7 overraskende fakta om prosjekter

1 min. lesning

Er du klar over at de færreste prosjektene blir gjennomført til avtalt tid og pris? Her er 7 overraskende prosjektfakta du kanskje ikke visste.

  1. I en spørreundersøkelse gjennomført av Geneca svarer 75% at de forventer at prosjektet vil feile på et eller annet tidspunkt.
  1. USA taper mellom 50-150 milliarder dollar årlig på feilslåtte IT-prosjekt, viser nettstedet Gallup Business Review.
  1. I følge nettstedet Wrike er bare litt over halvparten (56%) av prosjektlederne sertifiserte.
  1. Å holde seg innenfor avtalte tidsfrister/kostnader er ikke alltid like enkelt. The Access Group har kåret dette som den største utfordringen blant prosjektledere.
  1. I følge nettstedet Standish Group ble færre enn 1/3 av prosjektene gjennomført til avtalt tid og pris i 2012.
  1. Før utgangen av 2020 vil det dukke opp 15 000 000 nye prosjektstillinger verden over, melder Project Management Institute.
  1. En studie fra University of Ottawa viser at lite engasjement og involvering fra prosjekteier fører til at 33% av prosjektene ikke blir gjennomført som planlagt.

Vil du lære mer om prosjektledelse? Se våre prosjektlederkurs

Quiz: hva kan du om prosjektledelse. Gratis prosjekt-quiz


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.