Slik legger vi til rette for digital kompetanseheving hjemmefra

Kompetanseutvikling

3 min. lesning

I tiden som kommer må vi forberede oss på å bli mer digitale enn tidligere. Mange av oss er nå etablert på hjemmekontor på ubestemt tid, og vi har alle måttet omstille og tilpasse oss en ny arbeidshverdag. De virksomhetene og menneskene som bruker denne tiden til å tenke nytt, er åpne for å innføre nye metoder og digitale løsninger vil være bedre rustet i den krevende tiden vi står ovenfor.

Heldigvis lever vi i en verden hvor vi har mulighet til å bruke digitale verktøy for å samhandle, møtes og finne nye løsninger. For bare få år siden ville den situasjonen vi er i nå vært mye mer krevende.

Som opplæringsvirksomhet er det vårt ansvar å finne gode digitale løsninger nå som vi ikke lenger kan møtes for å diskutere og lære av hverandre i et klasserom. Faglig påfyll er fortsatt viktig for både ansatte og bedrifter, og i en tid som dette har man kanskje mer tid til å fokusere på kompetanseheving enn vanlig.

I Metier OEC har vi gjort følgende grep for å kunne fortsette å levere et godt kurstilbud til alle våre kunder:

Klasseromskurs blir digitale

Vi vil inntil videre gjennomføre alle klasseromsbaserte kurs virtuelt. Dette gjør at du som deltaker kan sitte hjemme eller på kontoret og koble deg til kurset fra din egen datamaskin.

Undervisningen vil basere seg på interaktiv læring hvor vi kombinerer presentasjoner fra kursholder, varierte oppgaver man løser individuelt, diskusjoner med andre deltakere og mulighet for å stille spørsmål til kursholder.


Kompetansebygging hjemmefra? Se vårt nettbaserte kurstilbud her.


E-læring - lær hvor som helst og når som helst

Vår kursportefølje består allerede av en rekke e-læringskurs og anerkjente sertifiseringer i prosjektledelse som du kan ta på nett.

Ved å ta et kurs på nett får du fleksibilitet til å styre omfang, tempo og fremdrift ut i fra behov.

Noen fordeler med e-læring

  • Ta kurset i det tempoet du selv ønsker
  • Du får anledning til å fordøye innholdet over tid
  • Det er enkelt å gå tilbake for å repetere
  • Du kan bruke e-læringskurset som støtte i jobbsammenheng senere
  • Du kan teste egen kunnskap gjennom interaktive oppgaver
  • Du kan stille spørsmål til din e-coach underveis

Hjemmeeksamen

Alle eksamener som baserer seg på oppmøte ved vårt sertifiseringssenter endres til hjemmeeksamener. Som deltaker på våre sertifiseringskurs, f.eks. PRINCE2, kan du avlegge sertifiseringseksamen umiddelbart etter kurset, eller når det måtte passe deg. Alt du trenger er en fungerende mikrofon, webkamera og stabil nettitlgang.

Webinarer

Vi vil arrangere enda flere webinarer innen forskjellige tema i prosjektledelse for å gi deg litt faglig påfyll hjemmefra i tiden som kommer. Å delta på webinarer er en enkel måte å holde seg oppdatert på. De fleste varer i maks 60 min. og er gratis. Du har også anledning til å stille spørsmål til kursholder underveis via chatten.

Tettere oppfølging

Vi følger opp våre deltakere på nett enda tettere i disse dager. Du får din egen e-coach som er tilgjengelig og vil svare på spørsmål via mail. På våre virtuelle kurs og webinarer vil du kunne kommunisere med kursleder og andre deltakere via en chatfunksjon.

Digital læring for virksomheter

Er du interessert i digital læring for dine ansatte? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat så finner vi en løsning som passer deres behov.

Kompetansebygging hjemmefra? Se vårt kurstilbud her.


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er AXELOS ProPath?

AXELOS, som står bak anerkjente sertifiseringer som PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, MSP® og MoP ®, lanserte tidligere i vår et nytt sertifiseringsregime som heter ProPath. AXELOS ProPath samler verdens ledende sertifiseringer for prosjekt-, program- og porteføljestyring for å gjøre det enklere for deg å velge riktig retning blant alle sertifiseringene de tilbyr.

10 bærekraftige podcaster

Bærekraft er et sånt tema som «alle» snakker om, men hvor det likevel kan være vanskelig å holde seg oppdatert. Hva er det? Hvordan kan du som enkeltperson, arbeidstaker, leder eller som en virksomhet sikre at du tar gode, bærekraftige valg? Vi har samlet noen podcaster om temaet, så du episode-for-episode kan bli litt klokere.

Stadig flere studenter ved NHH velger prosjektledelse som valgfag

I år er det nesten 400 påmeldte til kurs i prosjektledelse som er et valgfag for de som tar en Bachelor i økonomi og administrasjon ved NHH. Det er en nesten en dobling sammenlignet med 2019.