Så mye tid bruker du på å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile®

Sertifiseringer og standarder

5 min. lesning

PRINCE2 er et utbredt og anerkjent rammeverk for prosjektledelse som passer til alle typer prosjekter - også smidige prosjekter. PRINCE2 Agile er en  sertifisering som bygger videre på PRINCE2 og ser på hvordan man bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med smidige metoder. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva som kreves for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.

Når du skal ta en sertifisering i PRINCE2 Agile kan du gjøre dette i klasserom eller som egenstudie med e-læring. Under går vi gjennom de ulike alternativene og hvor mye tid du må regne med å bruke på å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.

PRINCE2 Agile® Foundation, klasserom

Kurstid: 3 dager. Kurset pågår fra 09:00 - 16:00, men det bør regnes ca 1,5 - 2 timer hjemmearbeid etter kurset.

Språk: Undervisningen foregår på norsk, men hovedbegreper og uttrykk, samt eksamen er på engelsk.

Eksamen: 1 time (1 time og 15 minutter for annet morsmål enn engelsk). Ingen hjelpemidler tillatt

PRINCE2 Agile Foundation som klasseromskurs gjennomføres intensivt over 3 dager.

Dette er et intensivt klasseromsbasert sertifiseringsløp i PRINCE2 Foundation, og gjennomføres som et tredagers studie. Kurset gir deg en god basis for hvordan man bruker PRINCE2 og smidige metoder som for eksempel Scrum og  Kanban i kombinasjon med PRINCE2.

Ved å velge klasseromskurs blir du loset gjennom sertifiseringen i PRINCE2 Agile Foundation av en av våre erfarne PRINCE2-instruktører på kort tid. Alt du behøver av materiell er inkludert i kursprisen, og i tillegg kan vi skilte med sertifiseringsgaranti – består du ikke på første forsøk, får du andre forsøk helt gratis.

Det kreves ingen forkunnskaper for å ta kurset i PRINCE2 Agile Foundation, men det er en fordel å være sertifisert i PRINCE2 Foundation.

PRINCE2 Agile® Practitioner, klasserom

Kurstid: 2 dager. Kurset pågår fra 09:00 - 16:00, men det bør regnes ca 2,5 - 3 timer hjemmearbeid etter kurset.

Språk:
Undervisningen foregår på norsk, men hovedbegreper og uttrykk, samt eksamen er på engelsk.

Eksamen:
2,5 timer (3 timer og 10 minutter for annet morsmål enn engelsk). Åpen bok eksamen

Klasseromskurset i PRINCE2 Agile Practitioner foregår over to dager, hvor eksamen – 2,5 timer – gjennomføres siste kursdag.

Kurset gir deg videregående kunnskap om hvordan du bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med ulike typer smidige metoder og krever at du allerede er sertifisert i PRINCE2 Foundation eller PRINCE2 Agile Foundation.

I likhet med Foundation-kurset, har Practitioner sertifiseringsgaranti. Det betyr, at om du ikke består på første forsøk, får du andre forsøk helt gratis.


Gå til PRINCE2 kursoversikt for å finne kurset som passer best for deg.


PRINCE2 Agile® Foundation, nettstudie

Kurstid: 20–40 timer forberedelse, avhengig av erfaring og studieteknikk

Språk:
Både e-læringen og eksamen er på engelsk

Eksamen:
1 time (1 time og 15 minutter for annet morsmål enn engelsk)

Foretrekker du et fleksibelt læringsopplegg eller har du ikke mulighet til å sette av tre dager sammenhengende for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile Foundation? Ved å ta PRINCE2 Agile Foundation som nettstudie, har du tilgang til e-læringskurset i ett år og kan legge opp veien til sertifisering slik du selv ønsker. I snitt bruker våre nettstudie-deltakere et sted mellom 20 og 40 timer, noe som inkluderer alt fra forberedelser med e-læring og testeksamener til avsluttende eksamen.

