Hvordan vedlikeholde en PMP-sertifisering

Sertifiseringer og standarder

2 min. lesning

PMP® (Project Management Professional) er en internasjonalt anerkjent og etterspurt tittel. Når du først har tilegnet deg denne tittelen så er det viktig å passe på at du vedlikeholder den.PMP®-tittelen har blitt et begrep som forbindes med "excellence in project management" og er i dag en av verdens mest anerkjente sertifiseringer i prosjektledelse. På verdensbasis er det i dag er mer enn 600.000 sertifiserte, av disse er i nærmere 1100 i Norge.

Har du først tilegnet deg tittelen så stilles det krav til vedlikehold. Vedlikeholdsprogrammet skal sikre at PMP®-sertifiserte holder seg faglig oppdatert gjennom en kontinuerlig kompetanseutvikling innenfor prosjektfaget. Ved å delta på ulike kurs og seminarer vil du opptjene deg Professional Development Units (PDU).

For å opprettholde PMP®-sertifiseringen må du:

  • Opptjene og innrapportere minimum 60 PDUer i løpet av en treårs periode
  • Sende inn søknad om fornyelse av sertifiseringen
  • Akseptere PMI®s “Code of Ethics and Professional Conduct”
  • Betale en vedlikeholdsavgift til PMI®

PDUer kan opptjenes på alle kurs og de fleste seminarer i regi av Metier OEC. I tillegg kan du få PDUer ved å delta på arrangementer i regi av PMI® Norway Chapter. Mer informasjon om hvordan du vedlikeholder PMP sertifiseringen finner du på PMI®sine nettsider.

LES OGSÅ: 7 steg for å bli sertifisert Project Management Professional

Oversikt over Metier OEC sine kurs, sertifisering og seminarer som gir PDU’er:

PDU liste til PMP

Les mer om Metier OEC sitt nettkurs som leder til PMP®-sertifisering.

PMI is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMBOK is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMP is a registered mark of the Project Management Institute, Inc.

Les mer om PMP nettkurs som leder frem til en Project Management Professional sertifisering


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er P30® og hva kan det brukes til?

P3O® står for Portfolio, Programme and Project Offices og er et rammeverk og en metode. Den hjelper organisasjoner med å organisere og forvalte arbeidet til det vi i Norge ofte kaller et prosjektkontor, som gjerne forkortes til PMO (Project Management Office).

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Så mye tid bruker du på å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile®

PRINCE2 er et utbredt og anerkjent rammeverk for prosjektledelse som passer til alle typer prosjekter - også smidige prosjekter. PRINCE2 Agile er en  sertifisering som bygger videre på PRINCE2 og ser på hvordan man bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med smidige metoder. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva som kreves for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.