Disciplined Agile 2.0 - Også kalt DAD

Smidige/agile metoder

1 min. lesning

Disciplined Agile (DAD) er et hybridrammeverk der metoder som Scrum, XP, Kanban, SAFe® osv. utgjør byggeblokker som knyttes sammen til en helhet.

Det er et fleksibelt rammeverk med fokus på sluttmål som kan tilpasses ulike IT-prosesser.

For de erfarne

På den ene side er DAD et gjennomarbeidet og anvendelig rammeverk. Det kan brukes som kart over en IT-organisasjon og har et vell av relevante prosesser, teknikker, roller osv.

På den annen side kan DAD være ugjennomskuelig og vanskelig tilgjengelig hvis man ikke har erfaring som Lean- eller Agile-konsulent.

DAD er anvendelig i den grad en organisasjon kan håndtere teknisk tunge rammeverk.


Gratis e-bok: Få et overblikk over smidige metoder på team-, prosjekt- og  bedriftsnivå.


Fakta om Disciplined Agile (DAD)

Oppbygning

Roller, Agile Delivery Lifecycle(s) (basert på Scrum, Lean, Continuous Delivery eller Lean Startup), Process Guidance (Goal Driven), Agile Delivery Governance.

DAD arbeider med fire forskjellige domener:

  • Solution Delivery
  • Disciplined DevOps
  • Disciplined Agile IT
  • Disciplined Agile Enterprise

Kjennetegn

Én metode for alt.

Målgruppe

Store IT-organisasjoner

Bruk

Pågående programvareutvikling/løsningslevering

Sertifisering

DAD er sertifisert på fire nivåer:

Disciplined Agilist, Certified Disciplined Agilist, Certified Disciplined Agile Practitioner, Certified Disciplined Agile Coach

Nivå

Disciplined Agile brukes på bedriftsnivå.

Beskrivelsesgrad

Høy

New call-to-action


Jonas har mer enn 16 års praktisk erfaring som prosjektleder, konsulent og rådgiver i private og offentlige virksomheter i Danmark, Sverige, England og Tyskland. Blant kundene hans er Leo Pharma, PostNord, Rambøll Informatik, ISS, Novozymes m.fl. Hans spesielle fokusområder er smidigcoaching og utvikling av kundespesifikke prosjektmodeller basert på henholdsvis PRINCE2® og smidige prosjektledelsesmetoder, design av prosjektakademier og gjennomføring av modenhetsvurderinger. Jonas er instruktør, smidigcoach og seniorrådgiver innen prosjektledelse. Han er sertifisert instruktør i PRINCE2®, PRINCE2 Agile® og SAFe® samt sertifisert P3M3® Assessor, og har vært kvalitetskontrollør for den offisielle PRINCE2 Agile®-veiledningen.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Project Management eller Product Management?

I dette blogginnlegget deler vi noen refleksjoner om prosjektledelse og produktledelse - og  gir noen nyttige innspill på hva som kreves for å lykkes med smidige styringsmodeller.

Hvordan organiserer du en daglig stand-up?

Etter oppfordring fra helsemyndighetene er det mange som nå jobber hjemmefra. Å jobbe hel-digitalt kan by på noen ufordringer. Da er det viktig å tilrettelegge for at dette kan foregå på en best mulig måte og hente inspirasjon fra andre virksomheter og smidige metoder som for eksempel AgileSHIFT.

Slik jobber du iterativt i henhold til AgileSHIFT®

AgileSHIFT er et rammeverk som gjør organisasjoner og mennesker i stand til å tilpasse seg endringer raskere ved å innføre et smidig tankesett. I dette ligger en evne til å forstå at verden endrer seg, og at virksomheter og mennesker må være forberedt på å omfavne endringer. De må være åpne for å innføre nye metoder og tankesett knyttet til hvordan man jobber.