Hvorfor lære prosjektledelse?

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Hvordan fikk du ansvaret for ditt første prosjekt? Hadde du spisskompetanse på et spesielt fagområde? Prosjektledelse gir rom for nye karrieremuligheter og personlig utvikling, uten å ha verdifull utdannelse i bunn.

Det finnes trolig tusenvis av «ufaglærte prosjektledere» i Norge som har ansvaret for å nå krevende mål til estimert tid og kostnad. For deg som ønsker å prestere og utvikle deg videre, er en faglig utdannelse innen prosjektledelse uvurderlig.

Prosjektledelse er nyttig

Dersom du har studert tidligere, vet du hva en formell prosjektlederkompetanse gir deg. Du har sannsynligvis erfart at kompetansen er relevant uavhengig om du leder prosjekter, fagområder eller en linjeorganisasjon med mange ansatte. De aller fleste virksomheter trenger nemlig noen med slike ferdigheter for å overvåke og gjennomføre vellykkede prosjekt.


Last ned gratis sjekkliste: Dette må du kunne om prosjektledelse.


Prosjektlederkompetanse gir deg bedre evne til å:

  • Håndtere akselererende endringshastighet
  • Kontrollere fremdriftsplaner og kostnader
  • Unngå å gli bort fra målsettinger
  • Se røde flagg under planlegging og gjennomføring
  • Minimere eller unngå å måtte gjøre ting om igjen
  • Forbedre kommunikasjon mellom interessenter
  • Forstå og anvende sentrale begreper
  • Realisere gevinster

Prosjektkompetanse gir trygghet

Som prosjektleder kreves det at du er rask til å sette deg inn i aktuelle temaer og problemstillinger, se helhet og sørge for at laget ditt jobber effektivt. Tryggheten en faglig utdanning gir er uvurderlig for deg som vil prestere og utvikle deg videre. Vurderer du å klatre på karrierestigen bør du også vurdere å anskaffe deg en formell prosjektlederkompetanse.

Prosjektledelse er nyttig for all ledelse

Virksomheter som har behov for ansatte med gode prosjektlederferdigheter, øker stadig. Med en utdannelse innen prosjektledelse har du kompetansen som kreves, uansett om du leder prosjekter, fagområder eller en linjeorganisasjon med mange ansatte.

Verdi for kunder

God prosjektledelse hjelper din virksomhet til å levere mer verdi til kundene. Bedre leveranse av virksomhetens produkter eller tjenester, fører til økt sannsynligheten for suksess og et bedre forhold til kundene. Med suksess i markedet vil din troverdighet som prosjektleder øke og selskapets ledelse får mer tillit til deg.

Internt konkurransefortrinn

Prosjektkompetanse gir deg også et konkurransefortrinn i den interne kampen om interessante ansvarsområder. Erfaring fra prosjekter gir deg bedre forståelse for de tekniske, sosiale og forretningsmessige aspektene av bedriften. Dette er dessuten innsikt som gjør deg i stand til å kunne bidra bedre til utviklingen av dem.

Prosjektlederkompetanse gjør deg mer verdifull for virksomheten du jobber i og kan hjelpe deg til å klatre på karrierestigen. Uansett om du skal lede prosjekter, fag eller mennesker – prosjektledelse er relevant kompetanse uansett.

Sjekkliste: Dette må du kunne om prosjektledelse.


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er AXELOS ProPath?

AXELOS, som står bak anerkjente sertifiseringer som PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, MSP® og MoP ®, lanserte tidligere i vår et nytt sertifiseringsregime som heter ProPath. AXELOS ProPath samler verdens ledende sertifiseringer for prosjekt-, program- og porteføljestyring for å gjøre det enklere for deg å velge riktig retning blant alle sertifiseringene de tilbyr.

10 bærekraftige podcaster

Bærekraft er et sånt tema som «alle» snakker om, men hvor det likevel kan være vanskelig å holde seg oppdatert. Hva er det? Hvordan kan du som enkeltperson, arbeidstaker, leder eller som en virksomhet sikre at du tar gode, bærekraftige valg? Vi har samlet noen podcaster om temaet, så du episode-for-episode kan bli litt klokere.

Stadig flere studenter ved NHH velger prosjektledelse som valgfag

I år er det nesten 400 påmeldte til kurs i prosjektledelse som er et valgfag for de som tar en Bachelor i økonomi og administrasjon ved NHH. Det er en nesten en dobling sammenlignet med 2019.