Hva er PRINCE2s Agilometer?

Smidige/agile metoder

1 min. lesning

PRINCE2 Agile kommer med noe som kalles for et Agilometer. Dette er et evalueringssystem som brukes til å vurdere om prosjektmiljøet er klart for bruk av smidige metoder og hvor smidig prosjektet bør være. I denne videoen gir Jonas Högstrand, lead PRINCE2-trainer og smidigekspert i Metier Danmark, deg en introduksjon til PRINCE2s Agilometer.

Nøkkelområder som vurderes i Agilometeret

Følgende seks nøkkelområder vurderes i Agilometeret.

  1. Fleksibilitet på hva som leveres
  2. Nivå på samarbeid
  3. Enkel kommunikasjon
  4. Evne til å arbeide iterativt og levere trinnvis
  5. Fordelbare miljøforhold
  6. Godkjennelse av Agile

Hvert nøkkelområde har en definisjon, og det er opp til prosjektleder å vurdere det objektivt og tildele en score mellom 1 (laveste) og til 5 (høyeste). Her kan du lese et eksempel på vurdering av nøkkelområdene i et IT-prosjekt.

Les mer om PRINCE2 Agile


Jon Arve jobber som Director of Online Business Development og er ansvarlig for at vi utvikler og tilbyr gode og relevante kurs og sertifiseringer i prosjektledelse via våre nettsider. Han er siviløkonom med spesialisering i internasjonal markedsføring og brenner for landeveissykling, kaffebrenning og ølbrygging. Til frokost nyter han gjerne kokte egg fra egen hønsegård.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Project Management eller Product Management?

I dette blogginnlegget deler vi noen refleksjoner om prosjektledelse og produktledelse - og  gir noen nyttige innspill på hva som kreves for å lykkes med smidige styringsmodeller.

Hvordan organiserer du en daglig stand-up?

Etter oppfordring fra helsemyndighetene er det mange som nå jobber hjemmefra. Å jobbe hel-digitalt kan by på noen ufordringer. Da er det viktig å tilrettelegge for at dette kan foregå på en best mulig måte og hente inspirasjon fra andre virksomheter og smidige metoder som for eksempel AgileSHIFT.

Slik jobber du iterativt i henhold til AgileSHIFT®

AgileSHIFT er et rammeverk som gjør organisasjoner og mennesker i stand til å tilpasse seg endringer raskere ved å innføre et smidig tankesett. I dette ligger en evne til å forstå at verden endrer seg, og at virksomheter og mennesker må være forberedt på å omfavne endringer. De må være åpne for å innføre nye metoder og tankesett knyttet til hvordan man jobber.