Kurset inkluderer bok, testeksamener og sertifiseringseksamen som også kan tas online fra din egen pc.

Det kreves ingen forkunnskaper for å ta kurset i PRINCE2 Agile Foundation, men det er en fordel å være sertifisert i PRINCE2 Foundation.

PRINCE2 Agile® Practitioner, nettstudie

Kurstid: 20–40 timer forberedelse avhengig av erfaring og studieteknikk

Språk:
Både e-læringen og eksamen er på engelsk

Eksamen:
2,5 timer (3 timer og 10 minutter for annet morsmål enn engelsk)

Dette nettbaserte kurset i PRINCE2 Agile Practitioner gir deg videregående kunnskap om hvordan du bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med ulike typer smidige metoder og krever at du allerede er sertifisert i PRINCE2 Foundation eller PRINCE2 Agile Foundation.

Selve Practitioner e-læringen er kortere enn Foundation med færre leksjoner. Det må påregnes mer tid til eksamensøving i tillegg til å bli kjent med å slå opp i boken. 

Du får tilgang til nettkurset i ett, og du kan logge på hvor som helst og når som helst. Sertifiseringsløpet legger du opp slik du selv ønsker, og selve eksamen kan du ta hjemme eller fra kontoret på din egen pc.

Kurset inkluderer bok, testeksamener og sertifiseringseksamen.

E-læring eller klasserom?

Usikker på hva som passer best for deg? Her er hovedforskjellene mellom klasseromskurs og e-læring, kort oppsummert.

Fordeler og ulemper med e-læring

Fordeler med e-læring:

  • Lar seg enklere kombinere med jobb – kan stykkes opp
  • Fleksibelt - du kan studere hvor som helst og når som helst
  • Tilpasset - tempo og studiemetode kan tilpasses slik du lærer best

Ulemper med e-læring:

  • Krever noe egendisiplin
  • Vanskeligere å prioritere og sette av tid

Fordeler og ulemper med klasserom

Fordeler ved klasseromskurs:

  • Du blir raskt sertifisert på kort tid
  • Du kan møte og diskutere med andre
  • Kursholder kan følge deg tett og svare på spørsmål direkte gjennom hele kurset

Ulemper ved klassekomskurs:

  • Intensivt – det er mye å lære på kort tid.
  • Du kan ikke selv legge opp løpet med større/mindre fokus på det du har behov for.

Get free brochure about the Executive MBA


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er PRINCE2®-prinsippene og hvorfor har vi dem?

I PRINCE2 er det definert syv prinsipper som gir et rammeverk av gode fremgangsmåter for de som er involvert i et prosjekt. Det er avgjørende at vi etterlever disse for at prosjektet skal bli styrt etter PRINCE2 og være i tråd med beste praksis. De er basert på analyser av tidligere prosjekter og har vist sin verdi i praksis over mange år. Videre er de universelle, de gjelder for alle prosjekter og må alltid være til stede.

Hva er AXELOS ProPath?

AXELOS, som står bak anerkjente sertifiseringer som PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, MSP® og MoP ®, lanserte tidligere i vår et nytt sertifiseringsregime som heter ProPath. AXELOS ProPath samler verdens ledende sertifiseringer for prosjekt-, program- og porteføljestyring for å gjøre det enklere for deg å velge riktig retning blant alle sertifiseringene de tilbyr.

Hva er forskjellen på PRINCE2 Agile® og AgileSHIFT®?

Det finnes mange sertifiseringer innenfor smidig tankesett og smidige metoder. Axelos, som står bak PRINCE2, lanserte i 2015 en løsning på hvordan man bør kombinere PRINCE2 og smidige metoder i prosjektsammenheng. Rammeverket fikk navnet PRINCE2 Agile og sertifiseringen har blitt svært populær og er blant de prosjektsertifiseringene som vokser raskest i Norge.