Slik finner du tilgjengelige eksamensdatoer for Project Management Professional (PMP®)

Sertifiseringer og standarder

2 min. lesning

Hvis du vurderer å ta sertifiseringen Project Management Professional (PMP®) må du avlegge eksamen ved et testsenter tilhørende eksamensleverandør Pearson VUE. For oss som bor i Norge er det flere testsentre å velge blant i Oslo.

Denne guiden viser deg hvordan du går frem for å finne tilgjengelige eksamenstidspunkter og steder hos testsentrene i Oslo.

Få godkjent kvalifisering til PMP fra PMI

Før du kan sjekke hvilke eksamenstidspunkter som er tilgjengelige hos Person VUEs testsentre i Oslo må du søke om og få godkjent kvalifiseringskravene til Project Management Professional (PMP) fra Project Management Institute. Les mer om hva som skal til for å bli PMP-sertifisert her.

Bestilling av eksamen online

  1. Etter at PMI har godkjent at du tilfredsstiller kravene for å bli PMP-sertifisert finner du tilgjengelige datoer ved å logge inn på pmi.org
  2. Etter innlogging klikker du på Review Application Status under myPMI. Klikk deretter på Schedule Exam. Du vil nå bli videresendt til Person VUE sitt bestillingssystem og finner PMP-eksamen under Pre-approved Exams.
  3. I neste steg vil du få mulighet til å velge mellom å ta eksamen ved et testsenter eller som nettbasert eksamen dersom det er tilgjengelig. Sistnevnte mulighet er kun tilgjengelig for sertiseringene CAPM og PMI-ACP.
  4. Du får nå en oversikt over eksamen og eventuelle hjelpemidler du kan bruke. Sett deg inn i retningslinjene for eksamen ved å klikke på View Testing Policies og klikk deretter på Schedule This Exam.
  5. Søk etter et testsenter. Når du har funnet et testsenter med tilgjenglige eksamenstidspunkter velger du dato og tidspunkt for eksamen.
  6. Etter å ha valgt eksamensdato og tidspunkt klikker du Proceed to checkout og fullfører bestillingsprosessen til Pearson VUE. Du vil motta en bekreftelsesepost for eksamen fra Pearson VUE etter bestilling.

Bestilling av eksamen over telefon

Det er også mulig å bestille eksamen over telefon via Pearson VUE i Sverige. Pearson VUE Sverige kan nås på telefonnummer + 46 020-798690. Når du snakker med Pearson VUE vil de be om følgende opplysninger:

  1. Testprogram: PMI - Project Management Institute
  2. Navn på eksamen: Project Management Professional (PMP)
  3. Din PMI ID
  4. Deretter vil du bli bedt om å verifisere fornavnet, etternavnet, epostadressen, adressen og telefonnummeret som du oppga til PMI da du søkte om kvalifisering til å ta PMP-eksamen.

Lykke til med PMP®-sertifiseringen.

PMI is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMBOK is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMP is a registered mark of the Project Management Institute, Inc.

Les mer om PMP nettkurs som leder frem til en Project Management Professional sertifisering


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er P30® og hva kan det brukes til?

P3O® står for Portfolio, Programme and Project Offices og er et rammeverk og en metode. Den hjelper organisasjoner med å organisere og forvalte arbeidet til det vi i Norge ofte kaller et prosjektkontor, som gjerne forkortes til PMO (Project Management Office).

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Så mye tid bruker du på å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile®

PRINCE2 er et utbredt og anerkjent rammeverk for prosjektledelse som passer til alle typer prosjekter - også smidige prosjekter. PRINCE2 Agile er en  sertifisering som bygger videre på PRINCE2 og ser på hvordan man bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med smidige metoder. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva som kreves for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.