6 gode podcaster for deg som er leder, eller vil bli det

Virksomhetsstyring

4 min. lesning

Det finnes ikke en satt oppskrift på det å bli en god leder, men det finnes mange gode ledere der ute som kan dele av sin erfaring og kunnskap. Og det finnes millioner av kilder om ledelse. Podcast er en enkel måte å få jevnlige oppdateringer om faget på, mens man kjører bil, går en tur eller kobler av. Vi har gjort det enklere for deg å finne frem blant podcaster om ledelse ved å samle gode podcaster som kombinerer fag og erfaring på ett sted. Her har du en liste med noen av de beste - både norske og internasjonale. 

Norske podcaster om ledelse

Lederliv

Ole Christian Apeland byr på ledelse og kommunikasjon, gjennom samtaler med ledere fra norske virksomheter. Noen ledere er mer kjente enn andre, men har til felles at de er alle engasjerte. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

Lederpodden

Psykolog og spesialist og organisasjonspsykologi Tor Åge Eikerapen tar opp temaer innenfor organisasjon og ledelse. I podden har han besøk av ledere og eksperter som beriker temaene han tar opp. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

Stormkast 

Per Valebrokk og Petter Stordalen snakker om dagsaktuelle temaer, med norske næringslivprofiler. Her blir det god stemning på øret. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

LES OGSÅ: 10 bærekraftige podcaster, hvor likestilling er ett av temaene


Hold deg oppdatert på hva som skjer i prosjektverden - abonner på  prosjektbloggen.


Utenlandske podcaster om ledelse

The EntreLeadership Podcast

Med et navn som EntreLeadership så må denne podcasten være bra. Ken Coleman snakker med de klokeste hodene innen ledelse som blant annet Marc Cuban, en amerikansk gründer som eier Dallas Mavericks (et basketballag i NBA) og er styreformann i HDNet og Seth Godin som er en amerikansk forfatter og tidligere dot com-bedriftsleder. Podcasten tar også opp hvilke egenskaper som kjennetegner en god leder og hvordan du kan bli best innen din bransje.

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

 

 

The Tim Ferris Show

Hva er det som gjør at noen gjør det skikkelig, skikkelig bra? Det forsøker forfatter og entreprenør Tim Ferris å finne ut av. Han intervjuer profiler som James Cameron, Arnold Schwarzenegger og Seth Godin. Du får praktiske tips og triks i tillegg.

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

Jocko Podcast

Jocko Willink er tidligere Navy SEAL, og den mest kontroversielle på listen. Sammen med venn og felles MMA-entusiast Echo Charles diskuterer han disiplin og ledelse i business, forhold og i hverdagen. Temaene som dekkes inkluderer strategi, dårlig ledelse, ledelsesstiler og endringer. 

Lytt til podcasten her, eller finn den der du lytter til podcast

LES OGSÅ: 9 gode podcaster om prosjektledelse


 

Abonner på prosjektbloggen


Charlotte er Marketing Director i Metier. Hun sørger for at verden får vite om de spennende prosjektene som gjennomføres, og verdiene som skapes i organisasjonen. Hun er siviløkonom med master i strategi og ledelse, og har siden studietiden jobbet med event og markedsføring. Trives best i urbane strøk med en stor kopp kaffe, helst i godt selskap.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Prosjekteier er premissgiver for suksess

God prosjekteierstyring er en avgjørende suksessfaktor i prosjekter. Prosjekteier skal fastsette mål og føringer, stille krav til utredninger, utpeke prosjektleder og fatte sentrale beslutninger. Kompetanse, kapasitet og rammeverk for prosjekteierstyring er viktig. Når ikke alt dette er på plass, vil sannsynligheten for prosjektsuksess reduseres vesentlig.

Fra Start-up til Scale-up: kunsten å multitaske sammen

Når man befinner seg i en gründereise eller du som etablert aktør har startet en ny virksomhet som skal skaleres, er veien videre ofte kompleks og hektisk. Hverdagen fyller et stort spenn av utfordringer, fra grunnleggende spørsmål om selskapets visjon til konkrete problemstillinger på, for eksempel, sammensetningen av ledergruppen. Metier har bistått flere selskaper på denne reisen og vi har her samlet noen av våre erfaringer.

Gjør som Elon Musk og bli en suksessrik gründer

Gründere blir ofte fortalt at et godt produkt er alt. Ja, produktet er viktig og man må forstå markedet. Men det som gjør start-ups vellykkede er folka. Dyktige team lager gode produkter og gode tjenester. Det er avgjørende å bygge et godt team, men det er samtidig ekstremt vanskelig. I dette blogginnlegget ser vi på hvordan Elon Musk lyktes med å bygge teamet som gjorde Tesla til en suksess.