finnes en jungel av kurs og det er vanskelig å vite hva man skal velge. Et raskt Google-søk gir 346 gode svar.

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Forsvarsmateriell lykkes med kompetanseutvikling hjemmefra

Korona-pandemien gjør at bedrifter verden over har fått en helt ny arbeidshverdag på ubestemt tid. De fleste har nå vent seg til situasjonen og flere bedrifter har med noen tilpasninger klart å holde aktiviteten oppe på kompetanseutvikling.