Hvordan lykkes med kompetanseheving gjennom e-læring?

Kompetanseutvikling

4 min. lesning

Det er ingen tvil; korona har tvunget oss til å bli mer digitale, og mange av oss sitter nå i en hybrid arbeidshverdag med noe hjemmekontor og noen dager på kontoret i uka. Det har også gjort noe med preferansene våre. Vi har lært oss å bruke digitale hjelpemidler på en mer effektiv måte og mange av oss foretrekker webinarer fremfor seminarer og frokostseminarer når vi skal få litt kunnskapspåfyll.

Det har også blitt en mer fleksibel hverdag for mange av oss. Det å tilpasse hverdagslogistikken til arbeidslivet kan fort bli enklere om du har mulighet for å stille i et møte digitalt. Da er det ingen grunn til at du ikke også skal kunne ha fleksible alternativer når det kommer til kompetanseheving.

Her gir vi deg tips og triks til hvordan du kan lykkes med e-læring når du skal heve din kompetanse innen prosjektledelse til høsten. 

E-læring: Hvor som helst når som helst

Metiers kursportefølje består av en rekke e-læringskurs og anerkjente sertifiseringer innen prosjektledelse, smidig, digitalisering og ledelse og kommunikasjon som du kan ta på nett. Det å ta kurs på nett gir deg fleksibilitet til å styre omfang, tempo og fremdrift ut fra ditt behov. 

Noen fordeler med e-læring:

  • Ta kurset i det tempoet du selv ønsker
  • Du får anledning til å fordøye innholdet over tid
  • Det er enkelt å gå tilbake for å repetere
  • Du kan bruke e-læringskurset som støtte i jobbsammenheng senere
  • Du kan teste egen kunnskap gjennom interaktive oppgaver
  • Du kan stille spørsmål til din e-coach underveis

Alle eksamener tilknyttet våre e-læringskurs kan tas hjemmefra. Som deltaker på våre sertifiseringskurs, f.eks. PRINCE2, kan du avlegge sertifiseringseksamen umiddelbart etter kurset, eller når det måtte passe deg. Alt du trenger er en fungerende mikrofon, webkamera og stabil nettilgang.

Gjennom hele kurset har du også tilgang til Metiers e-coach, som svarer på praktiske og faglige spørsmål underveis. Så du trenger ikke bekymre deg for manglende muligheter for å sparre med kursholdere og fagfolk.


Bruk koden "sommer2023" for 20 % rabatt på e-læringskurs ut sommeren!


Hva skal til for å lykkes med e-læring?

E-læring gir stor fleksibilitet, men det krever også selvdisiplin. Når du ikke har en fastlagt timeplan, kan det bli lett å utsette ting. Så hvordan gjør du plass til e-studiene i hverdagen? 

Tidshåndtering er nøkkelen til suksess

Det å lage en realistisk fremdriftsplan som tar hensyn til både jobben din og hvor hektisk hverdagen din er på hjemmebane, er kjempeviktig. Planlegg også faste tidsblokker til studiene dine, og behandle disse som en del av jobben din. Bruk planleggeren din, og hold oversikt over studiene dine her for å være sikker på at du ikke blir overveldet. 

Skap et effektivt læringsmiljø

Å ha en dedikert studieplass der du kan konsentrere deg uten forstyrrelser er svært nyttig. Optimalt sett er dette stille, komfortabelt og et sted som er fritt for distraksjoner. Å reservere et rom for studier og/eller arbeid gjør det enklere for hjernen din å gå inn i «arbeidsmodus». Om du ikke kan dedikere et helt rom til dette – hvis du for eksempel bor i leilighet – kan en krok i enden av et bord eller liknende fungere bra. Det går også an å ta med seg studiene på kafé for litt «miljøskifte». Det er jo noe av det som er så greit med nettstudier – at det er fleksibelt!

Velg riktig e-læringskurs

Det å velge riktig kurs med innhold som er relevant for deg, din erfaring og mål med studiene er helt klart viktig. Finn ut hva det er du ønsker å oppnå med nettstudiene dine. Er det et fagområde du er ekstra interessert i? Hva er karrieremålene dine, og hvilket kurs kan få deg dit? Er det kunnskap du føler at organisasjonen mangler?

Metier har en stor katalog med e-læringskurs. Du kan lese mer om de her.

Hold deg motivert

Å opprettholde motivasjonen kan være en utfordring, spesielt hvis du prøver å balansere studier med jobb og andre forpliktelser i hverdager. Husk; du gjør dette for din egne personlige og profesjonelle vekst. Sett deg realistiske mål og delmål, og belønn deg selv når du når disse målene. Vær heller ikke redd for å ta pauser når du trenger det. 

Lykke til! 

20% rabatt på alle e-læringskurs ut juli. Se kursoversikten her.


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Helheten som må være på plass for å lykkes med dine prosjekter

For virksomheter som lever av prosjekter, er det i tillegg til å velge de riktige prosjektene, helt avgjørende med suksess i prosjektledelse og prosjekteierstyring for å oppnå ønskede gevinster. De fleste har mange prosjekter som går på skinner, men også noen som går mindre bra. Hvorfor er det slik at noen lykkes ofte med sine prosjekter, mens andre sliter?

Slik lager du gode presentasjoner

Å gi en vellykket presentasjon kan være en kunst i seg selv. Det å kunne skape engasjerende og minneverdige budskap ved hjelp av en presentasjon, er en verdifull ferdighet i livet. Men hva er hemmeligheten bak de beste presentasjonene? Hva er det som gjør at enkelte presentasjoner engasjerer mer enn andre, og hvordan kan du emulere de beste foredragsholderne? I dette blogginnlegget skal vi utforske noen nøkkelfaktorer som kan hjelpe deg med å ta presentasjonene dine til et helt nytt nivå.

De 10 mest leste innleggene første halvår 2023

Hvert halvår tar vi en titt i statistikken for å se hva som har engasjert våre lesere. Det gir interessant informasjon om trender i markedet, og hvilke temaer som går igjen – hva er det folk engasjerer seg i, og hva har de lyst til å lære mer om? Dette halvåret er det en stor variasjon i temaer, men det er klart at ny AI-teknologi, bærekraft, prosjektledelse i helsehusbygg har vært i vinden, i tillegg til klassikeren prosjektledelse og kompetanseheving. Her finner du de mest leste blogginnleggene. Vi ønsker deg en fortsatt fin sommer!