7 grunner til å ta PRINCE2 Foundation

Sertifiseringer og standarder

4 min. lesning

PRINCE2 Foundation er det første steget i mange sin prosjektutdanning, og introduserer deg til en allsidig metode for prosjektarbeid. Sertifiseringen passer for deg som er prosjektleder i dag, deg som ønsker å bli det, eller deg som har en annen rolle i prosjekter.

Men ikke ta vårt ord for god fisk. Våre kursdeltagere har gitt oss sin evaluering av PRINCE2 Foundation, både som helhet og som e-læring og klasseromskurs. Les hva de har å si om sertifiseringen her, og få 7 grunner til å virkelig vurdere å ta det første steget i din prosjektutdanning.

 

1. “PRINCE2 forenkler din hverdag gjennom å strukturere opp både små og store prosjekter på en oversiktlig måte” - Vice President

Du vil altså få overblikk over både store og små prosjekter. Det er ikke bare for de som jobber i eller styrer de aller største prosjektene en prosjektsertifisering vil være nyttig for, men også i de som arbeider i mindre prosjekter.

 

2. “Veldig nyttig for å forstå helheten og se muligheter som prosjektleder” - Manager

Se nye muligheter som prosjektleder når du har en annen forståelse for hvordan det hele henger sammen. Kom deg ut av gamle vaner og inn i nye, gode rutiner for prosjektledelse.

 

3. “PRINCE2 setter deg i stand til å vurdere om prosjektet du deltar i styres etter en god metode, og eventuelt foreslå  konkrete forbedringer” - Sjefsingeniør

Du vil bli en verdifull og nyttig prosjektdeltaker. Det er ikke bare prosjektledere som har bør sertifisere seg – de fleste deltakere i prosjekter vil kunne ha nytte av det. Ikke vær en passiv prosjektdeltaker lengre, men engasjer deg og bli en verdifull bidragsyter i prosjektet du deltar i.

 

4. “E-læringskurset er fleksibelt og interessant. Boken er derimot tung (både psykisk og fysisk)” - Prosjektleder som har tatt kurset som e-læring.

Nyttig rammeverk for prosjektstyring formidlet på en pedagogisk og innsiktsfull måte! Spennende når man kommer inn i det, og gøy med kurs” - Direktør som tok kurset i klasserom.

Du kan strukturere din egen opplæring akkurat slik det passer deg best. Finn ut om du trives best med; e-læring eller klasseromskurs, og meld deg opp til det du vil. Spør gjerne oss dersom du er usikker på hva du skal velge, eller delta på vårt månedlige webinar og få en innføring i sertifiseringen og svar på alle dine spørsmål.

Delta på vårt gratis introduksjonswebinar om PRINCE2 og hør hvorfor  sertifiseringen er verdens største innen prosjektledelse. 

 

5. “Møt en engasjerende og faglig dyktig kursholder sammen med erfarne og interessante kursdeltagere” - Daglig leder/Konsulent som tok kurset i klasserom.

Et positivt resultat av å ta sertifiseringen i klasserom, er at du kan utvide nettverket ditt med de andre kursdeltagerne. Møt gode sparringspartnere, potensielle samarbeidspartnere, kunder og arbeidsgivere.

 

6. “Få en grundig innføring i PRINCE2 av en formidabel foreleser som evner å engasjere og motivere” - Koordinator

Tar du sertifiseringen som klasseromskurs vil du bli guidet gjennom innholdet av våre erfarne kursholdere som gjør sitt ytterste for å motivert og engasjere.

 

7. “Klin til!” - Testleder

 

Gratis introduksjonswebinar om PRINCE2


Jon Arve er divisjonsleder for Academy & Project Systems i Metier. Han er utdannet siviløkonom med spesialisering i markedsføring og strategi. I jobben sin brenner han for å hjelpe virksomheter med å bygge kompetanse og ta i bruk riktige systemer for å lykkes med prosjekter og initiativer. På fritiden kobler han best av når han får bruke tid på Haugen gård i Femundsmarka eller når han får spille trommer i bandet sitt.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Så mye tid bruker du på å ta en PRINCE2-sertifisering

Har du lyst til å ta en PRINCE2-klasifisering, men lurer på om tiden strekker til? Når du skal ta en PRINCE2-sertifisering, kan du velge den læremetoden som passer deg og din livsstil best. Du kan enten ta et av våre klasseromskurs, som arrangeres jevnlig, eller selv legge opp løpet for når og hvor du studerer – da velger du vår fleksible e-læringsløsning. Her gir vi deg svaret på hvor mye tid du må regne med å bruke på å bli sertifisert i PRINCE2 – både Foundation og Practitioner.

Hva er forskjellen mellom PRINCE2® Foundation og Practitioner?

Snuser du på å ta en sertifisering i PRINCE2? Foundation og Practitioner er sertifiseringsnivåene i PRINCE2. Vi får ofte spørsmål om hva som egentlig er forskjellen mellom disse, og hvilket nivå som passer for ulike personer og stillinger. Her gir vi deg de viktigste forskjellene slik at det blir enklere for deg å velge den rette PRINCE2-sertifiseringen til ditt behov.

Hva er MSP® og MoP® og hvilken sertifisering skal du velge?

Blir du overveldet over utvalget av sertifiseringer og kurs som er tilgjengelig? Det dukker stadig opp flere muligheter for å ta sertifiseringer i prosjektledelse som kan være både nyttige og nødvendige, knyttet opp mot det du jobber med. Du kan også oppleve å møte krav om å ha en spesifikk sertifisering. Men hva inneholder de ulike sertifiseringene og hvordan vet du hva du skal velge?