Produktlansering: Praktisk PRINCE2® med Prosjektveiviseren

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Vi er stolte av å lansere et nytt e-læringskurs som handler om hvordan du kan bruke Prosjektveiviseren sammen med PRINCE2. Prosjektveiviseren er Difis (Direktoratet for forvaltning og ikt) anbefalte prosjektmodell for styring av digitaliseringsprosjekter i offentlige virksomheter.

PRINCE2 som er en åpen internasjonal standard for prosjektledelse som kan skreddersys og tilpasses de fleste organisasjoner, bransjer og prosjekter har etter hvert blitt godt kjent i de fleste prosjektmiljøer. Metoden består av en rekke prosesser, temaer og prinsipper. Nettopp det at PRINCE2 er en slik åpen standard kan gjøre det krevende å iverksette den i egen virksomhet, og ikke minst tilpasse den til eget prosjekt.

Difis prosjektmodell bygger på prinsippene i PRINCE2 og kan med små justeringer brukes for alle typer prosjekter. Hvis du ikke er kjent med Prosjektveiviseren fra før så anbefaler vi deg å ta en titt på vårt gratis introduksjonskurs: Innføring i prosjektveiviseren. Her vil du lære mer om beste praksis innenfor prosjektgjennomføring med særlig fokus på Prosjektveiviseren.


Lær mer om hvordan du kan bruke Prosjektveiviseren sammen med PRINCE2


Prosjektveiviseren

Dette går vi gjennom i kurset

 • Tilpasning og implementering av Prosjektveiviseren
 • Et gjennomgående eksempel for et lite prosjekt
 • Hva består Prosjektveiviseren av?
 • Omtale konseptfasen
 • Planlegging og gjennomføring av prosjektet
 • Avslutning av prosjektet
 • Gevinster fra prosjektet
 • Kommunikasjon mellom roller
 • Eksempler på knytninger mellom PRINCE2, Prosjektveiviseren og eksempelprosjektet

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som jobber med prosjekter eller er prosjektleder, linjeleder eller prosjekteier i offentlig og privat sektor.

Hva vil du lære?

Dette kurset gir en lettfattelig beskrivelse av prosjektveiviseren, men vekten i kurset ligger i konkrete eksempler på hvordan denne tilpasses og benyttes i et mindre prosjekt. I løpet av kurset følger vi et eksempel-prosjekt gjennom alle fasene i prosjektveiviseren.

Etter endt kurs vil du:

 • Bli tryggere i rollen som prosjektleder og prosjekteier ved å få eksemplifisert rolleutøvelse på et konkret prosjekt.
 • Få innspill til hvordan prosjektmetodikk kan innføres i din egen virksomheten.
 • Bli bedre skikket til å gjennomføre vellykkede prosjekter

Hvilke forkunnskaper bør du ha?

Det er ingen krav om spesielle forkunnskaper, men vi vil anbefale at du har tatt PRINCE2 Foundation først siden dette kurset bygger på denne metoden.

Les mer om kurset Praktisk PRINCE2 med prosjektveiviseren her 


Kristine er Content and Educational Manager i Metier OEC. Hun er ansvarlig for det pedagogiske fokuset i vår kursportefølje og har lang erfaring innen utvikling av nettbasert læring. Hun har tidligere jobbet som prosjektleder for Mohive og Involve Learning. Kristine er en gladjente fra sørlandet som elsker friluftsliv og trening – noe hennes nye hund garantert vil dra glede av.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Lansering: myMetier+ -en lærings- og kunnskapsportal for deg som jobber i prosjekter

I dag lanserer vi myMetier+, en abonnementsbasert løsning som gir deg verktøyene du trenger for å gjøre en bedre jobb med dine prosjekter. myMetier+ er laget av prosjektledere for prosjektledere, og gir deg faglig påfyll med det nyeste innen prosjektfaget - samlet ett sted.

De 10 mest leste blogginnleggene i 2020

Snart er 2020 over, og vi går inn i et nytt år som forhåpentligvis ikke blir fullt så preget av pandemien som dette året har vært. Vi tar et lite tilbakeblikk på året som har gått og deler de blogginnleggene som har blitt mest lest.

Hva er forskjellen på PRINCE2 Foundation og Diploma in Project Management?

Det finnes et hav av kurs og sertifiseringer i prosjektledelse. En utfordring for deg som ønsker å utvikle din karriere er beslutningen om hvilken du bør satse på. Diploma in Project Management og PRINCE2 Foundation er våre mest populære kompetansetilbud. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på likheter og ulikheter og hva du bør velge.