Hvor kan jeg ta PRINCE2?

Sertifiseringer og standarder

1 min. lesning

Om du ønsker en PRINCE2-sertifisering på CVen din lurer du kanskje på hvor du kan ta en PRINCE2-sertifisering.

Her er en oversikt over hvem som eier og forvalter PRINCE2, hvem som leverer eksamener og hvor du kan ta et akkreditert PRINCE2-kurs som leder til sertifisering.

Hvem eier PRINCE2?

PRINCE2 forvaltes av AXELOS, et uavhengig selskap som eies av britiske myndigheter og Capita. Formålet med organisasjonen er å forvalte og videreutvikle beste praksiser som PRINCE2, MSP, MoP og andre profesjonelle rammeverk og standarder.

Hvem forvalter eksamener?

PEOPLECERT er et eksamensinstitutt som fra 2018 er den eneste leverandøren av eksamener for AXELOS. Deres ansvar er å akkreditere kursleverandører og levere eksamener for AXELOS og andre profesonelle sertifiseringer som ISO 20000, ISO 27000, Lean Six Sigma og mange andre.

Eksamenene leveres som klasseromseksamener eller nettbaserte eksamener på en rekke språk via akkrediterte kursleverandører.

Hvor kan jeg ta PRINCE2?

For å få en sertifisering i PRINCE2 må du ta et kurs fra en akkreditert kursleverandør. Det finnes en rekke kursleverandører over hele verden og Metier er akkreditert kursleverandør i Norge.

Hos oss kan du kurs i PRINCE2 som nettstudie eller klasseromskurs. Begge alternativene inkluderer eksamen fra PEOPLECERT. Du finner oversikt over vårt kurstilbud på www.prince2.no.

Get free brochure about the Executive MBA


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Slik får du mer bærekraftige byggeprosjekter

Har du tenkt på at husene og byggene våre faktisk er en klimaværsting? Bygg står for omtrent 40% av verdens CO2-utslipp og 50% av alt strømforbruk. Men hva er det man konkret må tenke på i byggeprosjekter for å bidra til å redusere disse tallene, og hvilke verktøy er tilgjengelig for deg innen bærekraftområdet? Vi har samlet råd og betraktninger som er nyttige for mer bærekraftige byggeprosjekter.

Stadig flere studenter ved NHH velger prosjektledelse som valgfag

I år er det nesten 400 påmeldte til kurs i prosjektledelse som er et valgfag for de som tar en Bachelor i økonomi og administrasjon ved NHH. Det er en nesten en dobling sammenlignet med 2019.

Fem grunner til å ta en IT Project Professional 2.0 sertifisering

IT Project Professional er en beste praksis for gjennomføring av IT-utviklingsprosjekter som ble utviklet av Metier OEC og Promis i 2012. Bakgrunnen for utviklingen var at mange norske virksomheter tok i bruk smidige metoder og at man basert på erfaringer fra en rekke vellykkede prosjekter så et behov for å definere en beste praksis.