Hvordan vedlikeholde en PMP-sertifisering

Hvordan vedlikeholde en PMP-sertifisering

Skrevet av Christine Køster - 22. juni 2016

PMP® (Project Management Professional) er en internasjonalt anerkjent og etterspurt tittel. Når du først har tilegnet deg denne tittelen så er det viktig å passe på at du vedlikeholder den.PMP®-tittelen har blitt et begrep som forbindes med "excellence in project management" og er i dag en av verdens mest anerkjente sertifiseringer i prosjektledelse. På verdensbasis er det i dag er mer enn 600.000 sertifiserte, av disse er i nærmere 1100 i Norge.

Har du først tilegnet deg tittelen så stilles det krav til vedlikehold. Vedlikeholdsprogrammet skal sikre at PMP®-sertifiserte holder seg faglig oppdatert gjennom en kontinuerlig kompetanseutvikling innenfor prosjektfaget. Ved å delta på ulike kurs og seminarer vil du opptjene deg Professional Development Units (PDU).

For å opprettholde PMP®-sertifiseringen må du:

  • Opptjene og innrapportere minimum 60 PDUer i løpet av en treårs periode
  • Sende inn søknad om fornyelse av sertifiseringen
  • Akseptere PMI®s “Code of Ethics and Professional Conduct”
  • Betale en vedlikeholdsavgift til PMI®

PDUer kan opptjenes på alle kurs og de fleste seminarer i regi av Metier OEC. I tillegg kan du få PDUer ved å delta på arrangementer i regi av PMI® Norway Chapter. Mer informasjon om hvordan du vedlikeholder PMP sertifiseringen finner du på PMI®sine nettsider.

LES OGSÅ: 7 steg for å bli sertifisert Project Management Professional

Oversikt over Metier OEC sine kurs, sertifisering og seminarer som gir PDU’er:

PDU liste til PMP

Les mer om Metier OEC sitt nettkurs som leder til PMP®-sertifisering.

PMI is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMBOK is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMP is a registered mark of the Project Management Institute, Inc.

Les mer om PMP nettkurs som leder frem til en Project Management Professional sertifisering

Temaer: Prosjektsertifisering


Christine Køster

Skrevet av Christine Køster

Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.

Mest leste artikler