Kontraktsstrategi

Kontraktstrategi [video]

Skrevet av Metier OEC - 1. april 2016

Alle kommersielle prosjekter gjennomføres med kontrakter. En suksessfaktor for å lykkes er å identifisere prosjektets særtrekk, og å ha en klar kontraktstrategi.

Partene vil i de fleste tilfeller ha forskjellige mål, og det er viktig å tenke over hva det er som sikrer disse målene.

Kontraktstrategi from Metier on Vimeo.

Kartlegg prosjektets særtrekk

Kunden må planlegge for kvalitet, tid, kostnad og sikkerhet, og må gjennom en rekke problemstillinger for å få en god strategi. Hvert prosjekt er unikt, og for å lykkes er vi avhengig av å fange rammeverket, premisser og føringer, først. Et godt sted å begynne er ved å kartlegge prosjektets særtrekk – finne ut hvor det ligger i forhold til markedet.

Del opp i «kontraktspakker»

Når vi har kontroll må vi vurdere hvordan vi skal dele opp i «kontraktspakker»: størrelse, ansvar og rollefordeling. Hvordan skal vederlaget være? Hvordan er konkurransen, hvem er riktig leverandør og hva er riktig pris? Først etter dette er gjort vil det være mulig å lande på en løsning, og å synliggjøre premisser og suksessfaktorer.

Hos Metier OEC har vi prosjektlederkurs som lærer deg teknikker for best mulig styring av prosjekt. Ta en titt på kurssiden vår for full oversikt.

Temaer: Kontraktstyring


Metier OEC

Skrevet av Metier OEC

Metier OEC er en totalleverandør av prosjektledelse som arbeider for å skape verdier for våre kunder og samfunnet for øvrig. Vi er dedikert til prosjektledelse og tilbyr det bredeste og dypeste prosjektfaglige miljøet i Norge. Vi bidrar til vellykkede enkeltprosjekter, og til at våre kunder gjennomfører gjentagende gode prosjekter.

Mest leste artikler