Produktlansering: Praktisk PRINCE2® med Prosjektveiviseren

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Vi er stolte av å lansere et nytt e-læringskurs som handler om hvordan du kan bruke Prosjektveiviseren sammen med PRINCE2. Prosjektveiviseren er Difis (Direktoratet for forvaltning og ikt) anbefalte prosjektmodell for styring av digitaliseringsprosjekter i offentlige virksomheter.

PRINCE2 som er en åpen internasjonal standard for prosjektledelse som kan skreddersys og tilpasses de fleste organisasjoner, bransjer og prosjekter har etter hvert blitt godt kjent i de fleste prosjektmiljøer. Metoden består av en rekke prosesser, temaer og prinsipper. Nettopp det at PRINCE2 er en slik åpen standard kan gjøre det krevende å iverksette den i egen virksomhet, og ikke minst tilpasse den til eget prosjekt.

Difis prosjektmodell bygger på prinsippene i PRINCE2 og kan med små justeringer brukes for alle typer prosjekter. Hvis du ikke er kjent med Prosjektveiviseren fra før så anbefaler vi deg å ta en titt på vårt gratis introduksjonskurs: Innføring i prosjektveiviseren. Her vil du lære mer om beste praksis innenfor prosjektgjennomføring med særlig fokus på Prosjektveiviseren.


Lær mer om hvordan du kan bruke Prosjektveiviseren sammen med PRINCE2


Prosjektveiviseren

Dette går vi gjennom i kurset

 • Tilpasning og implementering av Prosjektveiviseren
 • Et gjennomgående eksempel for et lite prosjekt
 • Hva består Prosjektveiviseren av?
 • Omtale konseptfasen
 • Planlegging og gjennomføring av prosjektet
 • Avslutning av prosjektet
 • Gevinster fra prosjektet
 • Kommunikasjon mellom roller
 • Eksempler på knytninger mellom PRINCE2, Prosjektveiviseren og eksempelprosjektet

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som jobber med prosjekter eller er prosjektleder, linjeleder eller prosjekteier i offentlig og privat sektor.

Hva vil du lære?

Dette kurset gir en lettfattelig beskrivelse av prosjektveiviseren, men vekten i kurset ligger i konkrete eksempler på hvordan denne tilpasses og benyttes i et mindre prosjekt. I løpet av kurset følger vi et eksempel-prosjekt gjennom alle fasene i prosjektveiviseren.

Etter endt kurs vil du:

 • Bli tryggere i rollen som prosjektleder og prosjekteier ved å få eksemplifisert rolleutøvelse på et konkret prosjekt.
 • Få innspill til hvordan prosjektmetodikk kan innføres i din egen virksomheten.
 • Bli bedre skikket til å gjennomføre vellykkede prosjekter

Hvilke forkunnskaper bør du ha?

Det er ingen krav om spesielle forkunnskaper, men vi vil anbefale at du har tatt PRINCE2 Foundation først siden dette kurset bygger på denne metoden.

Les mer om kurset Praktisk PRINCE2 med prosjektveiviseren her 


Kristine er Content and Educational Manager i Metier OEC. Hun er ansvarlig for det pedagogiske fokuset i vår kursportefølje og har lang erfaring innen utvikling av nettbasert læring. Hun har tidligere jobbet som prosjektleder for Mohive og Involve Learning. Kristine er en gladjente fra sørlandet som elsker friluftsliv og trening – noe hennes nye hund garantert vil dra glede av.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

10 gode podcaster om prosjektledelse

Prosjektledelse er et fag som stadig utvikler seg, og det er derfor vanskelig å bli helt utlært. Om du ønsker å holde deg oppdatert, er podcast et nyttig medium. Da kan du lytte til fagstoff hvor og når det passer for deg. Vi har funnet frem 10 gode podder for deg som er prosjektleder eller interessert i prosjektfaget, så du lettere kan navigere i det store tilbudet.  Nederst har vi samlet noen tips for deg som er spesielt interessert i oppdateringer på ledelse og endringsledelse. 

De 10 mest leste blogginnleggene første halvår

Hvilke temaer innenfor prosjektledelse trigget våre lesere første halvår i 2020? I følge statisitikken så troner en gammel klassiker om forskjellen på resultatmål og effektmål øverst på pallen.

Er dørstokkmila lang? Bli med på Bootcamp i prosjektledelse

Vi kjenner alle til den berømte dørstokkmila. Du tenker at du skal sette i gang med trening for å nå målet ditt, men vet ikke hvor du skal begynne og hva du skal gjøre. Slik er det også for deg som ønsker å bli prosjektleder – det finnes en jungel av kurs og det er vanskelig å vite hva man skal velge. Et raskt Google-søk gir 346 gode svar.