Nye krav for PRINCE2 Agile®

Sertifiseringer og standarder

3 min. lesning

Basert på resultatene av en vellykket pilot, har Axelos senket kravene til forkunnskaper for PRINCE2 Agile slik at sertifiseringen nå er lettere tilgjengelig.

Mens man tidligere måtte være sertifisert PRINCE2 Practitioner holder det nå at man har PRINCE2 Foundation eller en annen anerkjent sertifisering i prosjektledelse. Dette betyr at langt flere nå er kvalifisert til å ta en PRINCE2 Agile sertifisering.

PRINCE2 Agile kombinerer fleksibiliteten fra smidige metoder med det etablerte og velprøvde rammeverket til prosjektstyringsmetoden - PRINCE2.

LES OGSÅ: Dette er PRINCE2 Agile

Tidligere har PRINCE2 Agile kun vært tilgjengelig for prosjektledere med en gjeldende PRINCE2 Practitioner sertifisering. Etter en vellykket pilot i Tyskland, Sveits og Østerrike, ønsker Axelos å utvide globalt, noe som betyr at PRINCE2 Agile sertifiseringen nå er åpen for alle med PRINCE2 Foundation sertifisering.

Også tilgjengelig for deg med andre sertifiseringer

Axelos har også åpnet PRINCE2 Agile opp for andre prosjektledelse-fagfolk som har sertifiseringer fra Project Management Institute (PMI) og International Project Management Association (IPMA).

En kandidat må ha en av følgende sertifiseringer for å være kvalifisert:

  • PRINCE2 Foundation
  • Project Management Professional (PMP)
  • Sertifisert «Associate i Project Management» (CAPM)
  • IPMA nivå A® (Certified Project Director)
  • IPMA nivå B® (Certified Senior Project Manager)
  • IPMA nivå C® (Certified Project Manager)
  • IPMA nivå D® (Certified Project Management Associate).

Leder for produktutvikling fra Axelos, Nikos Paxos, uttaler at: "De utfordringer fagfolk i dag blir utsatt for er mer variert enn tidligere, og smidige metoder er en perfekt måte for å tilpasse seg til disse nye kravene.

Folk setter pris på den fleksibiliteten som smidige metoder gir, og det øker potensialet til å levere gode resultater. Det er derfor vi har sett et økende antall PRINCE2-sertifiserte som kombinerer smidige metoder i prosjektgjennomføringen."

Vi tror at justeringen på krav vil føre til at flere organisasjoner og forretningsfolk ønsker å dra nytte av å ta i bruk en mer smidig tilnærming til sine prosjekter.

Ta en titt på vårt kurstilbud innenfor PRINCE2-Agile sertifiseringen.

Last ned gratis e-bok: Slik jobber du smidig med PRINCE2


Christine jobber som Product Marketing og Growth Manager i Metier og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse, smidig og digitalisering. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og ScrumMaster og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Så mye tid bruker du på å ta en PRINCE2-sertifisering

Det finnes alltids grunner til å utsette å ta en PRINCE2-sertifisering. At du er usikker på hvor mye tid du må sette av, trenger ikke å være en av dem. Her gir vi deg svaret på hvor mye tid du må regne med å bruke på å bli sertifisert i PRINCE2 – både Foundation og Practitioner.

PRINCE2 Foundation og Agile Foundation – hva er forskjellen?

PRINCE2 er et utbredt rammeverk for prosjektledelse – både i Norge og internasjonalt. De siste årene har også PRINCE2 Agile vokst raskt. En sertifisering som ser på PRINCE2 i et smidig perspektiv. I dette innlegget ser vi nærmere på forskjellene på PRINCE2 Foundation og PRINCE2 Agile Foundation.

Hvordan går du frem for å BREEAM-sertifisere prosjektet ditt?

Miljøaspektet er, og vil fortsette å være, et svært aktuelt tema i byggebransjen. Kanskje også mer og mer aktuelt med tiden som kommer. Bygg står for omtrent 40% av verdens CO2-forbruk, og 50 % av alt strømforbruk. Når vi fremover skal sørge for at vi bygger riktig prosjekt vil byggets utslipp – både i byggefasen, og når bygget er i bruk –ha mye å si for prioriteringene i prosjektet. Vi forholder oss stadig til mer ambisiøse byggherrer og strengere krav og forventinger knyttet til nettopp bærekraft.