7 overraskende fakta om prosjekter

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Er du klar over at de færreste prosjektene blir gjennomført til avtalt tid og pris? Her er 7 overraskende prosjektfakta du kanskje ikke visste.

  1. I en spørreundersøkelse gjennomført av Geneca svarer 75% at de forventer at prosjektet vil feile på et eller annet tidspunkt.
  1. USA taper mellom 50-150 milliarder dollar årlig på feilslåtte IT-prosjekt, viser nettstedet Gallup Business Review.
  1. I følge nettstedet Wrike er bare litt over halvparten (56%) av prosjektlederne sertifiserte.
  1. Å holde seg innenfor avtalte tidsfrister/kostnader er ikke alltid like enkelt. The Access Group har kåret dette som den største utfordringen blant prosjektledere.
  1. I følge nettstedet Standish Group ble færre enn 1/3 av prosjektene gjennomført til avtalt tid og pris i 2012.
  1. Før utgangen av 2020 vil det dukke opp 15 000 000 nye prosjektstillinger verden over, melder Project Management Institute.
  1. En studie fra University of Ottawa viser at lite engasjement og involvering fra prosjekteier fører til at 33% av prosjektene ikke blir gjennomført som planlagt.

Vil du lære mer om prosjektledelse? Se våre prosjektlederkurs

New Call-to-action


Christine jobber som Product Marketing og Growth Manager i Metier og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse, smidig og digitalisering. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og ScrumMaster og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Fleksibilitetens dilemma

"Hos oss får du stor fleksibilitet til å styre egen arbeidshverdag."

4 AI-tips for en enklere prosjekthverdag

Hva om du kunne bruke mindre tid på rutinearbeid og mer på å faktisk drive prosjektene fremover? Mange AI-verktøy har allerede gjort sitt inntog i norske bedrifter, og mye tyder på at vi nå står overfor et paradigmeskifte i hvordan vi jobber i og rundt prosjekter. I Metier følger vi utviklingen tett. Mange bruker allerede ChatGPT, Copilot og andre generative modeller til ulike oppgaver. Men potensialet er mye større hvis du gir verktøyene tydelige instruksjoner. I Metier bruker vi et enkelt rammeverk for å få bedre svar og mer verdi ut av AI. Det heter CRISPE, og her viser vi deg hvordan du også kan bruke det.

Kan selvledelse være nøkkelen til mindre stress og mer mestring?

I en hverdag preget av høy arbeidsmengde, stadige endringer og økt usikkerhet, er evnen til selvledelse viktigere enn noen gang. Richard Sennett påpekte allerede tidlig på 2000-tallet hvordan det moderne arbeidslivet krever kontinuerlig effektivitet som kan føre til overveldelse og stress.