Dette må du vite før du tar eksamen i PRINCE2 Practitioner

Dette må du vite før du tar eksamen i PRINCE2 Practitioner

Skrevet av Sumbal Akhtar - 18. desember 2017

Å forberede seg til eksamen i PRINCE2 Practitioner som nettstudie er effektivt og fleksibelt, samtidig som det krever både motivasjon og disiplin. Lurer du på om du kan nok før du tar eksamen? Her er en oversikt over det du må kunne før du går opp til eksamen i PRINCE2 Practitioner.

Dette bør du vite om PRINCE2 eksamen

Du kan bruke PRINCE2-boka som oppslagsverk når du tar eksamen i PRINCE2 Practitioner, men du er nødt til å kunne PRINCE2 pensumet.

Du kommer til å oppleve at du har dårlig tid på å gjennomføre Practitioner-eksamen, tiden går fort! Du kan ikke belage deg på å bruke boka som oppslagsverk på alle spørsmål, dette vil du rett og slett ikke ha tid til.


Last ned gratis e-bok: Prosjektsertifiseringer som bygger på PRINCE2


Her er en liste over hva du må kunne og forstå:

Dette må du kunne om PRINCE2 på eksamen

  • Prinsipper, temaer, prosesser, ledelsesprodukter, teknikker – opplisting utenat
  • Hvilke produkter produseres i hvilke prosesser
  • Hva inngår i hvilke ledelsesprodukter

Lær deg hvordan PRINCE2 henger sammen

PRINCE2 er et nettverk av sammenkoblede elementer. Identifiser og forstå sammenhengene mellom prinsipper, prosesser, tema, ledelsesprodukter.

Bli kjent med appendiksene

Bruk tid på å lære og bli kjent med innhold i appendiksene. Appendiks A er spesielt viktig. Gjør deg også kjent med appendisk B og C og ta en titt på appendisk D og E.

Bli kjent med boka

Gjør deg godt kjent med strukturen i PRINCE2-boka og hvor du skal lete for å finne informasjon som er relevant for eksamen.

Det kan være lurt å bruke tid på å gjøre boken eksamensklar. Marker de stedene man ofte slår opp, Appendix A og C.

Bruk testeksamen til forberedelse

Når du kjøper nettkurs i PRINCE2 Practitioner får du også tilgang til testeksamen. Bruk denne for å øve deg til sertifiseringeksamen og gjennomfør flere ganger. Vår tommelfingerregel er at du bør ha 70% riktig på testeksamen før du tar sertifiseringseksamen.

Last ned e-bok: Prosjektsertifiseringer som bygger på PRINCE2

Temaer: Prosjektsertifisering


Sumbal Akhtar

Skrevet av Sumbal Akhtar

Sumbal er Certification Manager i Metier OEC Academy og er ekspert på de ledende internasjonale sertifiseringene i prosjektledelse. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon, har tidligere jobbet som implementeringsansvarlig og fagkonsulent i Storebrand og elsker å reise.

Mest leste artikler