Executive MBA i prosjektledelse ledet til drømmejobben i USA

Kompetanseutvikling

4 min. lesning

Tidligere offiser fra Forsvaret, Bo Espen Lobben, tok over styringen for Kongsbergs kontorer i USA samtidig som han fullførte sin EMBA.

Skrevet av Marco De Novellis, EMBA. Opprinnelig publisert i Business Because. Oversatt av Metier.

Før Bo Espen Lobben tok sin Executive MBA i prosjektledelse gjennom Metier og SKEMA Business School, hadde han aldri jobbet utenfor Norge. Nå er han leder for den amerikanske avdelingen i en stor norsk bedrift.

I over et tiår har Bo tjent det norske forsvaret; først som offiser, og deretter som ansvarlig for anskaffelse av militært utstyr. Han forlot Forsvaret, og gikk over til å tilby militært utstyr gjennom sin nye stilling som ingeniør i Kongsberg gruppens avdeling for forsvar og romfart.


Last ned gratis brosjyre om Executive MBA.


Fast bestemt på å utvikle sine forretningskunnskaper, og opparbeide seg internasjonal anerkjennelse ved siden av en fulltidsjobb, bestemte han seg for å ta en EMBA.

Med EMBA hos SKEMA var han rundt på fire ulike campuser i US, Kina, Frankrike og hjemme i Norge, mens han bygde seg opp et nettverk av høyt kvalifiserte professorer og medstudenter. Etter noen måneder hadde han oppnådd forfremmelse, lønnsøkning og en jobb utenlands.

Bo snakket med BusinessBecause fra New Jersey, hvor han er leder for Kongsberg gruppens avdeling for våpenkontroll i USA. Han flyttet dit med kone og barn. Alt kan han takke sin EMBA for.

Hvordan hjalp din SKEMA EMBA med å sikre deg den nye stilling i Kongsberg gruppen i USA?

Jeg hadde aldri fått denne stillingen om det ikke var for min EMBA. Det stilles ganske høye krav til stillingen, og de ansatte er høyt kvalifiserte innenfor ulike områder som prosjektering, prosjektledelse og kontrakts ledelse.

Min EMBA ga meg i stor grad ny kjennskap til interaksjonen mellom ulike avdelinger i store selskap, og generelt hvordan å drive en organisasjon. Men det aller viktigste var nok muligens den kulturelle forståelsen og det å lære om hvordan man gjør forretninger i US. Det å komme fra et lite land som Norge, få internasjonal erfaring og muligheten til å erfare hjemlandet ditt fra utsiden, er virkelig verdifullt.

Hvorfor bestemte du deg for å gjennomføre en EMBA ved SKEMA Business School?

 Jeg ville utvide mine kjennskaper til næringslivet og forbedre mine fremtidige muligheter.
Jeg var en ingeniør, og jeg ønsket å få bedre kjennskap til økonomi, og om hvordan drive en virksomhet. I tillegg til at flere og flere jobber nå stiller krav om en mastergrad.

En fulltids MBA var aldri noe alternativ for meg. Jeg var nødt til å jobbe for å ha en inntekt. Jeg opplevde SKEMA EMBAs syllabus, og den internasjonale vinklingen, svært interessant.
De siste årene har jeg jobbet med innkjøp som prosjektleder, og anskaffet militære kjøretøy og utstyr for Forsvaret. Nå er jeg i forsvarsindustrien og tilbyr samme typen utstyr som jeg pleide å gå til innkjøp av tidligere.

Hva husker du spesielt godt fra din EMBA ved SKEMA?

Professorene var fabelaktige og de hadde erfaringer fra virkeligheten innenfor temaene de foreleste i.  Alle studentene hadde gode erfaringer innen flere ulike fagområder.

Jeg lærte mye. Jeg er nå i en mye bedre posisjon når det kommer til å forstå næringslivet og alle interaksjonene i en organisasjon, nå som jeg har en EMBA. Hvis jeg skulle valgt noe spesielt, ville det være de to ukene i Texas på starten av programmet. Dette var en god team-building opplevelse, da gruppen holdt ganske tett sammen i to uker i en annen tidssone, langt fra det de fleste av oss kaller hjemme.

Hva vil du si til de som vurderer å ta en EMBA?

Å studere til en EMBA i tillegg til en heltidsjobb var tungt. Men når jeg ser tilbake på både den nye kunnskapen jeg har opparbeidet meg, og alle de fantastiske menneskene jeg har lært å kjenne, er jeg virkelig glad jeg tok steget. Jeg vil anbefale SKEMA til alle som vurderer å ta en EMBA.  

Last ned brosjyre for Executive MBA i prosjektledelse

 


Sumbal er Training Manager i Metier Academy og er ekspert på de ledende internasjonale sertifiseringene i prosjektledelse. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon, og har tidligere jobbet med pensjon og forsikring i Storebrand og Mercer og elsker å reise.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hvorfor bruke klarspråk i prosjekter?

Har du opplevd misforståelser i prosjekter knyttet til uklar kommunikasjon? I prosjektfaget er nettopp god kommunikasjon en viktig suksessfaktor. Det å skrive (og snakke) på en måte som alle involverte i prosjektet forstår, er viktig. Da unngår vi misforståelser, ekstra runder med oppklaring, og i verste fall feil i prosjektene. I dette innlegget viser vi deg hvordan du kan oppnå god og effektiv kommunikasjon i dine prosjekter ved hjelp av prinsipper for klarspråk.

De 10 mest leste innleggene høsten 2023

Dette halvåret har 65 000 lesere vært innom Prosjektbloggen. Så hva er det folk har vært interessert i å lese om? Vi har gått gjennom tallene for året og samlet sammen de 10 mest leste innleggene dette halvåret. De to temaene som helt klart har seilet opp denne høsten er kompetanseheving knyttet til prosjekter, -ledelse, -eierskap, og det grønne skiftet. God lesning og godt nytt år!

Taus kunnskap: En skjult ressurs

Hvordan kan vi identifisere og utnytte skjulte ressurser? I en stadig mer kunnskapsdrevet verden, jakter organisasjoner på den beste kompetansen. Ofte ser vi utover i denne jakten, og henter inn informasjon fra eksterne aktører. Men det mange kanskje ikke tenker på er hvilke skjulte ressurser som allerede eksisterer i egen organisasjon. Denne skjulte ressursen kalles for «taus kunnskap».