Disciplined Agile 2.0

Disciplined Agile 2.0 - Også kalt DAD

Skrevet av Jonas Högstrand - 25. september 2019

Disciplined Agile (DAD) er et hybridrammeverk der metoder som Scrum, XP, Kanban, SAFe® osv. utgjør byggeblokker som knyttes sammen til en helhet.

Det er et fleksibelt rammeverk med fokus på sluttmål som kan tilpasses ulike IT-prosesser.

For de erfarne

På den ene side er DAD et gjennomarbeidet og anvendelig rammeverk. Det kan brukes som kart over en IT-organisasjon og har et vell av relevante prosesser, teknikker, roller osv.

På den annen side kan DAD være ugjennomskuelig og vanskelig tilgjengelig hvis man ikke har erfaring som Lean- eller Agile-konsulent.

DAD er anvendelig i den grad en organisasjon kan håndtere teknisk tunge rammeverk.


Gratis e-bok: Få et overblikk over smidige metoder på team-, prosjekt- og  bedriftsnivå.


Fakta om Disciplined Agile (DAD)

Oppbygning

Roller, Agile Delivery Lifecycle(s) (basert på Scrum, Lean, Continuous Delivery eller Lean Startup), Process Guidance (Goal Driven), Agile Delivery Governance.

DAD arbeider med fire forskjellige domener:

  • Solution Delivery
  • Disciplined DevOps
  • Disciplined Agile IT
  • Disciplined Agile Enterprise

Kjennetegn

Én metode for alt.

Målgruppe

Store IT-organisasjoner

Bruk

Pågående programvareutvikling/løsningslevering

Sertifisering

DAD er sertifisert på fire nivåer:

Disciplined Agilist, Certified Disciplined Agilist, Certified Disciplined Agile Practitioner, Certified Disciplined Agile Coach

Nivå

Disciplined Agile brukes på bedriftsnivå.

Beskrivelsesgrad

Høy

New call-to-action

Temaer: Smidige metoder


Jonas Högstrand

Skrevet av Jonas Högstrand

Jonas har mer enn 16 års praktisk erfaring som prosjektleder, konsulent og rådgiver i private og offentlige virksomheter i Danmark, Sverige, England og Tyskland. Blant kundene hans er Leo Pharma, PostNord, Rambøll Informatik, ISS, Novozymes m.fl. Hans spesielle fokusområder er smidigcoaching og utvikling av kundespesifikke prosjektmodeller basert på henholdsvis PRINCE2® og smidige prosjektledelsesmetoder, design av prosjektakademier og gjennomføring av modenhetsvurderinger. Jonas er instruktør, smidigcoach og seniorrådgiver innen prosjektledelse. Han er sertifisert instruktør i PRINCE2®, PRINCE2 Agile® og SAFe® samt sertifisert P3M3® Assessor, og har vært kvalitetskontrollør for den offisielle PRINCE2 Agile®-veiledningen.

Mest leste artikler