Så mye tid bruker du på å ta en PRINCE2-sertifisering

Sertifiseringer og standarder

6 min. lesning

Det finnes alltids grunner til å utsette å ta en PRINCE2-sertifisering. At du er usikker på hvor mye tid du må sette av, trenger ikke å være en av dem. Her gir vi deg svaret på hvor mye tid du må regne med å bruke på å bli sertifisert i PRINCE2 – både Foundation og Practitioner.

Når du skal ta en PRINCE2-sertifisering, kan du velge den læremetoden som passer deg og din livsstil best. Du kan enten ta et av våre klasseromskurs, som arrangeres jevnlig, eller selv legge opp løpet for når og hvor du studerer – da velger du vår fleksible e-læringsløsning. Under går vi gjennom de forskjellige metodene samt hvor mye tid du må regne med å bruke på å få din PRINCE2-sertifisering.

Nettstudier

E-læring lar seg enklere kombinere med jobb enn klasseromskurs. Her legger du opp løpet selv, etter når du har tid og mulighet til å gå gjennom fagmaterialet. Nettstudier er dermed veldig fleksibelt. Samtidig krever dette noe egendisiplin, og at du evner å sette av den tiden som kreves for å komme seg gjennom kurset. 

Nå har Metier 20% rabatt på alle PRINCE2 e-læringskurs ut mai. Den fullstendige kursoversikten finner du her.


Meld deg på gratis introduksjonswebinar til PRINCE2


PRINCE2® Foundation, nettstudie

Kurstid: 20–40 timer forberedelse, avhengig av erfaring og studieteknikk
Eksamen: 1 time (1 time og 15 minutter for engelskspråklige)
Språk: Norsk eller engelsk

Er du avhengig av et mer fleksibelt læringsopplegg? Ved å ta PRINCE2 Foundation som nettstudie, har du tilgang til nettkurset i ett år. Du velger selv hvordan du ønsker å legge opp løpet – enten du ønsker å intensivere læringen, eller å fordele studiet ut over tid. I snitt bruker våre nettstudie-deltakere et sted mellom 20 og 40 timer. Dette inkluderer alt fra forberedelser med e-læring og testeksamener til avsluttende eksamen. I tillegg kan vi skilte med sertifiseringsgaranti – består du ikke på første forsøk, får du andre forsøk helt gratis.

E-læringskursene våre er pedagogisk utformet med praktiske eksempler, interaktive øvelser, sjekklister, caseoppgaver og quiz. Du får også tilgang til to testeksamener, og disse kan du ta så mange ganger du ønsker. Gjennom kurset får du tilgang på faglig og praktisk veiledning. Eksamen kan du ta online fra din egen pc.

PRINCE2® Practitioner, nettstudie

Kurstid: 20–40 timer, avhengig av erfaring og studieteknikk
Eksamen: 2,5 timer
Språk: Norsk eller engelsk

PRINCE2 Practitioner som nettstudie bygger videre på PRINCE2 Foundation og gir deg videregående forståelse for tilpasning og anvendelse av PRINCE2. Gjennom kurset har du tilgang på faglig og praktisk veiledning.

Selve nettkurset har du tilgang til i ett år, og du kan logge på hvor som helst og når som helst. Sertifiseringsløpet legger du opp slik du selv ønsker, og eksamen kan du enten ta hjemmefra eller fra kontoret på din egen pc.

Klasseromskurs

Om du ønsker å bli raskt sertifisert, kan klasseromskurs være noe for deg. Her kan du også møte og diskutere med andre deltakere, som kan være hendig. Samtidig er klasseromskurs intensive, og det er mye å lære på kort tid. Du kan heller ikke legge opp løpet selv, som gir deg mindre fleksibilitet og mulighet til å justere fokuset etter hva du har behov for. 

PRINCE2® Foundation, klasserom

Kurstid: 3 dager
Eksamen: 1 time (1,5 timer for engelskspråklige)

Dette er et intensivt klasseromsbasert sertifiseringsløp i PRINCE2 Foundation, og gjennomføres som et tredagers studie. Kurset, som gir deg grunnleggende forståelse for PRINCE2, er egnet for deg som jobber i prosjekter som bruker PRINCE2. Kurset avsluttes med sertifiseringseksamen siste dag.

Ved å velge klasseromskurs, får du alt samlet på ett sted – og du lærer det du skal over et gitt antall dager. Alt du behøver av materiell er selvsagt inkludert i kursprisen. I likhet med vårt nettkurs, har også klasseromsversjonen sertifiseringsgaranti. Dermed får du et nytt, gratis forsøk om du ikke består på første.  og i tillegg kan vi skilte med sertifiseringsgaranti – består du ikke på første forsøk, får du andre forsøk helt gratis

I Metier er vi opptatt av at du får størst mulig utbytte av PRINCE2-sertifiseringen din. Derfor tilbyr vi alle som tar sertifisering hos oss maler og eksempler inkludert i kurset. Dette vil gjøre det enklere for deg å ta i bruk metoden.

PRINCE2® Practitioner, klasserom

Kurstid: 2 dager
Eksamen: 2,5 timer

Dette klasseromskurset i PRINCE2 Practitioner foregår over tre dager, hvor eksamen – 2,5 timer – gjennomføres som en online hjemmeeksamen.
Kurset egner seg for deg som jobber i prosjekter og som ønsker videregående forståelse for bruk og tilpasning av PRINCE2-rammeverket. Kurset krever at du allerede er sertifisert i PRINCE2 Foundation

Meld deg på gratis introduksjonswebinar om PRINCE2


Jon Arve er divisjonsleder for Academy & Project Systems i Metier. Han er utdannet siviløkonom med spesialisering i markedsføring og strategi. I jobben sin brenner han for å hjelpe virksomheter med å bygge kompetanse og ta i bruk riktige systemer for å lykkes med prosjekter og initiativer. På fritiden kobler han best av når han får bruke tid på Haugen gård i Femundsmarka eller når han får spille trommer i bandet sitt.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

PRINCE2 Foundation og Agile Foundation – hva er forskjellen?

PRINCE2 er et utbredt rammeverk for prosjektledelse – både i Norge og internasjonalt. De siste årene har også PRINCE2 Agile vokst raskt. En sertifisering som ser på PRINCE2 i et smidig perspektiv. I dette innlegget ser vi nærmere på forskjellene på PRINCE2 Foundation og PRINCE2 Agile Foundation.

Hvordan går du frem for å BREEAM-sertifisere prosjektet ditt?

Miljøaspektet er, og vil fortsette å være, et svært aktuelt tema i byggebransjen. Kanskje også mer og mer aktuelt med tiden som kommer. Bygg står for omtrent 40% av verdens CO2-forbruk, og 50 % av alt strømforbruk. Når vi fremover skal sørge for at vi bygger riktig prosjekt vil byggets utslipp – både i byggefasen, og når bygget er i bruk –ha mye å si for prioriteringene i prosjektet. Vi forholder oss stadig til mer ambisiøse byggherrer og strengere krav og forventinger knyttet til nettopp bærekraft.

Hva er PRINCE2®-prinsippene og hvorfor har vi dem?

I PRINCE2 er det definert syv prinsipper som gir et rammeverk av gode fremgangsmåter for de som er involvert i et prosjekt. Det er avgjørende at vi etterlever disse for at prosjektet skal bli styrt etter PRINCE2 og være i tråd med beste praksis. De er basert på analyser av tidligere prosjekter og har vist sin verdi i praksis over mange år. Videre er de universelle, de gjelder for alle prosjekter og må alltid være til stede.