Hvorfor lære prosjektledelse?

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Hvordan fikk du ansvaret for ditt første prosjekt? Hadde du spisskompetanse på et spesielt fagområde? Prosjektledelse gir rom for nye karrieremuligheter og personlig utvikling, uten å ha verdifull utdannelse i bunn.

Det finnes trolig tusenvis av «ufaglærte prosjektledere» i Norge som har ansvaret for å nå krevende mål til estimert tid og kostnad. For deg som ønsker å prestere og utvikle deg videre, er en faglig utdannelse innen prosjektledelse uvurderlig.

Prosjektledelse er nyttig

Dersom du har studert tidligere, vet du hva en formell prosjektlederkompetanse gir deg. Du har sannsynligvis erfart at kompetansen er relevant uavhengig om du leder prosjekter, fagområder eller en linjeorganisasjon med mange ansatte. De aller fleste virksomheter trenger nemlig noen med slike ferdigheter for å overvåke og gjennomføre vellykkede prosjekt.


Last ned gratis sjekkliste: Dette må du kunne om prosjektledelse.


Prosjektlederkompetanse gir deg bedre evne til å:

  • Håndtere akselererende endringshastighet
  • Kontrollere fremdriftsplaner og kostnader
  • Unngå å gli bort fra målsettinger
  • Se røde flagg under planlegging og gjennomføring
  • Minimere eller unngå å måtte gjøre ting om igjen
  • Forbedre kommunikasjon mellom interessenter
  • Forstå og anvende sentrale begreper
  • Realisere gevinster

Prosjektkompetanse gir trygghet

Som prosjektleder kreves det at du er rask til å sette deg inn i aktuelle temaer og problemstillinger, se helhet og sørge for at laget ditt jobber effektivt. Tryggheten en faglig utdanning gir er uvurderlig for deg som vil prestere og utvikle deg videre. Vurderer du å klatre på karrierestigen bør du også vurdere å anskaffe deg en formell prosjektlederkompetanse.

Prosjektledelse er nyttig for all ledelse

Virksomheter som har behov for ansatte med gode prosjektlederferdigheter, øker stadig. Med en utdannelse innen prosjektledelse har du kompetansen som kreves, uansett om du leder prosjekter, fagområder eller en linjeorganisasjon med mange ansatte.

Verdi for kunder

God prosjektledelse hjelper din virksomhet til å levere mer verdi til kundene. Bedre leveranse av virksomhetens produkter eller tjenester, fører til økt sannsynligheten for suksess og et bedre forhold til kundene. Med suksess i markedet vil din troverdighet som prosjektleder øke og selskapets ledelse får mer tillit til deg.

Internt konkurransefortrinn

Prosjektkompetanse gir deg også et konkurransefortrinn i den interne kampen om interessante ansvarsområder. Erfaring fra prosjekter gir deg bedre forståelse for de tekniske, sosiale og forretningsmessige aspektene av bedriften. Dette er dessuten innsikt som gjør deg i stand til å kunne bidra bedre til utviklingen av dem.

Prosjektlederkompetanse gjør deg mer verdifull for virksomheten du jobber i og kan hjelpe deg til å klatre på karrierestigen. Uansett om du skal lede prosjekter, fag eller mennesker – prosjektledelse er relevant kompetanse uansett.

Sjekkliste: Dette må du kunne om prosjektledelse.


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

11 blogginnlegg om prosjektledelse fra start til slutt

Prosjektledelse gir rom for nye karrieremuligheter og personlig utvikling. Samtidig er det et stort fagfelt, og en prosjektleder har ofte mange tråder å holde i. Vi har samlet noen av de mest aktuelle blogginnleggene for temaet, som vi tenker kan være til nytte for deg som er enten ny eller erfaren prosjektleder.

Slik kombinerer du fulltidsjobb med studier i prosjektledelse

Det å balansere fulltidsjobb og studier er absolutt ingen enkel oppgave, men med litt god planlegging er det heller ikke umulig. Vi har tatt en prat med prosjektleder i NEP Norway, Ole-Christian Johansen, om hvordan han klarte å sjonglere full jobb og småbarnsliv, samtidig som han tok et Diploma in Project Management som gir 15 studiepoeng i prosjektledelse.

De 10 mest populære blogginnleggene første halvår

De mest leste innleggene for første halvår i 2021 handler om alt fra eierstyring i smidige prosjekter, god porteføljestyring til tips for effektive prosjekteringssesjoner og hvilke podcaster du som leder bør følge med på. Felles for dem alle er at de omhandler teamer som er interessante for deg som jobber i prosjekter. Vi har tatt et lite tilbakeblikk på første halvår og gir deg en oversikt over de blogginnleggene som har blitt mest lest i denne perioden. God lesing!