Hvor finner jeg PRINCE2-sertifikatet mitt?

Sertifiseringer og standarder

3 min. lesning

Mange lurer på hvor de kan finne PRINCE2-sertifikatet sitt etter at de har bestått eksamen. I dette blogginnlegget gir vi deg svaret på dette.

OPPDATERT VERSJON: Vi har en oppdatert versjon av dette innlegget som du kan lese her: Slik laster du ned PRINCE2-sertifikatet ditt.

For deg som tok PRINCE2-eksamen før 2015

Dersom du gjennomførte PRINCE2 eksamen hos Metier OEC, enten Foundation eller Practitioner, før årsskiftet 2014/2015 var vi tilknyttet eksamensleverandøren APMG International.

På dette tidspunktet fikk alle som gjennomførte PRINCE2-eksamen tilsendt sertifikatet sitt i posten til postadressen som ble oppgitt ved eksamensregistrering.

Sertifikatet ble sendt i papirformat direkte fra APMG til den som hadde bestått eksamen, uten kopi til Metier. Hvis du har mistet sertifikatet ditt, kan du bestille en kopi direkte fra APMG ved å sende de en epost til operations@apmg-uk.com. Merk at APMG kun besvarer epost på engelsk. Dersom du husker kandidatnummeret ditt eller hvilken dato du gjennomførte eksamen, er det lurt å oppgi disse opplysningene i henvendelsen.

For deg som tok PRINCE2-eksamen fra og med 2015

Fra starten av 2015 har Metier OEC brukt Peoplecert som eksamensleverandør. Peoplecert er en stor leverandør av sertifiseringseksamener med medarbeidere over hele verden. Fra og med 2018 er de også den eneste eksamensleverandøren som er akkreditert til å levere eksamener i PRINCE2 og resten av Axelos sin produktportefølje - for eksempel MSP, MoP og MoV.


Last ned gratis e-bok: Prosjektsertifiseringer som bygger på PRINCE2.


Dersom du har tatt eksamen hos Metier OEC fra og med 2015 vil du ha en brukerprofil på Peoplecert sin kandidatportal. Her kan du logge inn for å laste ned sertifikatet ditt digitalt.

Dette gjøres slik:

1. Logg inn på https://candidate.peoplecert.org/

2. Oppgi brukernavnet og passordet ditt og klikk «Sign in»

passport account sign in

Hvis du har glemt brukernavnet eller passordet ditt, klikker du på «Can’t access your account?», eller «Contact us».

3. Etter at du har logget inn på kandidatportalen din ser du et felt i venstremargen på skjermen som heter «My certificates». Her finner du sertifikatet ditt.

My certificates

4. Klikk på «View/Print» for å åpne sertifikatet ditt i utskriftsformat

view-print

 Husk at du må fornye Practitioner-sertifikatet ditt for å holde det oppdatert.

LES OGSÅ: Slik vedlikeholder du PRINCE2 sertifiseringen din.

Last ned e-bok: Prosjektsertifiseringer som bygger på PRINCE2

Sumbal er Certification Manager i Metier OEC Academy og er ekspert på de ledende internasjonale sertifiseringene i prosjektledelse. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon, har tidligere jobbet som implementeringsansvarlig og fagkonsulent i Storebrand og elsker å reise.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er PRINCE2®-prinsippene og hvorfor har vi dem?

I PRINCE2 er det definert syv prinsipper som gir et rammeverk av gode fremgangsmåter for de som er involvert i et prosjekt. Det er avgjørende at vi etterlever disse for at prosjektet skal bli styrt etter PRINCE2 og være i tråd med beste praksis. De er basert på analyser av tidligere prosjekter og har vist sin verdi i praksis over mange år. Videre er de universelle, de gjelder for alle prosjekter og må alltid være til stede.

Hva er AXELOS ProPath?

AXELOS, som står bak anerkjente sertifiseringer som PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, MSP® og MoP ®, lanserte tidligere i vår et nytt sertifiseringsregime som heter ProPath. AXELOS ProPath samler verdens ledende sertifiseringer for prosjekt-, program- og porteføljestyring for å gjøre det enklere for deg å velge riktig retning blant alle sertifiseringene de tilbyr.

Hva er forskjellen på PRINCE2 Agile® og AgileSHIFT®?

Det finnes mange sertifiseringer innenfor smidig tankesett og smidige metoder. Axelos, som står bak PRINCE2, lanserte i 2015 en løsning på hvordan man bør kombinere PRINCE2 og smidige metoder i prosjektsammenheng. Rammeverket fikk navnet PRINCE2 Agile og sertifiseringen har blitt svært populær og er blant de prosjektsertifiseringene som vokser raskest i Norge.