Hvor finner jeg PRINCE2-sertifikatet mitt?

Sertifiseringer og standarder

3 min. lesning

Mange lurer på hvor de kan finne PRINCE2-sertifikatet sitt etter at de har bestått eksamen. I dette blogginnlegget gir vi deg svaret på dette.

OPPDATERT VERSJON: Vi har en oppdatert versjon av dette innlegget som du kan lese her: Slik laster du ned PRINCE2-sertifikatet ditt.

For deg som tok PRINCE2-eksamen før 2015

Dersom du gjennomførte PRINCE2 eksamen hos Metier OEC, enten Foundation eller Practitioner, før årsskiftet 2014/2015 var vi tilknyttet eksamensleverandøren APMG International.

På dette tidspunktet fikk alle som gjennomførte PRINCE2-eksamen tilsendt sertifikatet sitt i posten til postadressen som ble oppgitt ved eksamensregistrering.

Sertifikatet ble sendt i papirformat direkte fra APMG til den som hadde bestått eksamen, uten kopi til Metier. Hvis du har mistet sertifikatet ditt, kan du bestille en kopi direkte fra APMG ved å sende de en epost til operations@apmg-uk.com. Merk at APMG kun besvarer epost på engelsk. Dersom du husker kandidatnummeret ditt eller hvilken dato du gjennomførte eksamen, er det lurt å oppgi disse opplysningene i henvendelsen.

For deg som tok PRINCE2-eksamen fra og med 2015

Fra starten av 2015 har Metier OEC brukt Peoplecert som eksamensleverandør. Peoplecert er en stor leverandør av sertifiseringseksamener med medarbeidere over hele verden. Fra og med 2018 er de også den eneste eksamensleverandøren som er akkreditert til å levere eksamener i PRINCE2 og resten av Axelos sin produktportefølje - for eksempel MSP, MoP og MoV.


Last ned gratis e-bok: Prosjektsertifiseringer som bygger på PRINCE2.


Dersom du har tatt eksamen hos Metier OEC fra og med 2015 vil du ha en brukerprofil på Peoplecert sin kandidatportal. Her kan du logge inn for å laste ned sertifikatet ditt digitalt.

Dette gjøres slik:

1. Logg inn på https://candidate.peoplecert.org/

2. Oppgi brukernavnet og passordet ditt og klikk «Sign in»

passport account sign in

Hvis du har glemt brukernavnet eller passordet ditt, klikker du på «Can’t access your account?», eller «Contact us».

3. Etter at du har logget inn på kandidatportalen din ser du et felt i venstremargen på skjermen som heter «My certificates». Her finner du sertifikatet ditt.

My certificates

4. Klikk på «View/Print» for å åpne sertifikatet ditt i utskriftsformat

view-print

 Husk at du må fornye Practitioner-sertifikatet ditt for å holde det oppdatert.

LES OGSÅ: Slik vedlikeholder du PRINCE2 sertifiseringen din.

Last ned e-bok: Prosjektsertifiseringer som bygger på PRINCE2

Sumbal er Certification Manager i Metier OEC Academy og er ekspert på de ledende internasjonale sertifiseringene i prosjektledelse. Hun har en bachelorgrad i markedskommunikasjon, har tidligere jobbet som implementeringsansvarlig og fagkonsulent i Storebrand og elsker å reise.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Slik får du mer bærekraftige byggeprosjekter

Har du tenkt på at husene og byggene våre faktisk er en klimaværsting? Bygg står for omtrent 40% av verdens CO2-utslipp og 50% av alt strømforbruk. Men hva er det man konkret må tenke på i byggeprosjekter for å bidra til å redusere disse tallene, og hvilke verktøy er tilgjengelig for deg innen bærekraftområdet? Vi har samlet råd og betraktninger som er nyttige for mer bærekraftige byggeprosjekter.

Stadig flere studenter ved NHH velger prosjektledelse som valgfag

I år er det nesten 400 påmeldte til kurs i prosjektledelse som er et valgfag for de som tar en Bachelor i økonomi og administrasjon ved NHH. Det er en nesten en dobling sammenlignet med 2019.

Fem grunner til å ta en IT Project Professional 2.0 sertifisering

IT Project Professional er en beste praksis for gjennomføring av IT-utviklingsprosjekter som ble utviklet av Metier OEC og Promis i 2012. Bakgrunnen for utviklingen var at mange norske virksomheter tok i bruk smidige metoder og at man basert på erfaringer fra en rekke vellykkede prosjekter så et behov for å definere en beste praksis.