Dette må du vite før du tar eksamen i PRINCE2 Practitioner

Sertifiseringer og standarder

2 min. lesning

Å forberede seg til eksamen i PRINCE2 Practitioner som nettstudie er effektivt og fleksibelt, samtidig som det krever både motivasjon og disiplin. Lurer du på om du kan nok før du tar eksamen? Her er en oversikt over det du må kunne før du går opp til eksamen i PRINCE2 Practitioner.

Dette bør du vite om PRINCE2 eksamen

Du kan bruke PRINCE2-boka som oppslagsverk når du tar eksamen i PRINCE2 Practitioner, men du er nødt til å kunne PRINCE2 pensumet.

Du kommer til å oppleve at du har dårlig tid på å gjennomføre Practitioner-eksamen, tiden går fort! Du kan ikke belage deg på å bruke boka som oppslagsverk på alle spørsmål, dette vil du rett og slett ikke ha tid til.


Last ned gratis e-bok: Prosjektsertifiseringer som bygger på PRINCE2.


Her er en liste over hva du må kunne og forstå:

Dette må du kunne om PRINCE2 på eksamen

  • Prinsipper, temaer, prosesser, ledelsesprodukter, teknikker – opplisting utenat
  • Hvilke produkter produseres i hvilke prosesser
  • Hva inngår i hvilke ledelsesprodukter

Lær deg hvordan PRINCE2 henger sammen

PRINCE2 er et nettverk av sammenkoblede elementer. Identifiser og forstå sammenhengene mellom prinsipper, prosesser, tema, ledelsesprodukter.

Bli kjent med appendiksene

Bruk tid på å lære og bli kjent med innhold i appendiksene. Appendiks A er spesielt viktig. Gjør deg også kjent med appendisk B og C og ta en titt på appendisk D og E.

Bli kjent med boka

Gjør deg godt kjent med strukturen i PRINCE2-boka og hvor du skal lete for å finne informasjon som er relevant for eksamen.

Det kan være lurt å bruke tid på å gjøre boken eksamensklar. Marker de stedene man ofte slår opp, Appendix A og C.

Bruk testeksamen til forberedelse

Når du kjøper nettkurs i PRINCE2 Practitioner får du også tilgang til testeksamen. Bruk denne for å øve deg til sertifiseringeksamen og gjennomfør flere ganger. Vår tommelfingerregel er at du bør ha 70% riktig på testeksamen før du tar sertifiseringseksamen.

Last ned e-bok: Prosjektsertifiseringer som bygger på PRINCE2


Sumbal er Certification Manager i Metier OEC Academy og er ekspert på de ledende internasjonale sertifiseringene i prosjektledelse. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon, har tidligere jobbet som implementeringsansvarlig og fagkonsulent i Storebrand og elsker å reise.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Så mye tid bruker du på å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile®

PRINCE2 er et utbredt og anerkjent rammeverk for prosjektledelse som passer til alle typer prosjekter - også smidige prosjekter. PRINCE2 Agile er en  sertifisering som bygger videre på PRINCE2 og ser på hvordan man bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med smidige metoder. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva som kreves for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.

Hva er forskjellen på PRINCE2 og ISO21500?

Det som først og fremst skiller PRINCE2 og ISO21500 er at førstnevnte er en metode mens sistnevnte er en standard.